Skip to main content

Nieuwjaarsbijeenkomst 2023 in teken van “Samen verder”

Na een onderbreking van 3 jaar werd op woensdag 11 januari de jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst van het DPC en de VIV in Boerderij Mereveld te Utrecht gehouden. Onder het genot van een drankje en een hapje werd er in een goede sfeer terug- en vooral vooruitgekeken.

Een nieuw jaar en nieuwe plannen en daar horen de beste wensen bij. Zo kan het welkomstwoord van DPC- voorzitter Jan Wolleswinkel op de gezamenlijke Nieuwjaarsbijeenkomst van het DPC en VIV worden samengevat. Die beste wensen zijn gemeend en nodig gezien de uitdagingen waar de Nederlandse pluimveesector mee wordt geconfronteerd. De stikstofproblematiek en de vogelgriep bepalen, volgens hem,  in sterke mate de maatschappelijke en politieke agenda. Daarnaast blijven dierwelzijn en milieu belangrijke beeld bepalende onderwerpen die gemakkelijk tot ‘framing’ leidt. Tijdens de Najaarsbijeenkomst werd dat laatste, zo refereerde Wolleswinkel,  uitgebreid besproken en werd duidelijk dat het imago van de veehouderijsector (incl. de pluimveehouderij) niet best is en dat verandering alleen mogelijk is door hechte samenwerking bij het vermarkten van de sectoren in de media en bij de politiek. De tegenstanders (milieu en dierwelzijn organisaties) doen het op dat gebiedt veel beter en dat vraagt om een nieuwe strategie waar alle partijen binnen de sector intensief bij betrokken moeten worden.

Exposeren kan weer

Als vertegenwoordigers van VNU Exhibitions wensten ook Renate Wiendels en Zhenja Antochin, VIV event managers, alle aanwezigen een gezond en succesvol 2023 toe. Zhenja vertelde daarbij met trots dat VIV Asia 2023, 8-10 maart 2023 in Bangkok, ondanks de verplaatsing naar het  grotere Impact  tentoonstellingscomplex, volgeboekt is. Dat goede resultaat is mede te danken aan het nieuwe sales team voor deze beurs, die na de afgelastingen als gevolg van de corona perikelen er in geslaagd zijn alle deelnemende bedrijven van eerdere (incl. gecancelde) edities aan boord te houden.

Renate keek even terug op het succes van de in november 2921 gehouden VIV MEA beurs in Abu Dhabi. Dat succes is mede te danken aan de goede samenwerking met de lokale overheid. De volgende editie van VIV MEA vind dit jaar plaats van 20-22 november, wederom in het ADNEC in Abu Dhabi. Bedrijven die willen exposeren op deze beurs kunnen vanaf 18 januari boeken.

Na de formele zaken werd het nieuwe jaar gevierd. Onder het genot van een drankje en hapje werden de laatste nieuwtjes uitgewisseld en de onderlinge banden weer aangehaald. De sfeer zat er goed in en iedereen kijkt weer uit naar een succesvol pluimveejaar.

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre