Over Ons

Pluimveepraktijk de Achterhoek werkt voor de hele pluimveesector: kippen (vlees en leg), kalkoenen en eenden. De vier dierenartsen hebben een jarenlange ervaring in het begeleiden van bedrijven en het oplossen van specifieke pluimveegezondheidsproblemen. Het bewaken van de gezondheid van pluimvee begint volgens hen met preventie. Daar ligt de kracht van Pluimveepraktijk de Achterhoek. Uitgangspunt voor alle therapiekeuzes is een restrictief antibioticumbeleid. De basis daarvoor ligt in het One Health-principe waarin diergezondheid, dierenwelzijn, volksgezondheid en voedselveiligheid worden meegewogen.

Wereldwijde consultancywerkzaamheden

Pluimveepraktijk de Achterhoek begon ooit in het oosten van Nederland, maar met een dependance in Duitsland breidde het werkgebied al flink uit. In de afgelopen jaren groeide ook de vraag naar hands-on ondersteuning vanuit onder meer Afrika en het Midden-Oosten. Zo is PPDA consultancy ontstaan. Naast het bezoeken van lokale bedrijven biedt PPDA de mogelijkheid tot sectie en laboratoriumonderzoek. Aan de hand van sectie, bacteriologie, parasitologie en serologie stelt PDDA een diagnose en maakt een behandelplan in overleg met de betreffende pluimveehouder.

Eigen voeradditieven

Desgewenst worden bij zulke behandelplannen de beproefde producten uit de eigen TotalFit-lijn ingezet. Deze producten (veelal voederadditieven) zijn door de jaren heen door de PPDA dierenartsen uitgekozen vanwege hun bewezen effectiviteit. De sterkte van PPDA ligt in zijn kritisch vermogen: de ervaren dierenartsen van het bedrijf gaan niet mee met de ‘main stream’ maar blijven uitgaan van hun kennis en het blijven zoeken naar nieuwe praktische oplossingen.

© 2020 Dutch Poultry Centre