Skip to main content

ABIOVE nieuwe partner voor GMP+ International

GMP+ International richt zich op het belang van voederveiligheid in de hele keten. ABIOVE en GMP+ International werken hand in hand bij het bevorderen van voederveiligheid en het vergroten van kennis voor hun leden.

Over ABIOVE

De Braziliaanse vereniging van plantaardige olie-industrieën (ABIOVE) vertegenwoordigt bedrijven in Brazilië die zemelen, plantaardige oliën en biodiesel produceren. De vereniging werkt mee aan de uitvoering van het sectorbeleid, bevordert duurzaamheidsprogramma's en genereert statistieken die gebruikt worden in sectorstudies.

“Door de uitwisseling van kennis en ervaring te bevorderen, maken we het ABIOVE leden gemakkelijker om betere kennis te verwerven van managementsystemen voor voederveiligheid op basis van een internationaal erkend schema. Dit voegt waarde toe en hopelijk inspireert het bedrijven om prioriteit te geven aan voederveiligheid - aldus André Meloni Nassar, voorzitter.

Waarom samenwerking belangrijk is

Onlangs is in Brazilië een zelfreguleringswet voor de landbouwsector ingevoerd.  Braziliaanse bedrijven zijn verplicht om programma's voor procesmonitoring uit te voeren om de kwaliteit, onschadelijkheid en veiligheid van producten te garanderen Gestructureerde en internationaal erkende certificeringsprogramma's, zoals GMP+ FSA, omvatten procedures voor goede praktijken en risicobeheerprincipes die zijn afgestemd op deze nieuwe voorwaarden van de Braziliaanse wetgeving. Met dit partnerschap kunnen we gemakkelijk informatie verspreiden en kennis delen over voederveiligheid.

 

gmplogo

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre