Het Nederlands Paviljoen op Expo 2020 Dubai is verheugd een nieuwe sponsor in het team te verwelkomen: MJ-Tech. MJ-Tech is een familiebedrijf en ontwerpt, produceert en levert hogedruk nevelsystemen die worden gebruikt in de tuinbouw, landbouw en industrie. MJ-Tech zal de luchtvochtigheid beheersen om de groei van gewassen in de Nederlandse Biotoop te waarborgen en zal bijdragen aan een algeheel aangenamer klimaat in het Nederlands Paviljoen.

‘Het is fascinerend hoe druppeltjes van slechts 5 tot 10 micron zo'n impact kunnen hebben op zo veel vlakken, zoals het verminderen van voedselverspilling en het verbeteren van gewasopbrengsten. En dat alles met minimaal water- en energieverbruik', aldus Ruud van Aperen, CEO van MJ-Tech. 'Wij willen heel graag een bijdrage leveren aan de Nederlandse Biotoop. Onze klimaatsysteemoplossingen helpen het water- en energieverbruik te verminderen, waardoor ze perfect aansluiten bij de ambities, klimaatomstandigheden en bedrijfsdynamiek van de Golfregio. We kijken ernaar uit om onze oplossingen te laten zien en nieuwe contacten te leggen’, aldus Van Aperen.

Steeds meer telers realiseren zich het belang van hogedruk nevel als een belangrijk onderdeel van een geavanceerde kas. Planten bestaan voor 80-90% uit water, en al dat water speelt een vitale rol als het gaat om koeling door verdamping. De hogedruk nevelsystemen van MJ-Tech zorgen voor een optimale temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor een betere controle over de vochtopname van het gewas mogelijk wordt. Naast vochtbeheersing en natuurlijke koeling in kassen en op veehouderijen, worden de systemen van MJ-Tech ook gebruikt voor desinfectie, brandbeveiliging en in industriële toepassingen, zoals de behandeling van stof- en geurproblemen. In meer dan 40 landen zijn de installaties van MJ-Tech actief, waaronder een prestigieuze installatie in Dubai.

© 2021 Dutch Poultry Centre