Skip to main content

Brits succes smaakt naar meer voor Jansen Poultry

Met groot succes heeft Jansen Poultry Equipment haar 'AviaView volièresysteem' gelanceerd. Het Barneveldse bedrijf kon voor haar jongste innovatie in eerste instantie vooral op belangstelling uit Groot-Brittannië rekenen, maar neemt inmiddels een kentering waar. ,,We hebben al verzoeken gehad uit België, Frankrijk, Australië en verwachten ook dat Amerikaanse pluimveehouders zich op korte termijn bij ons gaan melden", zegt Jasper Heerkens.

De pluimveespecialist legt uit dat de 'AviaView' een nieuwe systeem is voor leghennen. ,,Het systeem is zo ontwikkeld dat de pluimveehouder er bovenop, onder en naast kan lopen, waardoor het systeem heel makkelijk geïnspecteerd kan worden en de pluimveehouder een goed overzicht heeft over de dieren in de stal."

Daarnaast zijn volgens Heerkens de drinklijnen strategisch voor de nesten geplaatst, wat ervoor zorgt dat de hennen naar het nest gelokt worden om ongestoord hun ei te leggen. ,,Dit voorkomt dat de eieren elders in het systeem of op de grond gelegd worden. Grond- en systeemeieren zijn vaak vies of beschadigd en kunnen daardoor niet voor de maximale prijs verkocht worden. Bovendien kost het rapen van deze eieren ook nog eens veel arbeidsuren."

BESTE KIPPEN 

Jansen Poultry Equipment ontwikkelde de afgelopen twee jaar de AviaView, met name met het oog op de Britse markt. Daar was het marktaandeel van de Barneveldse wereldmarktleider nog niet zo groot. ,,De Britse sector was daarnaast ook niet altijd te spreken over het aanbod van concurrenten." Een half jaar geleden werd het eerste volièresysteem opgeleverd in het Engelse Ashill. ,,Het leidt inmiddels tot goede resultaten. De kippen in Ashill presteren als beste van alle Lohmann-brown kippen in Engeland", weet Heerkens.

Dat nieuws klinkt hem goed in de oren. ,,Inmiddels staan er meer stallen met de AviaView in Engeland, Wales en Schotland. Ook komen er verzoeken binnen vanuit Ierland", zegt Heerkens, die echter verwacht dat de innovatie in 2017 de rest van de wereld over zal gaan.,,In eerste instantie hebben we ons gericht op introductie in Groot-Brittannië, maar dat gaat nu veranderen. We willen dit jaar met AviaView ook aan de slag in Europa, Australië en Amerika."

Bron: Barneveldse Krant.nl

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre