Skip to main content

Marktcafé bij Dorset

Vanwege COVID 19 konden er in 2020 en 2021 geen Marktcafé’s  worden georganiseerd. Het was daarom een verademing dat 27 oktober in Aalten voor het eerst weer een bijeenkomst kon plaatsvinden.

Gastheer was de Dorset Group BV.  

De bezoekers werden op de hoofdvestiging in Aalten welkom geheten door Jan Wolleswinkel, voorzitter DPC. Na zo’n lange tijd is het goed om elkaar op deze wijze te ontmoeten.

Namens Dorset, heette directeur Henno Haaring iedereen van harte welkom. Vervolgens werd de groep in drieën gesplitst en vond een rondleiding plaats in de bedrijfshallen. Op deze wijze werd een goed inzicht gekregen in de activiteiten van het bedrijf.

Na de rondleiding verplaatste iedereen zich naar de oude familieboerderij van mededirecteur/eigenaar Henk Haaring aan de Barloseweg te Aalten   Hier is een oude schuur omgebouwd tot een gezellige ontmoetingsruimteruimte, die niet onderdoet voor menige horecagelegenheid.

Na een korte opening door Jan Wolleswinkel gaf Henno Haaring aan de hand van een power point presentatie een overzicht van de historie van Dorset en de huidige activiteiten.

Dorset is in 1985 opgericht en startte met het importeren en ontwikkelen van voersystemen. Inmiddels omvat de Dorset Group drie bedrijfsonderdelen n.l.

  • Dorset Green Machines
  • Dorset Identification
  • Dorset Automation

Dorset is een familiebedrijf met ca. 70 personeelsleden. De omzet bedraagt € 12.000.000 per jaar en de activiteiten vinden plaats in meer dan 40 landen.

Dorset Green Machines en Dorset Identification richten zich op de varkenshouderij, de pluimveehouderij, groene energie en municipaal en industrieel slib. Het drogen van mest, lucht en slib zijn naast het reinigen van pelleteer lijnen de voornaamste activiteiten.

Belangrijke kenmerken zijn:

  • Klant specifieke oplossingen
  • Laag energieverbruik
  • Lage onderhoudskosten
  • Innovatief

Dorset Identification houdt zich bezig met het ontwikkelen en produceren van electronische identificatie apparatuur. Dit wordt vooral toegepast bij industriële tracking en tracing, de dierhouderij (o.a. huisdieren) en dieronderzoek (universiteiten en instituten).

Dorset blijft nieuwe activiteiten ontwikkelen zoals:

  • NH 3 Stripper, het verwijderen van ammoniak uit afvalwater
  • Spuiwater concentraat
  • Duurzaam visvoer

Na de presentatie was er gelegenheid tot het stellen van vragen die door Henno en Henk Haaring werden beantwoord.

Jan Wolleswinkel besloot het officiële gedeelte met een dankwoord aan de directie en medewerkers van Dorset en daarna was er volop gelegenheid voor informeel samenzijn en netwerken. Dorset had gezorgd voor een food truck, waar allerlei lekkere hapjes konden worden opgehaald. Ook konden binnen aan de bar volop drankjes genuttigd worden.

We kunnen terugzien op een goede en gezellige bijeenkomst, waarbij ook voldoende ruimte was om te netwerken.

0 20

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre