Skip to main content

De Heus neemt meerderheidsbelang in Oekraïense voerfabrikant D-Mix

De Heus heeft op 4 maart 2019 een overeenkomst getekend met de heer Fedir Shopsky voor het nemen van een meerderheidsbelang in D-Mix in de Oekraïne. Met dit partnership zet De Heus een strategische stap in de attractieve Oekraïense markt voor diervoeders. De joint-venture zal haar bedrijfsactiviteiten onder de handelsnaam ‘Koudijs Ukraine’ verrichten.

Dat maakte De Heus Voeders deze week bekend. Het familiebedrijf D-Mix, gerund door Fedir Shopsky, is gelegen in Zolochiv in het westen van Oekraïne en heeft een sterke regionale positie. D-Mix produceert concentraten, specialiteitvoeders en compleet voer, voor hoofdzakelijk pluimvee en varkens. Hierin heeft D-Mix een productiecapaciteit van circa 80.000 ton en daarnaast crushed D-Mix jaarlijks 50.000 ton zonnebloemzaad en sojabonen. Binnenkort wordt er gestart met de bouw van een premixfabriek die naar verwachting begin 2020 in gebruik wordt genomen. Hiermee kan een volledig pakket aan lokaal geproduceerde diervoeders aan de klant worden aangeboden. De dagelijkse leiding van Koudijs Ukraine zal in handen zijn van de heer Fedir Shopsky.

De heer Shopsky kijkt vol vertrouwen uit naar de toekomst: „Ik ben blij dat wij in de vorm van een joint-venture met De Heus gaan samenwerken. De Heus is voor ons de ideale partner om onze groeiende klantenkring verder uit te bouwen en hen extra ondersteuning te bieden in de professionalisering van hun veehouderijbedrijven. Met zijn kennis en lange termijn visie zal De Heus ons helpen een volgende fase van ontwikkeling door te maken.”

Oekraïne ligt in een van de meest vruchtbare gebieden van Midden- en Oost-Europa. De landbouwsector vormt hierdoor al jaren de motor van de Oekraïense economie. Het land is uitgegroeid tot een belangrijke speler op de internationale agrimarkt. De Oekraïense overheid investeert in en stimuleert de lokale landbouw om de opbrengsten en productie verder te verhogen en daarmee haar internationale positie te versterken. De verwachting is dat de omvang van de veehouderij zal toenemen en daarmee ook de vraag naar hoogwaardige en effectieve diervoeders.
De Oekraïense overheid staat open voor buitenlandse investeerders die extra kennis en ervaring op het gebied van diervoer, veehouderij en farmmanagement inbrengen. Bovenstaande vormt voor De Heus een uitstekende mogelijkheid om in Oekraïne te investeren. Deze stap is in lijn met De Heus’ ambitie om toonaagevende marktposities op te bouwen in landen waarin de diervoedermarkt zich de komende jaren sterk zal ontwikkelen.

Pluimvee en varkens

Zowel De Heus als D-Mix beschikken over hoogstaande specialistische kennis op het gebied van diervoeding voor pluimvee en varkens. Via het internationale netwerk en de expertise van De Heus zal deze kennis uitgewisseld en verder ontwikkeld worden. Zo zal Koudijs Ukraine de mogelijkheid krijgen om haar kennis niet alleen te verrijken op het gebied van nutritie, maar ook op het gebied van veehouderij en productietechnologie. Dit versnelt de innovatie, verbetert de kwaliteit van de diervoeders, versterkt de advisering aan klanten en optimaliseert de productieprocessen.

„Koudijs Ukraine gaat een veel belovende toekomst tegemoet. Sinds een aantal jaren investeren wij in het verbeteren van de technische support aan klanten. Wij verwachten met onze jarenlange ervaring in de internationale veehouderij en diervoederindustrie ook van waarde te kunnen zijn voor de verdere professionalisering van de veehouderij in Oekraïne”, zegt Koen de Heus, Ceo van De Heus.

de heus detail

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre