Skip to main content

Handelsdelegatie uit Oezbekistan

Van 16 tot en met 25 mei ontving Dutch Poultry Centre een pluimveedelegatie uit Oezbekistan. De delegatie bestond uit CEO’s van grote agroholdings, investeerders van “Uzbek Industrial and Construction Bank” en vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel van Tasjkent. Het doel van de handelsmissie was contacten te leggen met Nederlandse bedrijven die met name actief zijn in de pluimveesector. 

Op dinsdag 17 en woensdag 18 mei woonden de deelnemers aan de missie de Poultry Summit Europe 2016 bij in Utrecht. De Summit was een productie van VIV worldwide en had als centraal thema 'A world without antibiotics'. Een reeks prominente sprekers en trendwatchers belichtten het actuele onderwerp van diverse kanten.

Op 19 mei werd de groep ontvangen op het kantoor van DPC in Veenendaal. Piet Simons verzorgde een presentatie inclusief facts, figures en markttrends in de pluimveesector. Na de lunch vertrok het gezelschap naar PTC+, waar zij zowel een bedrijfspresentatie kregen als een tweetal trainingen met de onderwerpen 'Broiler Farm Management' en 'Analogic broiler production'.

Op vrijdag 20 mei was het de beurt aan HatchTech om de gasten een training te geven over de 'Latest Trends in Incubation Technologies' - en hoe de Dutch approach op dit gebied werkt. Na de lunch bracht de delegatie een bezoek aan legpluimveebedrijf "De Peppel" voor een rondleiding en een ontmoeting met eigenaar Theo Bos. Hij gaf de gasten inzicht in de wijze waarop Nederlandse pluimveehouders leven en werken. De middag werd afgesloten met een bezoek aan het Pluimveemuseum in Barneveld.

Op maandag 23 mei werd een bezoek gebracht aan vleeskuikenbedrijf Kees Koolen in Bergeijk.

Vervolgens werd de delegatie ontvangen bij VDL Agrotech in Eindhoven. VDL verzorgde een training 'Housing and climate systems for the intensive poultry sector'. En het bedrijf deed goede zaken: er werd een contract getekend met Imkon Broiler voor een order voor 4 turn-key broilerstallen in de Tasjkent regio. 

De tweede helft van de middag was Vencomatic Group gastheer. In Eersel vond een training 'Innovative solutions for housing, egg handling and climate control' plaats.

Op dinsdag 24 mei bracht de groep een bezoek aan het laboratorium van GD Animal Health in Deventer. Hier werden presentaties  verzorgd door Jan Willem de Vries van GD en Dawn Reinhoudt van Agraplan.

Op woensdag 25 mei werd het officiële programma afgesloten met een Nederlands-Oezbeeks Business Seminar getiteld 'Business Opportunities for Dutch companies in Uzbekistan'. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de Kamer van Koophandel van Tasjkent met ondersteuning van Dutch Poultry Centre. Klik hier voor een kort verslag van de bijeenkomst.

 

 

 

 

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre