Skip to main content

Nieuwe gezichten op een gezellige DPC BBQ

De jaarlijkse Zomer BBQ in het Pluimveemuseum was weer gezellig. Het aantal aanmeldingen voor deze netwerkbijeenkomst  was ruim tachtig personen, waaronder veel nieuwe gezichten. Zij maakten kennis met de uiteenlopende zaken waarmee het DPC zich bezighoudt en met leden die een actieve rol binnen het DPC spelen. 

Een goede sfeer en goed eten is gewoonlijk een goede basis voor het samenbrengen van mensen. Dat gold ook nu weer voor de jaarlijkse BBQ van het DPC op woensdag 29 juni in het Pluimveemuseum in Barneveld. DPC voorzitter Jan Wolleswinkel was blij met de goede opkomst. “We verkeren in roerige tijden,” zo zei hij wijzend op de keuze van de Britten om uit de EU te stappen. Daarmee hebben ze gekozen voor het beperken van de bewegingsvrijheid van mens en goederen bij de grens met Groot-Brittannië.  “Wij staan voor goede onderlinge contacten en samenwerking en blijven dat ook na de Brexit naar streven. We hebben altijd verkondigd dat de Nederlandse pluimvee-industrie toonaangevend is en een belangrijke bijdrage levert aan de nationale economie. Helaas krijgen we daar niet altijd de erkenning voor. Daarom is aan Bureau Berenschot de opdracht gegeven de sterke kanten van de Nederlandse pluimveehouderij in kaart te brengen.” Na de zomervakantie komt, volgens Wolleswinkel,  hun rapport op tafel en weten we hoe we er nationaal en internationaal voorstaan. Het is vaak lastig om bijvoorbeeld in Den Haag discussies aan te gaan, omdat daar onderbuikgevoelens  het vaak winnen van de feiten. “Met het Berenschot-rapport in handen verwachten we slagvaardiger te zijn en meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over wie we zijn en wat we te bieden hebben.”  Met dat rapport in handen verwacht Wolleswinkel de Nederlandse pluimveesector ook in het buitenland beter te kunnen positioneren en sterker te staan bij het werven van samenwerkingsovereenkomsten.  

Aandacht voor Rusland en China

In het kader van samenwerking vermelde Elena Bragar van European Staff bv dat de mede door hen georganiseerde handelsmissie naar Kazachstan zeer succesvol verlopen is. Een voorliggende ‘memorandum of understanding’ lijkt het begin te zijn van een mooie samenwerking met de Kazachstaanse industrie. Met de nieuwe landbouwattaché in Moskou is reeds gesproken over nieuwe initiatieven om meer zakelijke samenwerkingsverbanden te ontwikkelen in Rusland en omliggende landen. Bragar roept belangstellende bedrijven op om zich bij haar te melden om gezamenlijk op te trekken bij het zoeken van nieuwe contacten en het scheppen van samenwerkingsverbanden.

 

Andries de Vries liet weten dat hij als coördinator voor China op zoek is naar succesverhalen voor de website van het DPC. Voordat VIV China plaats vindt wil hij een paar verhalen op de website hebben om daar promotie voor Nederlandse bedrijven, leden van het DPC, in China en daarbuiten te kunnen maken. “Ideeën zijn van harte welkom, maar weet dat de tijd dringt. De eerste aanzet is reeds gegeven en wordt uitgewerkt, maar er zijn meer welkom.” Deze oproep bleek niet aan dovemansoren gericht, want tijdens de BBQ werden diverse onderwerpen aangedragen en de eerste stappen zijn gezet om een paar daarvan te gaan uitwerken. Zo werd de BBQ niet alleen een smakelijke, maar ook een zakelijk geslaagde bijeenkomst.

 

 

 

 

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre