Skip to main content

Inbreng innovaties DPC leden in Poultry Innovation Lab

Het Poultry Innovation Lab op het terrein van Groenhorst College in Barneveld is vrijdag 14 oktober officieel geopend. De stal van het Poultry Expertise Centre is bedoeld voor praktijktrainingen, onderzoek en kennisoverdracht.
Betrokken bedrijven uit de pluimveesector, kennisinstellingen en de overheid namen het initiatief voor de bouw van het Poultry Innovation Lab. Het Poultry Innovation Lab is vooral gericht op de internationale markt en biedt in de eerste plaats een praktijkleersituatie voor leerlingen, studenten en professionals waarbij de vleeskuikens en leghennen zich in een kleinschalige setting bevinden.

Daarnaast vindt er praktijkonderzoek plaats met studenten over diverse innovaties met betrekking tot stalinrichting, klimaatbeheersing, voedselveiligheid, duurzaamheid. Het onderzoek richt zich daarbij op vernieuwende huisvestingsconcepten die gezondheid, gedrag en productie in de sector moeten verbeteren. Het Poultry Expertise Centre is een samenwerkingsverband van bedrijven, overheid en kennisinstellingen, die werkzaam zijn in of betrokken zijn bij de pluimveesector met als doel kennisoverdracht.

Het is een project in de Regio FoodValley en wordt mogelijk gemaakt met steun van de provincie Gelderland. Projectleider is de gemeente Barneveld (namens de Regio Food Valley), de dagelijkse uitvoering van de activiteiten vindt plaats door Aeres en de samenwerkende partners.

Het Poultry Innovation Lab is een project, waarin wordt samengewerkt met zeven partijen, die hun innovaties inbrengen: Jansen Poultry Equipment, Hotraco Group, Fancom, HATO Agricultural Lighting, Impex, VDL Agro Tech, ARBO Pumps Filters en VDB Dienstverlening.

Bron: Pluimveeweb.nl

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre