Skip to main content

Kansen in Afghanistan

Wageningen Livestock Research voert een inventarisatie uit naar de contacten op het gebied van de pluimveehouderij tussen Afghanistan en Nederland. Pluimvee is in Afghanistan een belangrijk onderdeel van de veehouderij en de sector groeit sterk, ondanks de moeilijke veiligheidssituatie die er nog heerst in diverse delen van het land.

De pluimveeketen is nog onvoldoende ontwikkeld in het land. Er is een tekort aan eendagskuikens, de voer voorziening is onregelmatig (kwantiteit en kwaliteit)  en de pluimvee gezondheidszorg laat nog veel te wensen over. Er is grote behoefte aan kennis en professionele materialen om de situatie te verbeteren.

De inventarisatie wordt gemaakt om een goede Nederlandse strategie te kunnen bepalen voor een verdere betrokkenheid bij de ontwikkeling van de pluimveesector in Afghanistan en te bepalen welke rol Nederlandse spelers uit de pluimveeketen kunnen spelen.

Als uw bedrijf contacten heeft met de pluimveesector in Afghanistan, vragen wij u dat door te  geven aan Adriaan Vernooij van Wageningen Livestock Research  adriaan.vernooij@wur.nl 

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre