Skip to main content

Indrukwekkend Marktcafé bij HatchTech

Op 27 maart was het DPC Marktcafé neergestreken bij HatchTech in de Klomp. Met trots werden de bezoekers verwelkomd in het splinternieuwe onderkomen van deze leverancier van broedmachines en meer.

Ruim 65 belangstellenden, werkzaam bij leden van het DPC, kwamen af op de uitnodiging om het marktcafé bij HatchTech in de Klomp bij Veenendaal te bezoeken. Wat bijna 30 jaar geleden begon als een éénmansbedrijf van een bevlogen broederijspecialist en installateur is vandaag de dag een bedrijf met meer dan 360 medewerkers, waarvan een deel universitair opgeleid en bevlogen onderzoekers zijn. Zij zijn er samen met oprichter Tjitze Meter in geslaagd om met ongebruikelijke filosofieën en technieken de gevestigde broederijpraktijk een nieuwe dimensie te geven en daarmee een leidende positie in de wereld te verwerven. Zo heeft het onderzoeksteam ontdekt dat de meeste vroegembryonale sterfte sterk teruggebracht kan worden door het broedproces in het begin met enkele dagen af te remmen. Daarmee hebben ze de standaard van 21 dagen naar 24 dagen broeden verlegd en de vroeg embryonale sterfte teruggebracht van ca. 8 naar minder dan 5%.

Groei en diversificatie

HatchTech heeft nu vestigingen in China, Polen, Duitsland en Oekraïne en kent zo’n 80 aandeelhouders, waaronder veel werknemers. Deze aandeelhouders geven daarmee een duidelijk commitment af naar het bedrijf en hun werk. Door uitbreiding van de activiteiten in onder andere het detecteren van mannelijke kuikens in broedeieren (in-ovo sexing), waardoor deze eieren niet worden uitgebroed en geen haantjes meer hoeven te worden gedood, zijn nieuwe aandeelhouders toegetreden, zoals de Duitse supermarktketen REWE. Zij zijn grootaandeelhouder van de HatchTech productgroep Respeggt, waarin de gendertechnologie activiteiten zijn samengevoegd.

De HatchTech groep bestaat naast HatchTech broederij technologie, en Respeggt uit HatchTraveller en Cultipro vertical farming en de jointventure Plantegg. Daarmee is de groep uitgegroeid tot een belangrijke speler in de ontwikkeling van nieuwe productietechnologieën voor de voedingsmiddelenindustrie.

De groei van HatchTech heeft geleid tot verschillende verhuizingen in Veenendaal en recentelijk naar een prachtig nieuw complex in het nabij gelegen De Klomp.

Het bezoek aan dit nieuwe complex was een eye-opener voor velen. Het is een open kantoor, onderzoek en productie, incl. opslag, gebouw waar productie directeur Ellen Poodt van zei dat het een geweldige sfeer uitstraalt waardoor personeel het gevoel moet krijgen dat thuiswerken een straf is. De bezoekers hebben een deel van die sfeer kunnen ervaren. De netwerk receptie na de introducties en rondleiding door de showroom en de verschillende werkplekken ronde het zeer geslaagde bezoek op waardige wijze af.

Steun aan Oekraïense medewerkers

De vestiging van HatchTech in Oekraïne ligt op nog geen 10 km van het oorlogsgebied, waar de Russen zich hebben ingegraven. In deze vestiging, met een oppervlak van 6 ha, werden tot het begin van de oorlog met Rusland 70 van alle onderdelen voor de HatchTech broedmachines gemaakt. Van hieruit werden ook de service diensten geleverd. Om de continuïteit van deze activiteiten te waarborgen is een hecht samenwerking met de Poolse zusteronderneming opgezet. HatchTech heeft niettemin besloten om haar activiteiten in Oekraïne voor zo ver mogelijk te continueren om daarmee steun te betuigen aan hun Oekraïense werknemers.

 

 

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre