Skip to main content

Qatar vraagt voorlichting pluimveeontwikkeling

Het ministerie van Economische Zaken in Qatar heeft met de Nederlandse landbouwraad in dat gebied gesproken over hun plannen om de uitbreiding van de pluimveevlees en eieren te stimuleren.  De landbouwraad, dr. Hans van de Beek, heeft vervolgens DPC benaderd om een bedrage te leveren aan een seminar in Qatar.

Op het seminar hebben we uitleg gegeven over de “Dutch Approach”; een integrale benadering van de productie keten, waarbij elke schakel invloed heeft op de andere schakels. Zo begint een voedselveiligheid al in  de eerste schakel van de keten.  Juist omdat zowel productie en  productie bewaking in Nederland al op een hoog peil staat en Nederlandse bedrijven sterk internationaal georiënteerd zijn, zijn die in staat de kwaliteitseisen goed te vertalen naar omstandigheden zoals die in Qatar heersen. Ook waren er enkele Nederlandse bedrijven aanwezig die meer inzoomden op onderdelen van de keten. 

De gasten die het seminar bijwoonden waren deels afkomstig van het ministerie van Economische zaken en deels bedrijven die kansen zien in het opzetten van pluimveeketens. In totaal z’n 30 personen.  Met diverse gasten is al contact geweest en konden we hun Nederlandse bedrijven voordragen die kunnen helpen bij het opzetten van installaties voor de verschillende schakels.

Qatar

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre