Over Ons

Al ruim 30 jaar zijn we met onze hoge druk nevel installaties verweven in de agrarische wereld, zowel kassen als stallen. Van oorsprong met name voor luchtvochtigheid en adiabatisch koelen van vleeskuikens, maar meer en meer ook voor leghennen. Afhankelijk van luchtvochtigheid en temperatuur buiten kun je boven de 30 graden Celsius de temperatuur in de stal wel 5 tot 8 graden Celsius verlagen. Ook kan zo'n installatie helpen aan bijkomstige voordelen als (fijn)stof reductie en minder geuroverlast! Niet alleen fijn voor de mens en zijn omgeving, ook de dieren profiteren van de betere luchtkwaliteit. Met stalwissels, algehele reiniging van de stal is de installatie ook nuttig. Een nacht volcontinu gebruik zorgt voor een ideale manier van voorweken en bijbehorend gemak daarna. Onlangs zijn ook eerste stappen gemaakt nog verder te gaan en de installatie deel te laten zijn van een brandbeheersingssysteem.

Honderden stallen in Nederland en België zijn reeds bekend met de hoogwaardige en betrouwbare MJ-Tech installaties. Afhankelijk van luchtinlaat en ventilatieconcept wordt per stal gekeken naar de optimale installatie. Onze speciale nozzles dragen er zorg voor dat water onder hoge druk (80-120 bar) verneveld wordt. Hierna verdampen de kleine mistdruppels (5 tot 10 micron grootte) in de lucht waardoor adiabatische koeling plaatsvindt en met de kortst mogelijke pulsen in de industrie zorgen we dat geen ongewenste nattigheid ontstaat. Een centrale pompunit zorgt voor de voeding van de ringleiding in de stal, de buizen worden gekoppeld met speciale in eigen huis gemaakt MJ-Tech perskoppelingen. Het gehele systeem is vervaardigd uit RVS.

Kwaliteit staat bij MJ-Tech in elk facet van de bedrijfsvoering bijzonder hoog in het vaandel. Dat zit hem in mensen en producten. Om daar optimaal zicht op te hebben, houden we heel bewust alle expertise binnen de muren van ons eigen bedrijf. Wij ontwerpen en maken alles zelf, besteden niets uit. In dat proces maken we enkel gebruik van geavanceerde machines en hoogwaardig RVS-materiaal. Kwaliteit schuilt ook in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wat we ons steeds voor ogen houden, het ‘groene’ gedachtegoed wat we nastreven én vooral de hoogwaardige service die hier geen uitzondering maar regel is.

© 2021 Dutch Poultry Centre