Broeden en dieren
Vlees en eieren
Voer en additieven
Gezondheid
Huisvesting
Productverwerking
Dienstverlening

Nieuws - Dutch Poultry Centre

Eindejaarsbijeenkomst 8 december 2021

Wij organiseren voor onze leden, uiteraard onder voorbehoud i.v.m. de ontwikkelingen rond corona, op 8 december 2021 onze Eindejaarsbijeenkomst in de Westerbouwing , Westerbouwing 1 te Oosterbeek.  

Wij zijn blij dat Klaas Dijkstra, marketing strateeg en directeur van Zest marketing te Weesp, bereid is om een inleiding te verzorgen over ‘Framing en geframed worden. Kunnen we negatieve beeldvorming van de pluimveesector weerleggen?’

Deze bijeenkomst is exclusief voor leden. Uiteraard zijn meerdere vertegenwoordigers van een bedrijf welkom. Wij verzoeken u om zich aan te melden d.m.v. van onderstaande link.

Omdat de bijeenkomst met een buffet afgesloten wordt verzoeken wij u zich vooraf aan te melden. Ook willen we graag benadrukken dat als u zich heeft opgegeven, u ook daadwerkelijk komt.

De corona maatregelen zijn ook bij deze bijeenkomst van toepassing. Dat betekent dat u een corona toegangsbewijs moet laten zien.  

PROGRAMMA:

16.00 uur:           Inloop en ontvangst met koffie, thee, etc.

17.00 uur           Welkom door Jan Wolleswinkel, voorzitter DPC

17.10 uur            Presentatie door Klaas Dijkstra

18.00 uur          Discussie

18.15 uur           Buffet

Aanmleden:  https://fd2.formdesk.com/dutchpoultrycentre/aanmeldingeindejaars2021

Marktcafé bij Dorset

Vanwege COVID 19 konden er in 2020 en 2021 geen Marktcafé’s  worden georganiseerd. Het was daarom een verademing dat 27 oktober in Aalten voor het eerst weer een bijeenkomst kon plaatsvinden.

Gastheer was de Dorset Group BV.  

De bezoekers werden op de hoofdvestiging in Aalten welkom geheten door Jan Wolleswinkel, voorzitter DPC. Na zo’n lange tijd is het goed om elkaar op deze wijze te ontmoeten.

Namens Dorset, heette directeur Henno Haaring iedereen van harte welkom. Vervolgens werd de groep in drieën gesplitst en vond een rondleiding plaats in de bedrijfshallen. Op deze wijze werd een goed inzicht gekregen in de activiteiten van het bedrijf.

Na de rondleiding verplaatste iedereen zich naar de oude familieboerderij van mededirecteur/eigenaar Henk Haaring aan de Barloseweg te Aalten   Hier is een oude schuur omgebouwd tot een gezellige ontmoetingsruimteruimte, die niet onderdoet voor menige horecagelegenheid.

Na een korte opening door Jan Wolleswinkel gaf Henno Haaring aan de hand van een power point presentatie een overzicht van de historie van Dorset en de huidige activiteiten.

Dorset is in 1985 opgericht en startte met het importeren en ontwikkelen van voersystemen. Inmiddels omvat de Dorset Group drie bedrijfsonderdelen n.l.

 • Dorset Green Machines
 • Dorset Identification
 • Dorset Automation

Dorset is een familiebedrijf met ca. 70 personeelsleden. De omzet bedraagt € 12.000.000 per jaar en de activiteiten vinden plaats in meer dan 40 landen.

Dorset Green Machines en Dorset Identification richten zich op de varkenshouderij, de pluimveehouderij, groene energie en municipaal en industrieel slib. Het drogen van mest, lucht en slib zijn naast het reinigen van pelleteer lijnen de voornaamste activiteiten.

Belangrijke kenmerken zijn:

 • Klant specifieke oplossingen
 • Laag energieverbruik
 • Lage onderhoudskosten
 • Innovatief

Dorset Identification houdt zich bezig met het ontwikkelen en produceren van electronische identificatie apparatuur. Dit wordt vooral toegepast bij industriële tracking en tracing, de dierhouderij (o.a. huisdieren) en dieronderzoek (universiteiten en instituten).

Dorset blijft nieuwe activiteiten ontwikkelen zoals:

 • NH 3 Stripper, het verwijderen van ammoniak uit afvalwater
 • Spuiwater concentraat
 • Duurzaam visvoer

Na de presentatie was er gelegenheid tot het stellen van vragen die door Henno en Henk Haaring werden beantwoord.

Jan Wolleswinkel besloot het officiële gedeelte met een dankwoord aan de directie en medewerkers van Dorset en daarna was er volop gelegenheid voor informeel samenzijn en netwerken. Dorset had gezorgd voor een food truck, waar allerlei lekkere hapjes konden worden opgehaald. Ook konden binnen aan de bar volop drankjes genuttigd worden.

We kunnen terugzien op een goede en gezellige bijeenkomst, waarbij ook voldoende ruimte was om te netwerken.

0 20

VIV MEA 2021 – Klaar voor de start

Nadat VIV MEA in 2020 verschoven moest worden vanwege de Covid-19 uitbraak, vindt de LIVE beurs nu plaats in Abu Dhabi van 23-25 november a.s.

“Samen met de Exposanten kijken we er enorm naar uit om face-to-face weer zaken te gaan doen” zegt Renate Wiendels, Senior Project Manager VIV. “Natuurlijk voelt het spannend om na zo’n lange stilstand weer internationaal te gaan, maar de situatie in de Emiraten geeft ons volledig vertrouwen. Qua gezondheid heeft de Emirati overheid een gedegen beleid gevoerd om een veilige omgeving te creëren. Hierdoor is de beurzen sector daar al sinds enkele maanden actief en trekt het bezoekers uit de gehele golf regio.”

VIV MEA wordt voor de derde keer georganiseerd. Deze editie presenteren zo’n 500 exposanten hun producten & diensten aan ongeveer 8.000 verwachte bezoekers uit het Midden Oosten.

Een educatief conferentie programma is onderdeel van de beurs.

Het thema “One Health approach on antimicrobial stewardship (AMS) in livestock production wordt gepresenteerd door FAVA – FAO RAP – EVA.

Tijdens de Poultry Marketing Roundtable discussiëren WATT Global Media en MEAP met een panel van belanghebbenden om verbeteringen te vinden voor crisisbeheersing in onzekere tijden zoals we die bijvoorbeeld tijdens corona hebben ervaren.

Ook wordt het Holland Inspiration Seminar wederom door HubOrange! gepresenteerd.

VIV MEA is onderdeel van de “Abu Dhabi Agriculture & Food Security” week welke een initiatief is van de lokale overheid om de binnenlandse productie te verbeteren en te vergroten. Hiervoor is buitenlandse kennis dringend nodig.   

In co-locatie met VIV MEA wordt wederom de GFIA (Global Forum for Innovations in Agriculture) georganiseerd.

 

VIV Industry Leaders Exclusive Program VIV MEA 2021

VIV MEA opent zijn deuren van 23 tot en met 25 november 2021 in Abu-Dhabi, VAE. Een platform voor bedrijven actief in de sectoren pluimvee, aquacultuur en zuivelindustrie in het Midden-Oosten, Afrika, India en Centraal- Azië! 
In samenwerking met VIV worldwide biedt DPC een unieke “VIV Industry Leaders Exclusive Program” aan voor haar leden!
Wat houdt het in?
U als DPC lid mag uw zakelijke VIP relatie uitnodigen voor de beurs. Uw VIP relatie krijgt:  

 • 2 gratis hotel nachten/ single use,  incl ontbijt;
 • VIV Industry Leader badge die toegang geeft tot de Industry Leader lounge (alle 3 dagen);
 • uitnodiging voor de DPC – Holland – VIV netwerk receptie op 24 november;
 • een Welcome envelope bij aankomst in het beursgebouw, met uitnodigingen voor sessies.

Wat moet u doen om deel te nemen?
Wilt u gebruik maken van dit programma? Neem dan contact met ons op via info@poultrycentre.nl. U krijgt een link die u aan uw VIP relatie doorgeeft. Uw relatie kan zich via deze link registreren.
 
Wie het eerst komt, het eerst maalt
We hebben slechts plek voor 20 VIP relaties. Dus wees er snel bij: wie het eerst komt, het eerst maalt!
 
Wij wensen iedereen een succesvolle beurs in Abu Dhabi!

Volg ons op

Contact


© 2021 Dutch Poultry Centre