Skip to main content
Royal GD
Arnsbergstraat 7
7418 EZ Deventer
Nederland
088 20 25 500
info@gddiergezondheid.nl

Royal GD

De basis van een betrouwbare voedselketen is een gezond dier. Daarom hebben pluimveehouders én consumenten belang bij gezond pluimvee. Dat vraagt om zorgvuldige bewaking van en onderzoek naar de diergezondheid. Een belangrijke functie van GD is monitoring. Naar aanleiding van signalen uit het veld (vaak van dierenartsen of buitendienstmedewerkers) verricht GD sectie. De GD-medewerkers onderzoeken ziektebeelden en stellen diagnoses. Daardoor kan de Gezondheidsdienst aangifteplichtige of nieuwe ziekten tijdig ontdekken en tendensen op het gebied van diergezondheid binnen de pluimveesector zichtbaar maken.

Serumbank en verenbank

Dagelijks analyseert  GD duizenden (bloed-)monsters. Door dit preventieve onderzoek kan GD de vinger nauw aan de pols houden. Pluimveehouders en andere opdrachtgevers zijn altijd zeker van een betrouwbare, onafhankelijke uitslag. GD biedt u als pluimveehouder de mogelijkheid om bloed aan te leveren en als serum in te vriezen. Als er gezondheids- of productieproblemen zijn, kunt u onderzoek laten doen op het opgeslagen serum én op nieuw getapt bloed. Dit zorgt ervoor dat u beter verbanden kunt zien tussen infecties en gezondheidsproblemen. Op eenzelfde manier biedt de verenbank van GD de mogelijkheid tot controle op entstoffen voor de pluimveevermeerderings-en legsector.

Monitoring en voorlichting

GD beschikt over unieke geïsoleerde proefdierfaciliteiten. Hier kunnen onder strenge condities vaccins en medicamenten getest worden op Specific Pathogen Free-koppels pluimvee. Internationale organisaties werken hierdoor graag samen met GD. De expertise waarover GD beschikt, deelt de organisatie graag met andere partijen in de sector. Zo geven de specialisten van  GD voorlichting in onder meer de vorm van lezingen en schriftelijke publicaties. 


Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre