Skip to main content

Viscon verwelkomt Synergia Capital Partners als nieuwe aandeelhouder

door Viscon Group 

Geachte relatie,


Graag brengen wij u middels deze nieuwsbrief op de hoogte van de veranderingen die aanstaande zijn bij Viscon Group. Lees in dit persbericht meer over onze visie en de belangrijkste wijzigingen!


’s-Gravendeel, 17 december 2020 - Investeringsmaatschappij Synergia Capital Partners (‘Synergia’) heeft een aanzienlijk minderheidsbelang verworven in familiebedrijf Viscon Group te ‘s-Gravendeel.
De huidige aandeelhouder-bestuurders dragen de bestuurshamer over aan het nieuwe bestuur. De familie heeft deze stap gezet om het bedrijf een sterke partner te geven die ondersteuning kan bieden in de verdere groei van de onderneming.
Met een vernieuwd team, met vertrouwde bekende gezichten, zal Viscon Group verder uitgebouwd worden tot een steeds krachtigere speler in onder meer de Agro & Food sector. Deze sector staat wereldwijd in de belangstelling door de rol die zij kan spelen in duurzaam schaalbare voedselproductie en welzijn en daarmee in de gezondheid van de generaties die na ons komen. Software, AI, AGV’s, robotics en andere technische trends richten zich in toenemende mate op deze sector. Viscon Group is hier zeer actief in en zal de komende jaren nog verder naar nieuwe technieken en business modellen toe bewegen.


De huidige positie van de groep biedt een uitstekende uitgangspositie om door te groeien en door te investeren in de gebieden waar het bedrijf actief is. Co-creëren met innovatieve partners, toeleveranciers en game changers uit de industrie blijft de kracht van het bedrijf. Synergia - als nieuwe partner met al haar ervaring, kennis en netwerk - zal hierin fungeren als accelerator.


“Viscon verwelkomt Synergia van harte en is als onderneming ook dankbaar dat de familie als aandeelhouders betrokken zal blijven bij de organisatie. Zij zullen hun rol in de dagelijkse leiding neer gaan leggen, maar zullen zeker verbonden blijven als actieve aandeelhouders”, aldus CEO René de Vos.“Viscon is een prachtig voorbeeld van ondernemerschap en innovatie in sectoren waar Nederland internationaal onderscheidend kan opereren. De sectoren waar Viscon haar sporen in heeft verdiend, staan wereldwijd hoog op de politieke, economische en sociale agenda’s om te innoveren en versterken. We zien met erg veel plezier uit naar de samenwerking met de onderneming en de familie om Viscon Group naar een volgende fase te ondersteunen”, aldus Daan Legro, algemeen directeur bij Synergia.


Over Synergia
Synergia is een unieke investeringsmaatschappij met een actief en betrokken investeerderskring die willen investeren in Nederlandse groeibriljanten. Met Synergia haalt Viscon Group een aandeelhouder binnen met meer dan 45 ervaren ondernemers en hun netwerk in o.m. de agro & food, software en de maak-industrie. Synergia heeft momenteel in de maak-industrie en Agri & Food participaties in o.m. Life & Mobility, Van Wamel, Ploeger Oxbo, For Ever en Condoor. De participatie in Viscon Group vindt plaats vanuit het vijfde fonds van Synergia.


Over Viscon
Opgericht als familiebedrijf in 1927, is Viscon uitgegroeid tot een internationale speler in automatisering en mechanisering in de agro & (non) food sector. Viscon staat bekend als innovatie-leider in haar martksegmenten met klanten in meer dan 75 landen en verkoopkantoren op alle continenten.

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre