Skip to main content

Freshlight Agri wint Business Succes- en Innovatie Award

FreshlightAgri heeft de Nationale Business Succes Award 2014 en de Innovatie Award 2014 gewonnen met haar innovatieve producten voor de agrarische sector. Deze awards worden ondersteund door het TV programma De Succesfactor op RTL7. De keuze voor FreshlightAgri was unaniem. Steven van Eijck (jurylid): ‘FreshlightAgri richt zich op de voor de Nederlands economie zeer relevante pluimveesector. Met een innovatief ionisatiesysteem weet FreshlightAgri de meest optimale luchtkwaliteit in de stal te brengen. Het welzijn van de veehouder en het dier worden hiermee spectaculair verbeterd. Geuren, fijnstof en ziektekiemen verdwijnen, longproblemen worden voorkomen, gebruik van antibiotica wordt beperkt, de uitval van dieren verminderd en de vleesopbrengst per kip wordt verhoogd.’

Schoon stalklimaat

FreshlightAgri is begin 2014 gestart om ionisatieproducten vanuit de humane sector geschikt te maken voor industriële toepassingen, waaronder de agrarische sector. Inmiddels hebben we voor de agrarische sector ionisatieproducten ontwikkeld met een ionenproductie van 40 tot meer dan 250 miljoen ionen per cm3, per seconde. Bij een goede verdeling van de ionisatoren in de stal zal dit resulteren in een nagenoeg schoon stalklimaat. Om het effect van ‘eenvoudige’ ionisatieproducten aan te tonen in de agrarische sector hebben we een stal van een vleeskuikenbedrijf ingericht met ionisatieproducten. Het klimaat in de stal is vanaf dag één beduidend schoner en dus gezonder voor mens en dier. Daarnaast is de uitstoot sterk verminderd.

Proefstal

Uit metingen is gebleken dat de proefstal ruim 30% minder VOC’s bevatte en dat vooral de concentratie ammoniak sterk afnam. Ook de voederconversie verbeterde (20% minder voer, 10% hoger slachtgewicht), dus minder grondstoffen met hogere productie. Tot slot daalde het medicijngebruik en het uitvalpercentage. Oftewel, gezondere dieren en gezonder vlees. Genoeg redenen om de deze ionisatieproducten door te ontwikkelen. Zo biedt FreshlightAgri nu ook full spectrum daglicht LED-lampen. Dit licht zorgt ervoor dat de dieren vitamine D3 aanmaken, wat een positief effect heeft op de spijsvertering en hormoonhuishouding.


Meer weten over de innovatieve producten van FreshlightAgri? Kijk dan op www.freshlightagri.com.

 freshlightagri

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre