Skip to main content
Dorset Green Machines
Weverij 26
7122 MS  Aalten
Nederland
+31 (0)543 472103
+31 (0)543 475355
gm@dorset.nu

Dorset Green Machines

Toegevoegde waarde door het drogen van pluimveemest

Dorset Green Machines richt zich op commercieel aantrekkelijke oplossingen voor de behandeling van biomassa-afvalproducten, met behulp van beschikbare restwarmte. Het banddroogsysteem van Dorset maakt gebruik van de stallucht voor het drogen van verse pluimveemest. Omdat het stikstofgehalte van de mest behouden blijft tijdens het drogen, is de gedroogde mest een waardevolle organische meststof. Minder verse mest in en rond de pluimveestallen resulteert bovendien in lagere opslagkosten, verbeterde arbeidsomstandigheden, goed nabuurschap en een beter milieu.

Korrelproductie en het pyrolyse systeem

Dorset levert complete turn-key korrelinstallaties voor het pelleteren van de mest (het verdichten van mest tot korrels door middel van persen). Dit maakt het gedroogde product makkelijker verhandelbaar en het vermindert het volume aanzienlijk, wat resulteert in betere exportmogelijkheden en lagere kosten voor transport en opslag. Een ander product is het pyrolyse systeem, dat gedroogde (gepelleteerde) mest in 50% olie & gas en 50% as verandert. De olie en gas zijn bruikbaar als brandstof voor het creëren van groene energie door verbranding. De as kan worden gebruikt of verkocht als een geconcentreerde organische meststof.

Ervaren partner

Dorset is opgericht in Aalten in 1984. De belangrijkste productielocaties en de engineering-afdeling zijn nog steeds gevestigd in Nederland. De verkoop- en serviceafdelingen liggen verspreid over verschillende locaties in Europa en de Verenigde Staten, om dichter bij de klanten te zijn. Met meer dan 300 geïnstalleerde installaties is Dorset Green Machines een van de meest ervaren bedrijven ter wereld op het gebied van biomassa-droogsystemen.


Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre