Skip to main content

Grote Britse processor en Marel Poultry bundelen hun krachten

15,000 bph greenfield voor Cranswick

Cranswick Poultry PLC heeft de krachten gebundeld met Marel Poultry, die een ultramoderne verwerkingslijn van 15.000 bph in Eye in Suffolk UK zal installeren. Het doel van dit Britse bedrijf is om een ​​van de meest geavanceerde pluimveeverwerkingsbedrijven van Europa te bouwen. Voor deze onderneming is Marel Poultry de ideale partner om alle apparatuur en technologie te leveren, van levende aanvoer tot etikettering.

Cranswick wil het meest efficiënte pluimveeverwerkingsproces in Groot-Brittannië en Europa realiseren en vers vlees leveren aan toonaangevende Britse retailers en andere klanten. Marel Poultry is goed voorbereid en volledig uitgerust om de juiste oplossingen te bieden voor dit ambitieuze project, een ultramoderne fabriek met een capaciteit van 15.000 bph.

Premium kwaliteit
"We zijn vereerd dat we aan Cranswick onze meest geavanceerde technologie en apparatuur kunnen leveren. We zijn ervan overtuigd dat we een prachtige fabriek gaan neerzetten," zegt Arie Tulp, sales en marketing directeur bij Marel Poultry, zegt: "Cranswick wil de hoogste doorvoersnelheden realiseren met een focus op topkwaliteit producten. Dankzij onze nieuwste ontwikkelingen en geavanceerde oplossingen kunnen wij dit waarmaken. We hebben al veel ervaring met 15.000 per uur verwerking en alle benodigde kennis en expertise daarvoor is bij ons in huis.
We hebben ervoor gezorgd dat elke stap in het proces de hoge snelheid aankan. We bieden Cranswick de gelegenheid om optimaal efficiënt te werken, met volledige controle over de kwaliteitsnormen; er is geen ruimte voor compromissen. De gekozen configuratie zal Cranswick zeker in staat stellen om de voornaamste processor van de UK te worden."

Cranswick construction

Nieuwste technologieën
Marel Poultry helpt Cranswick ook om de hoogste dierenwelzijnsnormen te respecteren. De allernieuwste technieken zullen de efficiëntie en diervriendelijkheid naar nieuwe hoogten brengen. Het proces begint met ATLAS, ‘s werelds meest geavanceerde en humane technologie voor levende aanvoer. Hi-tech toepassingen zoals Nuova, LineLink, RoboBatcher, SensorX en Thigh Fillet System zullen eveneens worden geïnstalleerd.

Controle
De SmartWeigher en IRIS weeg- en gradingsystemen van Marel Poultry gaan elk passerend product beoordelen. Samen met Marel Innova Food Processing Software worden gegevens verzameld en wordt volledige traceerbaarheid gewaarborgd. Met de geïntegreerde Innova-oplossing kan Cranswick de real-time status van productie en opbrengst controleren, monitoren en rapporteren.

Meer informatie: marel.com/poultry

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre