Skip to main content

Marktcafé bij Van Eck Bedrijfshygiëne "We zijn bestrijders, geen verspreiders"

"We zijn bestrijders, geen verspreiders"

Met grote bewondering hebben een kleine groep leden van het DPC genoten van het Marktcafé op 18 september bij van Eck bedrijfshygiëne in Son en Breugel. Het bedrijf begon in 1988 met het reinigen en ontsmetten van bedrijfsgebouwen en het bestrijden van plaagdieren in de pluimveehouderij. In de loop der jaren zijn de werkvelden uitgebreid naar de gehele dierhouderij, de tuinbouwsector, levensmiddelenindustrie, woningbouw en overheden. 

De expertise van Van Eck is niet alleen binnen deze Nederlandse sectoren bekend geworden, maar ook bij de nationale overheid en bedrijven en instanties in België, Duitsland, Frankrijk en zelfs Ierland. De grote deskundigheid en certificering op allerlei terreinen van bedrijfshygiëne en plaagdierbestrijding maakt dat het bedrijf een preferente plek heeft verworven bij de overheid in de strijd tegen dierziekten.

Oprichter Paul van Eck zou graag zelf een pluimveebedrijf runnen maar heeft de handen vol aan het aansturen van drie vestigingen en 60 personeelsleden van zijn geesteskind. De hechte groep medewerkers heeft hart voor de zaak en streeft met eigen onderzoek naar optimale werkomstandigheden en resultaat. Het was indrukwekkend om bij de rondgang door het bedrijf te zien met welke bedrijfsmiddelen ze hun werk doen. Niet zelden moeten ze in de eigen metaalbewerkingshal  aan de slag om specifieke hulpmiddelen te maken of aanpassen. 

Toegewijd en altijd inzetbaar

Klant tevredenheid staat hoog in het vaandel. Het personeel is toegewijd en altijd beschikbaar om ingezet te worden als ergens een noodgeval is. Zelfs als dat in Ierland is. In dat geval kunnen ze binnen 24 uur (max. 48 uur) met volle uitrusting, inclusief benodigde vracht- en containerwagens,  ter plekke zijn. "Er wordt veel van onze medewerkers gevraagd, maar dat belet al deze Nederlandse werknemers er niet van om zich langdurig aan het bedrijf te binden," zo stelde Van Eck medewerker Martijn van der Velden bij de bedrijfsintroductie. 

Mede door hun jarenlange inzet voor duurzaamheid en het milieu is Van Eck Bedrijfshygiëne B.V. recentelijk officieel erkend met het ISO 14001-certificaat. ISO 14001 is een internationaal erkende norm voor milieumanagementsystemen die aantoont dat het bedrijf alle duurzaamheidsprincipes volledig heeft geïntegreerd in de dagelijkse bedrijfsvoering om de milieu-impact van hun activiteiten te verminderen en te beheren én dat wordt voldaan aan wetten en regels die van toepassing zijn op het milieu. 

1727113141693

1727113142164

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre