Skip to main content

DPC organiseert netwerkbijeenkomst voor een handelsmissie uit Marokko

Van 9 t/m 11 oktober 2019 heeft het RVO in samenwerking met Pfaff-consultants een handelsmissie voor grote legbedrijven uit Marokko georganiseerd. Een delegatie met vertegenwoordigers van 10 grote legbedrijven en 5 dierenartsen uit Marokko bezocht Nederland.

Het doel van de missie was: verbetering van de eiproductiesector in Marokko op een duurzame manier. Hierbij werd vooral gekeken naar het tot waarde maken van de afvalproducten zoals mest en de uitgelegde hennen aan het eind van de productiecyclus.

Door de enorme groei van de pluimveehouderij in Marokko begint nu ook het mestoverschot een probleem te worden.

Op 10 oktober heeft Dutch Poultry Centre voor de delegatie een netwerkbijeenkomst georganiseerd in het Pluimveemuseum in Barneveld. Daarvoor hebben wij  onze leden aangeschreven die actief zijn in Marokko en op donderdagmiddag zijn er ongeveer 15 leden naar Barneveld gekomen voor de netwerkbijeenkomst met de Marokkanen  op de prachtige locatie in het pluimveemuseum.

Het was een nuttige bijeenkomst. Na een korte introductie van de beide groepen kregen de Marokkaanse  bezoekers en Dutch Poultry Centre-leden de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen in discussierondes.  Op deze manier kreeg iedereen voldoende gelegenheid om informatie  uit te wisselen en nieuwe contacten te leggen.  Al met al een geslaagde middag  en natuurlijk hopen we dat voor DPC-leden hier ook interessante opdrachten uit voortkomen.

Naast de netwerkbijeenkomst in het pluimveemuseum werden ook de DPC leden Jansen Poultry Equipment en Aeres trainingcentre bezocht.

 

DPC Marocco 3

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre