Skip to main content

Marktcafé DPC op 12 maart 2014 bij VDL Agrotech in Eindhoven

“Excellence in Feeding”
Onder dit motto presenteerde Brian van Hooff, directeur van VDL Agrotech, met trots het bedrijf aan de ruim 90 aanwezigen.

VDL Agrotech maakt deel uit van de VDL groep, een van de grootste familiebedrijven van Nederland. VDL heeft 88 dochterbedrijven, die actief zijn op vele gebieden. VDL is de laatste tijd vooral in het nieuws gekomen door de overname van de het autobedrijf Mitsubishi in Borne. Hier gaan zij onder de BMW vlag de nieuwe Mini produceren. Het hele concern heeft ca 9.000 mensen in dienst. De jaaromzet bedraagt € 1,7 miljard en de ambitie is om tot 2016 te groeien naar een omzet van € 4 miljard. VDL Agrotech is in 1985 begonnen en door diverse overname uitgegroeid tot de huidige omvang.

Het concern is wereldwijd actief op het gebied van voersystemen voor pluimvee en varkens. Daarnaast is mestdroging een belangrijk item. In de pluimveesector is het produceren en ontwikkelen van voersystemen voor moederdieren en leghennen belangrijk. Hoog in het vaandel staat het leveren van totaal oplossingen. Door middel van een korte film kregen de bezoekers een inzicht in al deze activiteiten.
Daarnaast werd er een film vertoond over het totale VDL concern. Hieruit bleek de veelzijdigheid van dit bedrijf.

DPC voorzitter Jan Wolleswinkel bedankte Brian van Hooff heel hartelijk voor de ontvangst bij VDL en voor de presentatie van het bedrijf. Ruwan Berculo, bestuurslid van DPC, praatte vervolgens de bezoekers bij over de stand van zaken rond VIV Europe 2014. Er wordt veel werk verzet om delegaties uit de focus landen naar Nederland te halen en om bezoeken aan de beurs en andere interessante objecten mogelijk te maken. DPC zal op de beurs met een stand vertegenwoordigd zijn. Bezoekers kunnen hier worden ontvangen en informatie krijgen over wat DPC is en wat het kan betekenen.

Daarnaast heeft de stand een belangrijke doorverwijsfunctie naar de leden, die deelnemen aan de beurs. Leden van DPC die op de beurs staan krijgen binnenkort de mogelijkheid om een aantal van hun relaties aan te melden voor het speciale VIP- programma, dat door de VIV wordt georganiseerd.

Jan Wolleswinkel besloot het formele gedeelte met het wijzen van de bezoekers op de activiteiten rond “Big Challence”. Een groep enthousiastelingen gaat voor het goede doel de Alp d`Huez met de fiets beklimmen. In de showroom van VDL was één van deze deelnemers aanwezig en de bezoekers werden uitgenodigd om een speciaal T- shirt aan te schaffen ten behoeve het goede doel. Veel bezoekers maakten tenslotte gebruik van de mogelijkheid om de showroom van VDL te bekijken en onder het genot van een drankje en een hapje na te praten en te netwerken.

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre