Broeden en dieren
Vlees en eieren
Voer en additieven
Gezondheid
Huisvesting
Productverwerking
Dienstverlening

Kleurrijk en inspirerend bezoek aan Bolidt

Het laatste marktcafé van 2019 vond plaats in Hendrik-Ido-Ambacht bij vloeren specialist Bolidt. Een bijzonder en verrassend bezoek in een kleurrijke en inspirerende omgeving.

Op 9 oktober gingen een dertigtal DPC-ers naar Henrik-Ido-Ambacht  om het DPC-Marktcafé te bezoeken. De bijeenkomst was belegd bij Bolidt, een bedrijf dat vloeren maakt. Velen reisden af, niet wetende wat ze konden verwachten. Eenmaal aangekomen bij de nieuwe Bolidt Campus, gelegen aan de oevers van de Noord, had menigeen het gevoel van ,’ ben ik hier wel op het goede adres’. Bij een vloerenmaker denk je niet direct aan een ultra modern gebouw wat je bij binnenkomst het gevoel geeft dat je de toekomst bent binnengestapt. Een nieuwe wereld die op geen enkele wijze een link met de pluimveesector lijkt te hebben. Maar na de ontvangst werd het de bezoekers al snel duidelijk waarom zij bij Bolidt op bezoek zijn. Ze leveren kunststof gietvloeren voor broederijen, slachterijen, ziekenhuizen, industriële complexen, schepen, wegen, utiliteitsbouw en sportvoorzieningen.

Denken aan de toekomst

Bolidt is 55 jaar geleden door twee dertigers, de heren Bol en Schmidt, opgericht. Beiden werkten toen bij Sikkens, de één had een weg-en waterbouw achtergrond en de ander was scheikundige. Gedreven door het motto: “If you don’t think about the future, you cannot have one”, verlieten ze het verfbedrijf om andere toepassingen voor kunstharsen te ontwikkelen. Ze richtten Bolidt Maatschappij tot Exploitatie van Kunststoffen en Bouwwerken op en focusten zich op het maken van vloeren. “Nu, 55 jaar later leeft de gedachte nog altijd voort en denken wij bij Bolidt elke dag aan het invullen van de toekomst met kunststof als hoofdingrediënt. Onze missie is om traditionele materialen te vervangen om een bijdrage te leveren aan een betere leefomgeving en milieu op gebied van veiligheid, duurzaamheid, energie & data, design en hygiëne. Daarbij maken we zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke grondstoffen die bij vervanging geen belasting voor de natuur zijn”, zo zei gastheer Michel van der Spek, marketing directeur van Bolidt, in zijn welkomstwoord.

Een eyeopener

Tijdens de rondleiding door het bedrijf kom je snel onder de indruk van alles wat je ziet en welke mogelijkheden er bij het aanbrengen van vloeren zijn. Naast kleuren en soorten vloeren spreken ook de naadloos ingelegde vormen tot de verbeelding. Vloeren met antibacteriële werking zijn voor Bolidt geen Utopia meer. Dat maakt hen zo speciaal voor het aanbrengen van vloeren in ziekenhuizen, slachterijen en broederijen. Voor elke bedrijfsruimte heeft het de vloer met de juiste eigenschappen; slijtvast, stroef en bestand tegen mechanische belastingen.

Naast industriële vloeren biedt Bolidt via hun dochterondernemingen, zoals Esthec en Ode aan de Vloer, vloeren voor de particuliere markt aan.

Het bezoek aan Bolidt was voor menig DPC lid een eyeopener en voldeed daarmee ten volle aan het doel van het marktcafé. De dank aan de gastheer en gastvrouwen was daarom groot en werd ondersteund met het overhandigen van aardigheidje door DPC voorzitter Jan Wolleswinkel. Deze vermelde bij de aanvang van de bijeenkomst dat het ledental van het DPC weer is uitbereid door de toetreding van Dr. Pieter Poultry Consultancy (Pieter Kühne) uit St. Oedenrode en adviesbureau Honderd Pro Cent (Cent van Vliet) uit Leiden. En verwees bij de afsluiting nog even naar deDPC- eindejaarsbijeenkomst op 20 november.  

Bolidt in cijfers:

  • Opgericht in 1965 door 2 personen
  • Nu zijn er 462 werknemers, 20 nationaliteiten
  • Jaaromzet €100 miljoen en 1000 projecten per jaar
  • Aan elk project werken gem. 10 mensen
  • Applicatie-uren 750.000
  • Kunststof productie/verbruik per jaar 12 miljoen kilo

DSCF7739

DSCF7741

Volg ons op

Contact


© 2021 Dutch Poultry Centre