Skip to main content

Stork Marel huisvest nieuwe WUR-leerstoel Pluimvee

Stork Marel Poultry in Boxmeer, fabrikant van kippenslachterijen, gaat in 2017 fors uitbreiden en biedt onderdak aan de nieuwe leerstoel Pluimvee & Vleesverwerking van Wageningen University & Research.

Dat meldt de Boxmeerse krant DeBok. De redactie sprak hierover met Ton de Weerd, algemeen directeur van Stork Marel Poultry. Een woordvoerder van Wageningen UR bevestigt de feiten, maar wil nog geen details prijsgeven.

Canadese professor
Professor Shai Barbut zal bij Stork Marel Poultry jaarlijks dertig dagen colleges verzorgen voor Wageningse studenten Dierwetenschappen. Barbut komt van de University of Guelph in Ontario, Canada.

De Weerd ziet de komst van de leerstoel als een belangrijke stap voorwaarts voor de pluimvee-industrie en daarbij betrokken bedrijven in de regio land van Cuijk, waaronder Nutreco, Hendrix Genetics, MSD Animal Health, Marel en vleesgroothandel Teeuwissen: „De brede kennis over pluimvee onderscheidt ons van andere regio’s.”

Bredere focus
Marel is één van de marktleiders op het gebied van pluimveeslachterijen en betrokken bij bijna de helft van de 80 miljard kippen die jaarlijks wereldwijd worden geslacht. Het wil de focus verbreden door verbinding te zoeken met de hele keten. Hierover lopen gesprekken met de ZLTO.

Vooruitlopend daarop gaat het bedrijf € 10 miljoen investeren in uitbreiding van de huidige vestiging. Enkele jaren geleden nog sloot Marel zijn activiteiten in Cuijk. Die krijgen nu een permanente plek in Boxmeer. Bovendien wordt de kantoorruimte gemoderniseerd. Ook komt er een nieuwe fabriekshal om ruimte te maken voor de R&D activiteiten van Pluimvee en Vlees die zijn samengevoegd. De verbouwingen beginnen al in het eerste kwartaal van 2017.

Bron: www.pluimveeweb.nl

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre