Skip to main content

Uitgaande handelsmissie Sri Lanka Pluimvee 27 november - 1 december 2016

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert de Nederlandse Export Combinatie een uitgaande missie naar Sri Lanka voor ondernemers in de pluimveesector. Voor deze missie worden tevens ondernemers uit de tuinbouw– en zuivelsector uitgenodigd.

Sri Lanka heeft een veelbelovend potentieel als het gaat om de ontwikkeling van de agro-sector en in het specifiek de pluimvee. De pluimveesector heeft een enorme groei laten zien; van 1980 tot 2014 is het pluimvee bestand van ruim 6 miljoen naar 20 miljoen gegroeid en heeft de sector zich ontwikkeld tot een volwaardige industrie. Ook de productie van kippenvlees en kippenvoer is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Er zijn veel mogelijkheden voor verdere groei.

Met deze missie worden de innovatieve oplossingen en knowhow van de Nederlandse pluimveesector gepresenteerd. Nederlandse bedrijven verkrijgen tijdens de missie meer informatie over export, import en investeringsmogelijkheden. Er liggen kansen voor toeleveranciers om de productiekosten omlaag te brengen. Ook is er noodzaak voor aandacht m.b.t. voedselveiligheid aspecten en het verhogen  van de kwaliteitsstandaarden. Daarnaast is er de wens voor een systeem dat de publieke gezondheidsrisico’s minimaliseert en de behoefte naar goed opgeleid personeel, training en research.

 

Concept programma

27 november

Aankomst en welkomstbriefing

28 november

Ochtend: Informatieve presentaties over de kansen en zakelijke mogelijkheden in Sri Lanka

Middag: Seminar Innovative technological solutions in agriculture from the Netherlands’ gevolgd door individuele match-making, een netwerkreceptie en collectief trade dinner met de sector

29 & 30 november

Bedrijfs- en projectbezoeken per sector: pluimvee, tuinbouw en zuivel

1 december

Opvolging opgedane contacten en terugreis

 

Kosten

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De overige kosten in Sri Lanka (transport, matchmaking, organisatie programma, maaltijden e.d.) worden vergoed voor zover deze binnen het programma vallen.

 

Aanmelden / meer informatie

Wendy Bakker of Merit Temmink

info@nec.nl / 033-433 0131

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre