Over Ons

Categorieën:

Plumex is opgericht in 1976 door pluimveehouder Jacques de Lange die zijn eigen bedrijf een decennium later verkocht. Maar toen Plumex in 2007 opnieuw op de markt kwam, besloot de Lange zijn aandelen weer terug te kopen en het bedrijf opnieuw te gaan leiden. De onderneming verhuisde in 2008 van Boxmeer naar Almelo, in het oosten van Nederland. Sindsdien is de groei van Plumex versneld en heeft de onderneming zijn positie als wereldspeler in de markt van broedeieren en eendagskuikens verder verstevigd.

Wereldwijd aanwezig

Plumex heeft een sterke relatie opgebouwd met broederijen in diverse landen en dankzij een goede samenwerking met de grootste luchtvaartmaatschappijen komen broedeieren en eendagskuikens snel en efficiënt aan op bestemming. Plumex verzorgt zendingen vanaf de luchthavens van Amsterdam, Brussel, Parijs en Frankfurt. Belangrijk exportmarkten zijn Rusland en andere GOS-landen, vandaar dat Plumex een eigen handelskantoor heeft in de omgeving van Moskou. En ook Noord-Afrika is een belangrijke afzetmarkt voor Plumex.

Beste merken voor pluimvlees en eieren

De productie van broedeieren gebeurt op contractbasis in broederijen in Nederland, Frankrijk en België. Ook zijn er strategische allianties met bedrijven in de Verenigde Staten en Brazilië. Alle partners van Plumex zijn gecertificeerd en staan onder controle van veterinaire autoriteiten. Plumex werkt met toonaangevende rassen die bekend staan om hun genetische kwaliteit zoals Cobb, Hubbard and Ross voor vleeskuikens en Lohmann en ISA voor leghennen. Voor kalkoenen gaat het om BUT, Hybrid en Nicholas.

©2015 Dutch Poultry Centre