Skip to main content

DPC neemt deel aan economische missie Zuid Korea

Op uitnodiging van de gemeente Barneveld nam DPC voorzitter Jan Wolleswinkel van 18 tot en met 24 oktober 2015 deel aan een economische missie uit de regio Food Valley naar Zuid Korea. Een tegenbezoek nadat al tweemaal een missie uit dat land de regio Food Valley en in het bijzonder de gemeenten Barneveld en Wageningen had bezocht. De Koreaanse stad Iksan (305.000 inwoners) is het centrum van de voedsel- en kennisindustrie en heeft met twee universiteiten behoefte aan verdieping met de contacten in Nederland. Men is bezig een zogeheten Foodpolis te ontwikkelen waarin activiteiten op het gebied van voedsel en voeding geclusterd worden. Op een 358 ha groot terrein vinden nu de eerste bouwactiviteiten plaats. Men kijkt daarbij ook naar de wijze waarop in ons land Food Valley zich ontwikkeld heeft.

Poultry Expertise Centre in Iksan

Voor de Nederlandse pluimveehouderij is met name van belang dat het Poultry Expertise Centre (PEC) in Barneveld exclusieve rechten krijgt om een dergelijk centrum ook in Iksan op te zetten. Bij het PEC zijn meer dan tien DPC deelnemers betrokken en een uitrol naar Zuid Korea kan de naamsbekendheid van deze bedrijven alleen maar vergroten. Bovendien laat de samenwerking op het gebied van kennisoverdracht duidelijk zien dat de “Dutch approach” werkt. Door samen te werken ontstaan nieuwe mogelijkheden waar de hele pluimveesector van kan profiteren.

Eén en ander is vastgelegd in een Memorandum of Understanding (MOU) dat door de burgemeesters van Iksan en Barneveld is ondertekend. Deze ondertekening kreeg veel publiciteit in de Koreaanse media. Tijdens het bezoek aan Harim, de grootste pluimveeintegratie van Zuid Korea, werden door een aan de missie deelnemend bedrijf en overheden afspraken gemaakt voor een vervolgtraject. Nader contact wordt door de Koreanen ook gezocht voor het door ontwikkelen van apparatuur om snelle AI tests te kunnen uitvoeren. Ook werd aandacht gevraagd voor de toevoeging van kruidenextracten aan vleeskuikenvoer. Dit om darmstoornissen (coccidiose) te verminderen en daarmee het gebruik van antibiotica te reduceren. Ook op dit terrein zijn vervolgafspraken gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre