Skip to main content
Gasolec
Griekenlandweg 3
2411 PZ  Bodegraven
Nederland
+31 172 63 66 36
+31 172 63 66 30
info@gasolec.com

Gasolec

Productie optimaliseren met uitgekiend licht en warmte

Gasolec  is met circa 20 man personeel een relatief kleine speler.  Maar ondanks de geringe bedrijfsomvang is het mondiaal marktleider op het gebied van licht- en verwarmingssystemen voor de pluimveehouderij. Het bedrijf bestaat sinds 1955. Aanvankelijk in Vlaardingen en sinds 1998 is het gevestigd in Bodegraven.

Gasolec is actief in twee markten:

-Verwarming door middel van gasgestookte stralers. Deze worden gebruikt bij de opfok van kuikens. Hiervoor is aan de grond aanvankelijk een temperatuur van 34 graden vereist. Dan is stralen een effectieve wijze van verwarmen.

-Verlichting door middel van het monochromatisch orion-systeem. Dat zijn een soort spaarlampen met groen of blauw licht. Continu groen en blauw licht stimuleert vleesgroei bij vleeskuikens en kalkoenen. Na tien dagen gaat het groene licht uit (ze kennen dan de weg, er is minder intensiteit nodig want ze moeten juist groeien. Het blauwe licht stimuleert juist vleesaanzet. In de legsector kan met blauw licht de koppel worden gestimuleerd dan wel afgeremd. Enkele dagen blauw licht voorkomt kannibalisme. Dat is goedkoper dan medicijnen. Echter niet continu want dat zou de ei-productie remmen.  Door fine-tuning met de verschillende lichtsoorten is de productie in zowel de vlees als ei-sector te maximaliseren.

De productie van Gasolec lampen en stralers wordt vrijwel geheel in het buitenland afgezet. Slechts 1/4 procent vindt z’n bestemming in Nederland. De klanten van Gasolec zijn leveranciers van stalinventaris. Die leveren op hun beurt richting (Oost-) Europa, Azië en Amerika. Gasolec heeft klanten in 50-60 landen.


Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre