Uniek! Big Data expert Sander Duivestein spreekt op DPC Eindejaarsbijeenkomst! 
Big Data is groots. Iedereen praat er over. En in hoog tempo neemt Big Data ook in onze pluimveesector een onmiskenbare plaats in. Maar waar hebben we het nu eigenlijk over? Wat gebeurt er om ons heen? Waar staan we als sector? Hoe kun je data - groot én klein - nu echt voor je laten werken? 
 
Benieuwd naar antwoorden op deze vragen? Kom naar de DPC eindejaarsbijeenkomst bij Van Der Valk Hotel Duiven op woensdagmiddag 22 november. We hebben een uniek sprekersveld, met onder andere Sander Duivestein. Hij opent ogen en maakt kansen voor ons concreet.

Programma

15.30 Ontvangst 

16.00 Welkom en opening door Jan Wolleswinkel, voorzitter DPC

16.05 De betekenis van big data voor onze wereld door Sander Duivenstein, trendwatcher nieuwe technologie

16.50 3 pitches over actuele initiatieven in pluimveesector

- Alex Spieker: Gezonde vleeskuikenketen

- Marcel Kuijpers: Big data voor optimalisatie van de vleeskuikenketen

- Albert Hoekerswever: Kip van Oranje

17.20 Discussiecarrousel aan de hand van stellingen van 3 pitches

18.00 Borrel

19.00 Sluiting

 

Sander Duivestein
Sander Duivestein is trendwatcher, internetondernemer, adviseur, auteur en columnist met als onderwerp de impact van nieuwe technologie. Uit naam van VINT (Verkennings Instituut Nieuwe Technologie van ICT-dienstverlener Sogeti) schreef hij in de afgelopen jaren vele boeken en rapporten over onder andere het Internet of Things, Wearables, Big Data, Social Media, Mobile, Cloud Computing en de economische crisis. In Sander’s ogen verandert technologie de wereld in een razendsnel tempo.
 
“Versnelde verandering is de enige constante in het digitale tijdperk”. Het is Sander’s missie om te duiden wat de impact van technologie is op mens, bedrijf en maatschappij. Bedrijven moeten geen weerstand bieden aan nieuwe technologie, maar deze juist aangrijpen om te veranderen. Het is Digitaal Darwinisme: adopt or die!

Aanmelden
We verwachten een hoge opkomst. Dus meld u snel aan via deze link: 

http://www.formdesk.com/dutchpoultrycentre/eindejaarsbijeenkomst2017

Bent u na aanmelding verhinderd? Laat het weten. Dan maakt u weer plaats voor een collega.
 
Tot ziens in Duiven op woensdag 22 november a.s. !

Met de organisatie van het marktcafé bij Vostermans Ventilation B.V. in Venlo is de aftrap voor een nieuwe serie bijeenkomsten voor leden van het DPC gegeven. Een flinke groep belangstellenden kwamen op woensdag 11 oktober samen in de recentelijk geopende nieuwe kantine van het internationaal opererende familiebedrijf.

Directeur Henk Vostermans schetste in zijn welkomstwoord de geschiedenis en de huidige omvang van de onderneming Vostermans Companies. Zijn vader begon in 1952 met het bedrijf en het groeide uit tot een van de grootste fabrikanten van ventilatoren in de wereld. Naast het bedrijf in Venlo heeft Vostermans Companies intussen vestigingen in de Verenigde Staten, Maleisië en China. Gezamenlijk bedienen zij klanten in meer dan 75 landen met ventilatieoplossingen. Elke markt heeft zijn eigen specificaties en wensen en getracht wordt alle klanten tevreden te stellen. “We hebben daadoor door de jaren heen geleerd om het credo ‘Think global but act local’ inhoud te geven”, zo zegt Henk. Hij stelde daarna zijn zoon Joris voor om iets meer over het bedrijf en de toekomst te vertellen.

Groeien met de markt mee

Joris is sinds enige tijd sales director van de onderneming en vertelt dat de ambities van het bedrijf groot zijn. De groei zit er al een paar jaar goed in en het doel is om in 2020 een jaaromzet van €100 miljoen te realiseren. Daartoe volgen ze de ontwikkelingen in de markt op de voet en zien daarbij dat de trend naar steeds grotere stallen internationaal doorzet. Dit vraagt om ventilatoren die grote hoeveelheden lucht kunnen verplaatsen, maar ook verfijnd de lucht stroom kunnen sturen. Dit vraagt om complexe systemen die ook nog eens zeer energie zuinig moeten zijn. Omdat Vostermans zelf de motoren en schoepen voor de ventilatoren maakt en daartoe een stevig onderzoek- en testteam in huis heeft weet het zich internationaal steeds meer als belangrijke speler in de ventilatoren markt te profileren. Bijzonder is de keuze die Vostermans jaren geleden heeft gemaakt om al hun ventilatoren te voorzien van kunststof schoepbladen. De keuze voor een speciale kunststofsamenstelling is al meer dan 50 jaar gelden gemaakt en het heeft zijn waarde bewezen. De huidige thermoplasts, een combinatie van polypropyleen en fiberglas, zijn ijzersterk en worden in de lucht en ruimtevaart als ook in de automobiel industrie uitgebreid toegepast. Hun geringe gewicht zorgt voor een lage belasting van de motor en daarmee een lang gebruiksgemak.

Na de inleidende woorden volgde een uitgebreide rondleiding door de fabriek, waarbij een goede indruk werd verkregen wat er bij de samenstelling van ventilatoren komt kijken en hoe groot het producten pakket van Vostermans is.

Nieuwe relatiemanager

Vooraf aan de introducties wees Jan Wolleswinkel in zijn welkomstwoord de aanwezigen op de Pluimveerelatiedag op dinsdag 17 oktober, een jaarlijks evenement georganiseerd door LTO/NOP en Pluimveehouderij, gehouden in het Poultry Expertise Centre in Barneveld. Ook verwelkomde de voorzitter de gespecialiseerde pluimvee dierenartsenpraktijk AviVet in Lunteren, met Roland Bronneberg als directeur, als nieuw lid van het DPC.

Tevens werd Jan Hulzebosch voorgesteld als nieuwe relatiebeheerder van het DPC. Jan is jaren verbonden geweest aan de praktijkschool in Barneveld en de afgelopen 9 jaar was hij werkzaam voor de Duitse stalsysteembouwer Salmet. Sinds 1 oktober is hij als zelfstandig consultant werkzaam en kan dat goed combineren met het werk als relatiebeheerder.

Het marktcafé werd traditie getrouw afgesloten et een netwerkborrel, waarvan met graagte gebruik werd gemaakt.

DPC organiseerde eind september een meeting met een delegatie van Chinese bedrijven in het pluimvee museum in Barneveld. Van de speciale gelegenheid voor DPC leden om deze mensen te ontmoeten maakten een 15 tal bedrijven gebruik.  

Het werd een zeer geanimeerde bijeenkomst. Er waren diverse rondes voor éen op éen gesprekken. Daar werd volgens diverse leden een goede kern gelegd voor vervolg contacten.  
De groep was in het bijzonder geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op het gebied van de vleeskuiken sector en de wijze waarop wordt ingespeeld op consumenten wensen en trends in de markt.  
Kennis speelt dan een zeer grote rol. Dat was ook het item dat in diverse gesprekken naar voren kwam. Het werd ook zeer praktisch gedemonstreerd door de heer Jaap Brokking van BBS. Hij presenteerde diverse vleeshapjes die zijn bedrijf maakt, inspelende op de consumentenwensen. 

Eerder op de dag had men bij Eares Training Centre (voorheen PTC+) kennis gemaakt met de training van vakbekwaam personeel. Dit als basis om steeds weer in te kunnen spelen op veranderingen in wensen van afnemers en productieverbeteringen. Ook de experimentele stal met nieuwe huisvestingsvormen voor vleeskuikens en leghennen werd daar bekeken. 

chinese delegatie sept2017 2

chinese delegatie sept2017 1 

 

 

Op woensdag 11 oktober 2017 is DPC te gast bij Vostermans Ventilation in Venlo.  Vostermans is wereldwijd een begrip op het gebied van ventilatie.  Zij nemen ons mee door hun productielocatie waar zij ventilatoren ontwikkelen, produceren, testen en distribueren naar een breed scala van markten, waaronder de pluimveemarkt. U bent vanaf 16.00 uur welkom aan de Parlevinkerweg 54, 5928 NV te VENLO.

Programma:

16.00 uur        : ontvangst (uiteraard met koffie en Limburgse Vlaai)

16.30 uur        : welkom door Jan Wolleswinkel, voorzitter DPC

16.35 uur        : Vostermans Ventilation: het belang van ventilatie voor pluimvee, door Henk Vostermans, CEO en Joris Vostermans, Sales Manager

17.00 uur        : rondleiding door R&D afdeling, productielocaties  en showroom: van grondstof tot ventilator, van idee tot eindproduct

18.00 uur        : rondvraag

18.15 uur        : sluiting door Jan Wolleswinkel

 

Daarna bent u uitgenodigd voor een afsluitende borrel tot 20.00 uur.  Wij verzoeken uiterlijk 6 oktober 2017 uw aanwezigheid  door te geven via http://www.formdesk.com/dutchpoultrycentre/marktcafe11.10.2017.

 

25 september 2017 ontvangen we een groep vertegenwoordigers van bedrijven uit China. Speciaal voor de geïnteresseerde DPC leden is er een ontmoeting met deze groep gepland. 

Dutch Poultry Centre-leden kunen  zich nog aanmelden voor de ontmoeting bij Andries de Vries, onze Landencoördinator voor China via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

©2015 Dutch Poultry Centre