Skip to main content

Pluriton en Broederij van Gent gaan een exclusieve samenwerking aan

Pluriton, distributeur (broederij en opfokintegratie) van broedeieren, eendagskuikens en jonge hennen van o.a. de legrassen H&N Brown Nick, H&N Super Nick en H&N Crystal Nick gaat exclusief samenwerken met Broederij Van Gent in Veenendaal. 

Broederij van Gent, waarvan de directie wordt gevormd door Willem van Gent en Marlies van Asselt – van Gent, zal exclusief voor Pluriton legkuikens gaan broeden. Naast het broeden van traditionele legkuikens, zal Van Gent ook geslachtsbepaling in het broedei toepassen, gebruik makend van onder meer de niet-invasieve hyperspectraal techniek van AAT, Cheggy Zoom genaamd.

Pluriton broedt in haar eigen broederijen in Afferden (NL), Arendonk (B) en Babolna (HU) 45 miljoen traditionele legkuikens per jaar. Daarnaast broedt Pluriton sinds mei 2024 in Bladel (N) en past daar de niet-invasieve geslachtsbepalingstechniek toe voor bruine én witte legrassen van Orbem – Vencomatic, Genus Focus genaamd. “Door deze samenwerking met de familie Van Gent zijn wij in staat om het broedproces en de uitkomst van zogenaamde OKT (Ohne Küken Toten) legkuikens meer te centraliseren. Dit zorgt voor verdere capaciteitsuitbreiding, een efficiënter productieproces, alsook een heldere scheiding van traditionele en OKT legkuikens. Daarnaast kunnen wij met Cheggy Zoom de groeiende OKT-markt voor bruine legrassen hiermee beter bedienen”, aldus Hans Groot Koerkamp die samen met Cees Blankestijn de directie van Pluriton vormt.

Marlies van Asselt – van Gent en Willem van Gent lichten hun keuze toe: “Sinds de oprichting in 1946 is ons familiebedrijf al drie generaties actief als broederij in Veenendaal. De laatste 33 jaar hebben we exclusief gewerkt voor het fokbedrijf Cobb Genetics. We zijn hierdoor gewend om te werken volgens de hoogste standaarden op het gebied van kwaliteit, bioveiligheid en dierenwelzijn. Om op deze gebieden toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren, blijven we voortdurend investeren in onze broederij. We zien dan ook uit naar de samenwerking met de Pluriton organisatie. Met de toepassing van de geslachtsbepalingstechniek kunnen we opnieuw een belangrijke stap maken op het gebied van dierenwelzijn. Een nieuwe stap waar we helemaal achter staan en erg trots op zijn.”  

“Met deze samenwerking versterken we niet alleen ons bedrijf met een kwalitatief hoogwaardige broederij, maar ook met een bedrijf waar mensen met kennis, passie, betrokkenheid en gedrevenheid werken die aansluit bij de bedrijfscultuur van Pluriton”, aldus de directie.

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre