Skip to main content

Welkom Protix BV als nieuw DPC lid!

Protix is wereldwijd marktleider in insecten-ingrediënten voor gezonde en duurzame (huis)diervoeding en organische meststof. Het bedrijf heeft als missie ingrediënten met een lage voetafdruk te produceren en daarmee grote uitdagingen in het huidige voedselsysteem op te lossen.

Protix creëert een nieuw circulair voedselsysteem door plantaardige resten uit de voedingsindustrie te gebruiken als voer voor zwarte soldaatvliegen. Op hun beurt worden deze insecten verwerkt tot hoogwaardige eiwitten en vetten. De klanten van Protix gebruiken deze eiwitten en vetten als waardevolle ingrediënten voor (huis)diervoeding. Daarnaast worden reststromen van de insecten gebruikt als organische meststof. Op deze manier sluiten insecten de voedselketen en brengen ze het voedselsysteem weer in balans met de natuur.

Protix is het enige bedrijf ter wereld dat insecten-ingrediënten op industriële schaal produceert. Met zowel een kwekerij als verwerking onder één dak heeft het bedrijf de volledige controle over de productieketen en is daarmee een betrouwbare partner. Als koploper heeft Protix de basis gelegd voor een breed scala aan toepassingen in (huis)diervoeding. Het bedrijf breidt nu internationaal uit om op een veel grotere schaal oplossingen te leveren en impact te maken. Protix gelooft in de kracht van partnerschappen en zoekt actief samenwerking met vooruitstrevende spelers om het potentieel van insecteningrediënten wereldwijd te ontketenen.

www.protix.eu

Logo PROTIX logo RGB 4000px

 

 

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre