520 jaar trouw aan Marel Boxmeer

12 jubilarissen werkzaam sinds 1970 en 1980

Augustus 2020 was een bijzondere maand voor Marel in Boxmeer. Liefst 8 medewerkers vierden hun 40-jarig werkjubileum en 4 medewerkers zijn zelfs al 50 jaar in dienst bij hetzelfde bedrijf, dat toen onder de naam Stork PMT bekend stond. Normaal pakt Marel flink uit tijdens zulke jubilea, maar vanwege de beperkende maatregelen was dat in augustus niet mogelijk. Dat werd echter op 24 september dubbel en dwars goedgemaakt met een gezamenlijke, corona-proof ceremonie.

Het is tegenwoordig al hoogst uitzonderlijk als een medewerker 40 jaar lang bij één bedrijf werkt, laat staan als er dat 8 stuks zijn. Maar het wordt pas helemaal uniek als op hetzelfde moment vier collega’s maar liefst 50 jaar werkzaam zijn bij ditzelfde bedrijf. Dat tekent de trouwe relatie tussen Marel en zijn medewerkers. Er zijn weinig bedrijven in Nederland die zulke statistieken kunnen overleggen. 520 jaren werkervaring samengebald in 12 personen!

Bedrijfscultuur

In augustus 1970 maakte de pluimveemachine-afdeling van Stork in Boxmeer een flinke groeispurt door, waardoor er flink wat nieuw personeel nodig was. Precies hetzelfde gebeurde tien jaar later in 1980. Twaalf van de destijds aangenomen medewerkers zijn tot op de dag van vandaag actief gebleven in het bedrijf, tot volle tevredenheid van beide partijen. Dat geeft aan hoezeer de bedrijfscultuur van Marel past bij het personeel.
“Waarom er zoveel mensen zo lang bij Marel blijven werken? Ik denk dat het komt omdat al vanaf die tijd de medewerkers zich konden ontwikkelen in en met het bedrijf. En die ontwikkeling van Stork en Marel, samen met de medewerkers is altijd voortreffelijk gegaan,” zegt Anton de Weerd, die tot voor kort jarenlang leiding gaf aan Stork/Marel in Boxmeer. ”In de jaren 70 en 80 stond Stork PMT al bekend om het sociale beleid. Iedereen wist dat het goed toeven was bij Stork. En dat is zo gebleven!”

Limousines

Marel zette de 12 jubilarissen op 24 september op een aangepaste, corona-proof manier in het zonnetje. Een ware vloot van luxe limousines haalde de jubilarissen en hun gezinsleden thuis op en zette hen af bij de hoofdingang. Op de parkeerplaats was een podium opgesteld met een groot beeldscherm. De genodigden konden plaatsnemen op de stoelen die allemaal 2 meter van elkaar waren opgesteld. Op het scherm richtten enkele officials op afstand het woord tot de jubilarissen , zoals burgemeester Van Soest van Boxmeer, Jaap Schipper en Anton de Weerd als voormalige directeuren en vanzelfsprekend CEO Arni Oddur Thordarson vanuit IJsland. Diverse ‘live’ sprekers verrichtten de ceremoniële handelingen, onder wie Marel Poultry EVP Roger Claessens en Manufacturing Director Jeroen van Oers.

limousines big

Volg ons op

Contact


© 2021 Dutch Poultry Centre