Skip to main content

Marel verkrijgt E+V Technology, wereldwijde leverancier van visionsystemen voor de vlees- en pluimveevleesverwerkende industrie

Marel is verheugd aan te kunnen kondigen dat het een overeenkomst heeft gesloten voor de aankoop van 100% van de operationele activa van E+V Technology, een wereldwijde leverancier van geavanceerde visionsystemen voor de vlees- en pluimvee-industrie. Met deze overeenkomst verwerft Marel de activa van E+V Technology die gerelateerd zijn aan hun visionapparatuur en softwareproductportfolio, waaronder karkas- en ribeyesortering en -classificatie. Deze zijn zeer complementair aan de bestaande oplossingen van Marel.

Over E+V Technology

E+V Technology werd opgericht in 1992 en heeft zich sindsdien ontpopt tot een toonaangevende speler in visionsystemen voor de vlees- en pluimvee-industrie. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor de sortering en classificatie van rund-, varkens-, lams- en pluimveevlees en vormen een sterke aanvulling op het huidige aanbod van Marel voor deze belangrijke marktsegmenten. Het succes van E+V Technology is grotendeels te danken aan het sterke team van ingenieurs en programmeurs. Na de transactie zullen de 19 medewerkers van E+V een belangrijke rol spelen bij het realiseren van verdere vooruitgang binnen de bredere Marel-organisatie. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Oranienburg, Duitsland, en heeft een jaaromzet van ruim EUR 5 miljoen.

Marel en E+V Technology staan samen sterker

E+V Technology‘s productportfolio van visionapparatuur en software, waaronder karkas- en ribeyesortering en -classificatie, sluit goed aan bij Marels uitgebreide lijn van oplossingen voor de vlees- en pluimveemarktsegmenten. Deze overname creëert een geweldige mogelijkheid om de langdurige klantrelaties van E+V en het wereldwijde verkoop- en servicenetwerk van Marel te benutten voor meer verkoop van sorteer- en classificatieoplossingen, en betere lokale servicemogelijkheden en klantervaringen. Voortbouwend op het visionportfolio van E+V streeft Marel naar verdere innovatie en datagedreven oplossingen die de voedselverwerking transformeren. De voormalige eigenaren van E+V, Axel Hinz en Horst Eger, blijven bij het bedrijf.

eagle acquisition

Arni Sigurdsson, Chief Business Officer en Deputy CEO:

“Visiontechnologie speelt een sleutelrol in de voedselverwerkende industrie bij het evalueren van de grondstof, het optimaliseren van de opbrengst en het verbeteren van de prestaties. Marel heeft al veel toepassingen die gebruik maken van visiontechnologie, waaronder SensorX en M-Line Robots. Daarnaast heeft het bedrijf digitale oplossingen en diensten ontwikkeld. De overname van E+V is voor ons een belangrijke stap om ons productportfolio te versterken. Karkassortering voor rund- en varkensvlees is een kritische toepassing voor zowel verwerkers als boeren. We kijken ernaar uit om de visiontoepassingen verder te ontwikkelen en te integreren in onze datagedreven oplossingen.”

Axel Hinz en Horst Eger, oprichters en directeuren van E+V Technology:

“We zijn enorm trots op het team dat onze revolutionaire visiontechnologie de afgelopen 30 jaar heeft ontwikkeld en zijn verheugd op het bundelen van onze krachten met Marel om de voedselverwerking verder te transformeren. We zijn ervan overtuigd dat Marels wereldwijde bereik en toewijding aan innovatie meer voordelen zullen opleveren voor onze huidige en toekomstige klanten op het gebied van sortering en classificatie in de sectoren waarbinnen Marel actief is. Ten slotte hebben we het gevoel dat de sterke culturele match en positieve mindset ook nieuwe kansen zullen bieden voor onze teamleden.”

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre