VDL Groep heeft Jansen Poultry Equipment (JPE) overgenomen. Familiebedrijf JPE uit Barneveld is producent van hoogwaardige pluimveesystemen voor de leg-, vermeerderings- en vleeskuikensector.

VDL neemt Jansen Poultry Equipment over

Jansen Poultry Equipment is specialist in de ontwikkeling en productie van systemen voor de pluimveesector: van eiertransportsystemen, huisvestingssystemen, luchtwassers, ontladingssystemen, warmtewisselaars tot mestdroogsystemen. Deze systemen worden in eigen beheer geproduceerd – van ontwerp tot eindproduct. Ze zijn erop gericht om het welzijn én de gezondheid van kippen te verbeteren, met als gevolg betere productieresultaten voor de ondernemer. JPE beschikt over een wereldwijd dealernetwerk, is actief in meer dan 80 landen, telt ongeveer 125 medewerkers en heeft in 2019 een jaaromzet geboekt van ruim 50 miljoen euro.

Welkome aanvulling

VDL ziet JPE als een aanvulling op de producten van VDL Agrotech, specialist in geautomatiseerde voedersystemen voor de varkenshouderij en de pluimveehouderij én leverancier van complete stalinrichtingen. Met het Barneveldse bedrijf in de gelederen wordt VDL een completere aanbieder voor de internationale pluimveemarkt, een veelbelovende sector. De markt verlangt steeds vaker een breed georiënteerde partner die zowel systemen voor de leg- als de vleessector kan leveren.

VDL Agrotech en Jansen Poultry Equipment werken al jaren samen. Met de overname zal de kracht door samenwerking tussen VDL Agrotech en Jansen Poultry Equipment verder worden geïntensiveerd. “Ondanks dat er door de huidige omstandigheden voldoende uitdagingen zijn, past deze overname geweldig bij ons. Wij zijn ervan overtuigd dat JPE en VDL elkaar gaan versterken”, stelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep.

JPE VDL 1

© 2021 Dutch Poultry Centre