Skip to main content

BBQ was een waardige afsluiter

De jaarlijkse DPC barbecue was wederom een succes. Het vormde een waardige afsluiting van een drukke periode waarin het DPC zich op vele manieren ingezet heeft om de Nederlandse pluimveesector zowel zakelijk als publiekelijk in een goed daglicht te stellen.

Het was zinvol, gezellig en lekker. Met die woorden zou je de jaarlijkse BBQ van het DPC, gehouden op woensdag 25 juni op het terras van het Pluimveemuseum in Barneveld, kunnen karakteriseren. Veel leden waren aanwezig of lieten zich vertegenwoordigen, waardoor het aantal aanwezigen ruim aan de verwachting voldeed. Alhoewel de BBQ gezien mag worden als een informele bijeenkomst, nam voorzitter Jan Wolleswinkel toch de gelegenheid om een paar formele zaken te behandelen.

Zo mocht Cees Cornelissen even terugblikken op de DPC activiteiten tijdens de VIV. Naast de presentatie op de beurs (stand en receptie) is veel tijd gestoken in het opvangen van buitenlandse delegaties en het organiseren van bedrijfsbezoeken. Aansluitend gaf Ruwan Berculo een korte schets van zijn beleving van de VIV en vertelde het een en ander over hun komende activiteiten, waaronder VIV China begin september.

Poultry Expertise
Bertus Bronkhorst liet in een korte uiteenzetting weten dat het PTC+ wordt opgeheven en een voortzetting krijgt in de vorm van het Poultry Expertise Centre (PEC). Dit is een samenwerkingsverband van bedrijven, overheid en kennisinstellingen die werkzaam zijn in of betrokken zijn bij de pluimveesector. Ze wil in gezamenlijkheid inspelen op kennisvragen vanuit het nationale en international bedrijfsleven. Door bundeling van krachten en benutting van het onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven wil het PEC mensen werkzaam in de pluimveehouderij opleidingen geven op MBO, HBO en WO niveau. Naast standaard trainingen en opleidingen biedt het PEC maatwerk trainingen en opleidingen aan, inclusief workshops, excursies en studietours. Bovendien zal advisering en consultancy deel uitmaken van het product aanbod.

Tot de doelstellingen van het PEC behoren volgens Bronkhorst ook het organiseren van praktisch onderzoek, het fungeren als pluimvee innovatiecentrum en meeting point voor de pluimveesector. Bovendien stelt het PEC zich ten doel zoveel mogelijk studenten kennis te laten maken met het houden van pluimvee en de pluimveesector als geheel. Daarbij wil het consumenten in aanraking brengen met de moderne pluimveehouderij. Om deze plannen te realiseren riep Bronkhorst de leden van het DPC op om bijdragen en ideeën te leveren bij de invulling en realisatie van de planen.

Alpe d’HuZes deelname
Als laatste kreeg Theo Hoen, CEO van Vencomatic, de gelegenheid om verslag te doen over de deelname van een DPC-team aan Alpe d’HuZes. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie opperde Cor van der Ven het idee om zo’n team samen te stellen. Op die zelfde bijeenkomst melden zich reeds 15 bedrijven aan voor deelname, dat daarvan slechts een paar over bleven vond Theo wel heel erg jammer. Niettemin ging op 5 juni een team van 7 fietsers van start om de Alpe d’Huez één of meer keren te beklimmen om daarmee geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Het DPC team maakte deel uit van het grotere geheel van Big Challenge, deelnemers afkomstig uit de veehouderijsector. Diederick Feiter van Hotraco, een van de deelnemers, vertelde als nieuweling zeer enthousiast te zijn geworden en stelde voor om volgend jaar weer een team te vormen. Zijn voor dit doel speciaal aangeschafte racefiets is daarom niet te koop. Theo deed voor de tweede keer mee aan dit evenement en verwachte een zware opgave om het gewenste sponsor bedrag bijeen te brengen. Uiteindelijk viel het allemaal nog al mee en werd ruim € 36000 binnengehaald. En dat is nog zonder de bijdrage van het DPC zelf, zo liet Theo uitdagend weten.

Na deze korte verhalen van enkele DPC-leden was het tijd voor de BBQ. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Evenals voorgaande jaren was het een smakelijk gebeuren, waarbij ruim de gelegenheid was om zakelijke en informele gesprekken te voeren.

 

Theo Hoen beklom als DPC-teamleider de Alpe d’Huez vijf keer

 

 

 

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre