HatchTech en Pas Reform ondertekenen patent licentieovereenkomst

HatchTech, wereldwijde leverancier van incubatietechnologieën, en Pas Reform, wereldwijde leverancier van geïntegreerde broederijoplossingen, hebben vandaag aangekondigd een wereldwijde strategische patentovereenkomst aan te gaan betreffende vroege voeding (direct na uitkomst) voor eendagskuikens.

Wereldwijd is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de vertering en voeropname van kuikens en naar de impact van voeren direct na uitkomst. Op basis van de resultaten van deze studies heeft het R&D-team van HatchTech onderzoeken en testen uitgevoerd op het gebied van vroege voeding, en heeft naar aanleiding daarvan een patent verworven betreffende oplossingen op het gebied van vroege voeding voor eendagskuikens. Op basis van deze knowhow en het streven om innovaties te ontwikkelen die verder gaan dan wat reeds beproefd en bewezen is, lanceerde HatchTech in 2014 HatchCare. Met dit concept worden eendagskuikens direct na uitkomst voorzien van de eerste levensbehoeften: voer, vers water, licht en verse lucht.

In 2018 lanceerde Pas Reform SmartStart™, een voeroplossing waarmee kuikens direct na uitkomst, middels een enkele formulering worden voorzien van voer en water. Met SmartStart™ kan vroege voeding direct na de uitkomst op eenvoudige en flexibele wijze worden geïmplementeerd. Het concept bestaat uit twee elementen, die afzonderlijk of in combinatie met elkaar kunnen worden toegepast: precisievoeding en intelligente verlichting.

“Na jaren innoveren en een succesvolle marktacceptatie van HatchCare, is het geweldig om te zien dat ook andere leveranciers van incubatietechnologie de voordelen van vroege voeding inzien”, zegt Tjitze Meter, oprichter en CEO van HatchTech. “We zijn er sterk van overtuigd dat vroege voeding een belangrijke factor voor een diervriendelijke en antibioticavrije pluimveeproductie is en deze patentlicentieovereenkomst draagt bij aan een betere toekomst voor de pluimvee industrie.”

“Dit is duidelijk een win-winovereenkomst, die onze klanten veel voordeel op zal leveren”, zegt Harm Langen, CEO van Pas Reform. “Dit onderstreept het belang van vroege voeding voor de productie van robuuste eendagskuikens en stimuleert het wereldwijde groeipotentieel van dit innovatieve concept. De overeenkomst geeft beide bedrijven de vrijheid om hun oplossingen op het gebied van vroege voeding verder te ontwikkelen en te vermarkten.”

De overeenkomst treedt met onmiddellijke ingang in werking.

Over HatchTech:

HatchTech is een toonaangevende speler op het gebied van voedingsmiddelentechnologie, en ondersteunt pluimveebedrijven wereldwijd met het maximaliseren van het genetische potentieel van hun dieren. Met onze ongeëvenaarde ervaring op het gebied van de eerste levensfase van kuikens, ontwikkelen we op onderzoek gebaseerde producten voor de incubatie, het transport van de kuikens en het broedproces, die, samen met onze diensten, worden ingezet in projecten van onze klanten overal ter wereld. Met het hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in China en Oekraïne, bedient HatchTech klanten in ruim veertig landen. www.hatchtech.com   

Over Pas Reform:

Pas Reform is sinds 1919 gespecialiseerd in de ontwikkeling van geïntegreerde broederijoplossingen voor de pluimveesector. Onze missie is het ondersteunen van klanten met slimme, duurzame broederijoplossingen, die consistent de beste en meeste eendagskuikens leveren. Pas Reform heeft zijn positie als toonaangevende fabrikant van broederij-apparatuur verdiend door langdurig onderzoek naar de biologische en fysiologische aspecten van embryo-ontwikkeling, en een diepgaand inzicht in alle aspecten van de pluimveeproductieketen.

www.pasreform.com

Neem voor meer informatie contact op met:

Henry Arts, Marketing Director van Pas Reform
E-mail: arts@pasreform.com
 
Edward Rozendaal, Marketing Manager van HatchTech

E-mail: erozendaal@hatchtech.nl

Volg ons op

Contact


© 2021 Dutch Poultry Centre