Skip to main content

DPC publicatie “Nederland, wereldleider in duurzame pluimveetechnologie”

Uit onze gesprekken met DPC deelnemers kwam vaak naar voren dat men zorgen heeft over negatieve berichtgeving rond de pluimveehouderij in de media. Ook getuigen opmerkingen van beleidsmakers en politici dikwijls van een geringe kennis van zaken over onze sector. Het bestuur van DPC heeft daarom Bureau Berenschot opdracht gegeven in een rapport de positie van de Nederlandse pluimveeketen in kaart te brengen.

Het resultaat mag er zijn: een uitgebreide publicatie ‘Nederland, wereldleider in duurzame pluimveetechnologie’. De publicatie laat zien dat Nederland tot de wereldtop behoort als het gaat om duurzame (productie)technologie in het wereldwijde pluimveecluster. Onze blik is gericht op de mondiale markt.  

Op 13 oktober 2016 is deze publicatie officieel gepresenteerd in Den Haag en overhandigd aan de Tweede Kamerleden Helma Lodders (VVD) en Jaco Geurts (CDA) die beiden voor hun partij woordvoerder zijn op het gebied van landbouw en tevens deel uitmaken van de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken. Kijk hier hoe het was https://www.youtube.com/watch?v=pGwK2oyvFL8&t=45s.

Op 30 november 2016 presenteerde het bestuur van DPC deze publicatie aan een groep DPC leden tijdens de Eindejaarsbijeenkomst op de Venco Campus in Eersel.

U kunt een gedrukte versie van de publicatie aanvragen via info@poultrycentre.nl.  Voor DPC leden is de publicatie kosteloos.

 

 

 

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre