Skip to main content

Griekse pluimveegigant Nitsiakos kiest HatchTech voor grote efficiëntiegedreven broederij-upgrade

HatchTech Incubation Technology, een hoogwaardig technologiebedrijf dat zich richt op voedselproducenten wereldwijd, gaat Nitsiakos, het grootste geïntegreerde pluimveebedrijf van Griekenland, ondersteunen bij het upgraden van hun broederij-activiteiten. Het doel van dit project is het optimaliseren van de kwaliteit van de kuikens en het maximaliseren van het genetische potentieel van de embryo's van het Griekse bedrijf. Daarnaast komt de focus te liggen op het gebruik van de beschikbare oppervlakte en het verbeteren van de productiviteit, waarbij Nitsiakos voornemens is de broederij met 3000 vierkante meter uit te breiden en de productie te verhogen tot 83,5 miljoen eieren per jaar.

Met de upgrade van de broederij streeft Nitsiakos naar een verbetering van de productiviteit en een maximale kuikenproductie, met als ultieme streven het bedrijf met de hoogste output per vierkante meter in de Griekse vleeskuikenindustrie te worden. Net als bij andere vleeskuikenproducenten wordt bij Nitsiakos gezocht naar oplossingen voor de hogere energieprijzen, maar ook voor de stijgende kosten voor de grond, duurdere constructiematerialen en andere toenemende bedrijfskosten.

De beslissing van Nitsiakos om HatchTech te kiezen als partner voor het project geeft aan dat HatchTech dé expert is op het gebied van het ontwerpen en implementeren van meer efficiënte, technologiegedreven broederij-oplossingen voor de klant. Dankzij het gebruik van geavanceerde broederijsystemen en materialen is voor de constructies van HatchTech over het algemeen 30% minder ruimte nodig (met dezelfde output) vergeleken met de branche-benchmark. De geüpgrade broederij van Nitsiakos gaat gebruikmaken van de unieke Microclimer-technologie van HatchTech, met als doel het verwarmen/koelen per ei te optimaliseren, waardoor het aantal potentiële uitgebroede eieren per vierkante meter kan worden verhoogd, zonder impact op de incubatiecijfers of kuikenkwaliteit.

Naast de Microclimer Setters en Hatchers, gaat de Nitsiakos-broederij andere producten van HatchTech implementeren, zoals de Chick Storage Room, Cyclean en Climate Room Control, om nog efficiënter van de beschikbare ruimte gebruik te maken en de kosten zo laag mogelijk te houden. Nitsiakos gaat ook gebruikmaken van de HI-interfacesoftware van HatchTech om het genetische potentieel van de kuikenembryo's te maximaliseren.

Patrick van Manen, International Sales Manager bij HatchTech Group: “Ik kijk ernaar uit om samen met Nitsiakos van start te gaan met dit baanbrekende broederijproject, dat de positie van Nitsiakos als marktleider in de Griekse pluimveesector nog verder zal versterken. Als toonaangevende geïntegreerde pluimveeproducent ziet Nitsiakos het belang in van het waarborgen van de efficiëntie in elke stap van het productieproces. Dit gaat hand in hand met de filosofie van HatchTech: we ontwerpen onze technologie om klanten te ondersteunen bij het bereiken van een maximale efficiëntie en gebruiken daar de minimale oppervlakte voor. Met de huidige inflatie is dit belangrijker dan ooit.”

Kostas Nitsiakos, CEO van Nitsiakos SA: “Het uitbreiden en moderniseren van onze broederij is een belangrijke stap binnen ons streven onze positie in Griekenland en de aangrenzende markten te versterken. We kijken ernaar uit om te gaan werken met de nieuwe systemen die door HatchTech zijn geïnstalleerd om de kuikenkwaliteit en efficiëntie te optimaliseren.”

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre