Op zaterdag 16 januari jl. is Rondeel Vaassen aan de Bokkerijweg 1 te Vaassen officieel geopend. De open dag werd georganiseerd door Rondeel BV tezamen met eigenaar Dik Verbeek. Het bedrijf staat in het teken van de duurzame productie van eieren. Het Rondeel® is een ronde stal  ontwikkeld door Vencomatic Group uit Eersel in samenwerking met Wageningen Universiteit en de Dierenbescherming. Volgens de onderzoekers vinden legkippen in deze ronde stal alles wat hun hartje begeert: voldoende mogelijkheden om te scharrelen, een stofbad te nemen, te eten en te drinken, hun ei op een beschutte plek te leggen en de rust in het nachtverblijf.

Door de manier waarop de kippen in het systeem gehouden worden heeft de Dierenbescherming aan de Rondeel eieren het maximale aantal van 3 sterren toegekend voor het Beter Leven Keurmerk. Ook worden de Rondeel eieren milieuvriendelijk verpakt in biologisch afbreekbaar materiaal, wat resulteerde in Milieukeur keurmerk. Rondeel is daarmee het eerste ei met een milieukeur. De eieren zijn in heel Nederland verkrijgbaar bij Albert Heijn en lokaal in de regio.

Rondeel BV is een onderdeel van Vencomatic Group uit Eersel. Dit familiebedrijf levert wereldwijd innovatieve oplossingen voor de pluimveesector en is daarmee één van de meest toonaangevende bedrijven in de sector. Meer informatie over Rondeel is terug te vinden op www.rondeeleieren.nl

© 2021 Dutch Poultry Centre