Skip to main content

Marel doneert 1 miljoen euro aan Zuid-Soedan

Marel, producent van systemen en services voor de voedselverwerkende industrie, heeft via het Rode Kruis 1 miljoen euro gedoneerd voor voedselsteun en structurele bijdragen aan Zuid-Soedan.

Marel is een gerenommeerde speler in de voedselverwerkende markt met vestigingen wereldwijd en een notering aan de Amsterdamse beurs. In Nederland, te weten in Boxmeer, Lichtenvoorde en Dongen, zijn ruim 2.000 van de in totaal circa 7.000 medewerkers werkzaam.

Elke maaltijd telt

De donatie past bij Marels visie dat voedsel voor iedereen duurzaam en betaalbaar moet zijn. "Helaas geldt dat niet voor iedereen in de wereld,“ zegt Arni Oddur Thordarson, CEO. “Marel voelt een bredere verantwoordelijkheid om de wereldwijde voedselzekerheid te verbeteren. Ons partnerschap met het Rode Kruis is daarin een mooie stap. We zijn dankbaar dat we kunnen bijdragen aan duurzame ontwikkeling en betere levensomstandigheden. Speciaal in probleemgebieden waar elke maaltijd telt en elke bijdrage telt."

Schrikbarende behoefte

Zuid-Soedan is zo’n probleemgebied waar door diverse conflicten de toegankelijkheid en beschikbaarheid van voedsel al jaren onder druk staat. De precaire voedselvoorziening in dit deel van Afrika is door de impact van klimaatverandering en COVID-19 dit jaar nog verder verslechterd. De behoeften blijven schrikbarend en de helft van de bevolking heeft moeite om genoeg eten te verkrijgen.

Impact op lange termijn

De donatie van € 1.000.000 zal steun bieden aan de mensen in Soedan die dit het meest nodig hebben, met als doel de zelfvoorziening van gemeenschappen op te bouwen. Het betreft niet alleen directe voedselhulp maar ook structurele bijdragen. De aanpak van het Rode Kruis heeft tot doel de afhankelijkheid van hulp te verminderen via de distributie van zaden, landbouwgereedschap en vissets, alsmede de vaccinatie van vee. De organisatie verdeelt ook voedselrantsoenen op cruciale momenten, zodat mensen tijdens de 'hongerkloof' geen graan gaan opeten dat bedoeld is om te zaaien.

Volg ons op

Contact


© 2021 Dutch Poultry Centre