Skip to main content

Pluimveedag voor prominente gasten van het Ministerie van Economische zaken

Internationale gasten van het ministerie van EZ op bezoek bij DPCDe praktijk is toch nog steeds de beste etalage van de Nederlandse agrarische sector, zal men  bedacht hebben bij het ministerie van EZ. En zo kwamen ze bij Dutch Poultry Centre vragen om een praktijk dag Pluimvee  te organiseren voor een zeer gevarieerde groep gasten. De gasten kwamen vanuit verschillende landen over de hele wereld; vanuit diverse Aziatisch landen , Afrika, Europa en het Amerikaanse continent.   Ze bezochten o.a. een legpluimveee bedrijf met mestdroging , de Rondeelstal en een vleeskuikenbedrijf.

Middels korte inleidingen van DPC-voorzitter Jan Wolleswinkel en Andries de Vries, die de groep begeleidde, werden de gasten op de hoogte gesteld van de functie van DPC en haar ondersteunende rol bij het uitdragen van de waarde van de Nederlandse Pluimvee industrie. Ook Alex Spieker van de NOP was een deel van de dag aanwezig om de gasten bij te praten over de organisatie van de pluimveehouderij in  Nederland.

Verschillende gasten gaven op de slotbijeenkomst met het ministerie aan dat juist de praktijkbezoeken indrukwekkend waren. De productieresultaten van de verschillende bedrijven noemden ze als indicatie voor wat de Nederlandse industrie presteert aan zowel technologie als ook aan competentie opbouw van de mensen die in de bedrijven werken.  Er kwamen ook enkele bijzondere opmerkingen voorbij zoals “Wat is het overal netjes”  maar ook “wat is het hier allemaal vol”.   
Beelden blijven hangen en via gemaakte foto’s en bedrijfsinformatie krijgen deze gasten dat ook nog thuis gestuurd om het verder in hun eigen land uit te dragen.

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre