Skip to main content

Terugblik VIV Asia 2019

door Andries de Vries

VIV Asia 2019

We telden op deze beurs in Bangkok 44 stands van bedrijven die lid zijn van Dutch Poultry Centre. En dan waren er nog een aantal leden die er stonden onder de naam van een partner.  Men zag meer dan 45000 bezoekers langs komen. Wel een teken dat zuid oost Azië nog een groei markt is. 65% van de bezoekers kwamen van buiten Thailand. Het grootste deel daarvan uit China, maar ook in de top 10 zaten bezoekers uit landen als India, Pakistan, Vietnam, Malaysia en Indonesië.

Diverse standhouders die we spraken waren erg positief over de beursdeelname. Men heeft veel goede contacten opgedaan, met een perspectief op succesvolle relaties met potentiele klanten.  Nederland staat nog steeds goed op de kaart als gaat om pluimvee.

DPC heeft onder anderen ook een Seminar georganiseerd over het houden van eenden en dan met de nadruk op het binnen houden van eenden.  De belangstelling was niet overweldigend, dat was ook niet de verwachting vooraf. Maar de vijf inleiders hebben wel de aandacht weten te vestigen op de innovaties die Nederlandse bedrijven in de markt zetten om het binnen gaan houden van eenden succesvol te maken.

Vooraf gaande aan de beurs waren we ook uitgenodigd om met een klein groepje mensen een bezoek te brengen aan het nieuwe hoofdkantoor van Bangkok Ranch. Daar kregen we meer informatie over de productie, de afzet en de consumptie van eenden vlees.

Men is daar erg optimistisch over de ontwikkeling van de eenden vlees consumptie. En dat biedt goede kansen voor diverse leden van DPC.

 

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre