Skip to main content

Vencomatic Group en Orbem kondigen een strategisch partnerschap aan voor de in-ovo geslachtsbepaling van pluimvee-eieren

Vencomatic Group (VMG), een familiebedrijf dat innovatieve oplossingen biedt voor de internationale pluimvee-industrie, en Orbem, een toonaangevend bedrijf op het gebied van deep-tech imaging en AI-technologie, kondigden vandaag een uitgebreid en langdurig partnerschap aan om samen het ‘Genus Focus’, volledig geautomatiseerde end-to-end systeem te ontwikkelen en op de markt te brengen. De Genus Focus is een op MRI gebaseerde non-invasieve oplossing voor de in-ovogeslachtsbepaling van pluimvee-eieren van elk ras.

De gecombineerde modulaire oplossing op basis van de Genus Focus-technologie van Orbem en de automatiseringsapparatuur van Prinzen maakt tussen dag 12 en 13 een betrouwbare en niet-invasieve real-time geslachtsbepaling mogelijk van pluimvee-embryo's met een verwerkingscapaciteit tot 24.000 eieren per uur. De oplossing geldt zowel voor bruine als witte eieren. Twee installaties met een capaciteit van 6.000 en 12.000 eieren per uur zullen in januari 2023 volledig operationeel zijn op twee locaties in Frankrijk, in overeenstemming met de Franse wettelijke vereisten. 

De overeenkomst omvat een door VMG gefaciliteerde financiering van maximaal 15 miljoen euro voor apparatuur die op klantlocaties in heel Europa zal worden ingezet. Dit maakt het voor broederijen mogelijk om de gecombineerde Orbem-VMG-oplossing te gebruiken zonder vooraf te hoeven investeren, maar alleen op basis van een prestatievergoeding per ei. 

Orbems team van vijfentwintig wetenschappers en ingenieurs hebben de eigen beeldvormings- en kunstmatige-intelligentie-technologie achter de Genus Focus ontwikkeld, inclusief het bepalen van de hardwarespecificaties en softwaredatastromen die nodig zijn voor analyses met een hoge verwerkingscapaciteit. VMG levert een nieuw ontworpen behandelings- en sorteersysteem voor het verplaatsen, oppakken en transporteren van eieren, met de grootste zorg en doorvoercapaciteit.

Dr. Pedro Gómez van Orbem: “We zijn er trots op dat we onze samenwerking met VMG naar een volgend niveau kunnen tillen, nadat we eerder succesvol hebben samengewerkt aan de automatiseringselementen voor onze eerste twee klantinstallaties, met als doel om aantrekkelijke doorvoerniveaus te bereiken voor de sector. De gezamenlijke aanpak van de markt zal onze groeiende klantenkring nog gemakkelijker toegang geven tot deze nieuwe technologie.”

Dr. Lotte van de Ven, CEO van VMG: “We zien de niet-invasieve oplossing van Orbem als de beste oplossing in de markt. We zijn er trots op te mogen samenwerken om deze oplossing naar de sector te brengen. Deze op MRI gebaseerde oplossing is volledig in lijn met onze visie om oplossingen te leveren voor een succesvolle pluimveehouderij met een zo laag mogelijke impact op het milieu en tegelijkertijd het hoogste niveau van dierenwelzijn te bereiken.

Dr. Pedro Gómez: “Ik geloof dat het gecombineerde, volledig geautomatiseerde Genus Focus-systeem van Vencomatic en Orbem een gamechanger is voor in-ovogeslachtsbepaling omdat het volledig niet-invasief is en werkt voor alle pluimveerassen, inclusief witte, gekleurde en bruine leghennen. Ik nodig geïnteresseerden graag uit voor een live demonstratie van de Genus Focus, waar de nauwkeurigheid van ons systeem, de verscheidenheid aan rassen die het kan verwerken en het bedieningsgemak uit de eerste hand kan worden ervaren. We kijken ernaar uit om te laten zien hoe de Genus Focus een positieve impact kan hebben op de bedrijfsvoering.”

Partnership Orbem VencomaticGroup scaled e1654066282686

Volg ons op

Contact


© 2021 Dutch Poultry Centre