Skip to main content

Meeting met Chinese gasten

DPC organiseerde eind september een meeting met een delegatie van Chinese bedrijven in het pluimvee museum in Barneveld. Van de speciale gelegenheid voor DPC leden om deze mensen te ontmoeten maakten een 15 tal bedrijven gebruik.  

Het werd een zeer geanimeerde bijeenkomst. Er waren diverse rondes voor éen op éen gesprekken. Daar werd volgens diverse leden een goede kern gelegd voor vervolg contacten.  
De groep was in het bijzonder geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op het gebied van de vleeskuiken sector en de wijze waarop wordt ingespeeld op consumenten wensen en trends in de markt.  
Kennis speelt dan een zeer grote rol. Dat was ook het item dat in diverse gesprekken naar voren kwam. Het werd ook zeer praktisch gedemonstreerd door de heer Jaap Brokking van BBS. Hij presenteerde diverse vleeshapjes die zijn bedrijf maakt, inspelende op de consumentenwensen. 

Eerder op de dag had men bij Eares Training Centre (voorheen PTC+) kennis gemaakt met de training van vakbekwaam personeel. Dit als basis om steeds weer in te kunnen spelen op veranderingen in wensen van afnemers en productieverbeteringen. Ook de experimentele stal met nieuwe huisvestingsvormen voor vleeskuikens en leghennen werd daar bekeken. 

chinese delegatie sept2017 2

chinese delegatie sept2017 1 

 

 

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre