Skip to main content

DPC trapt het nieuwe jaar af

Traditioneel trapte het DPC het nieuwe jaar af met een ledenbijeenkomst in Boerderij Mereveld in Utrecht. De Nieuwjaarsreceptie kende een goede belangstelling, waaronder een delegatie uit China. Het werd de afrap van een jaar met de nodige activiteiten.

De op 10 januari gehouden Nieuwjaarsreceptie van het DPC, en de VIV, vond wederom plaats in evenementenlocatie Boerderij Mereveld in Utrecht. De bijeenkomst was goed bezocht en kende door de aanwezigheid van een Chinese delegatie een internationaal tintje. “Het is goed elkaar weer te zien”, zei DPC voorzitter Jan Wolleswinkel in zijn welkomstwoord, en wenste de aanwezigen een goed, succesvol en gezond 2024 toe. Een speciaal welkom werd uitgesproken aan het adres van Willem Iving van het nieuwe lid QS Vets uit Amsterdam. Voor het DPC wordt het weer een boeiend jaar. De eerste club bijeenkomst in het nieuwe jaar is het marktcafé op woensdag 20 maart bij Hatchtech in Veenendaal. In mei of juni volgt mogelijk een congres over ‘De pluimveehouderij in deze tijd en dan vooral in Nederland’. Verder is het DPC-bestuur naarstig op zoek naar een opvolger voor de helaas veel te vroeg en onverwacht overleden relatie manager Jan Hulzebosch. De voorzitter roep de leden op om mee te zoeken en of suggesties aan te dragen voor kandidaten.

Birgit Horn, managing director VIV worldwide, sloot zich aan bij de nieuwjaarswensen van Jan Wolleswinkel. Zij stelde haar sterk veranderde team voor en melde dat de VIV van 12-14 maart, in samenwerking met Victam, een ‘Health and Nutrition’beurs in Bangkok gaat organiseren. Ook staat er weer een VIV Africa op het programma. Deze beurs wordt van 2-3 oktober gehouden in Kigali, Rwanda. Nieuw voor de VIV is een internationaal evenement in september in Utrecht over digitalisering in de landbouw. Hier krijgen technologie aanbieders de gelegenheid hun visie en aanbod op het gebied van techniek en internet-mogelijkheden te delen met belangstellenden.

Pak je kans in China

Dat de Nederlandse landbouw hoog aangeschreven staat bij veel beleidsmakers en ondernemers in het buitenland onderschreef Toen Ping Oey (DPC China adviseur) bij de introductie van een kleine Chinese delegatie. Hij begeleid deze groep van pluimveegigant Jiangsu Yike Food Co.. De heer Tian Liyu, directeur van dit bedrijf vertelde dat zij onder de indruk zijn van de technologie die de Nederlandse pluimvee-industrie ter beschikking heeft, ontwikkelt en produceert. Toepassingen die ze binnen hun bedrijf met 1,3 miljoen eenden en 1 miljoen slachtkuikens op veel plaatsen kunnen gebruiken. Oey benadrukte dat Jiangsu Yike Food Co. één van de vele bedrijven in China is die op zoek is naar nieuwe technologieën. China biedt kansen en Nederlandse bedrijven kunnen helpen bij het oplossen van problemen in de pluimveesector. Maar, zo benadrukt hij, dan moet je wel je zelf zichtbaar en bekend maken in China. Eén van de eerste gelegenheden om in contact te komen met de Chinese markt dient zich aan op 17 mei, vooraf aan de China Animal Husbandry Expo 2024 , van 18-20 mei, in Nanchang. Op die 17de mei wordt een seminar gehouden over welke oplossingen er zijn voor veelvoorkomende problemen in de Chinese pluimveehouderij. “Maak gebruik van dit platform” zo zei de heer Oey en maak een account aan bij ‘WeChat’ , het Chinese alternatief Westerse social-media, om met de Chinese markt te communiceren.

Voordat de receptie in volle gang werd gezet met hapjes en drankjes kreeg Piet Simons de gelegenheid zijn nieuwe boek ‘Layer Signals Checkbook’ te presenteren. Hij deed dat door de eerste exemplaren te overhandigen aan Briget Horn en Jan Wolleswinkel. Een mooi moment om een toost uit te brengen op het nieuwe boek èn het nieuwe jaar waarmee een begin werd gemaakt met een zeer geanimeerde Nieuwjaarsborrel.

unnamed 2 kopie

unnamed 7 unnamed 1

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre