Skip to main content

Nieuws

Eurotier 2021 volledig digitaal

Eurotier

De editie van Eurotier die gepland stond voor februari 2021 is omgezet in een digitaal evenement. Dat heeft DLG, de organisator van deze vakbeurs, bekendgemaakt.

Eurotier en EnergyDecentral zouden worden georganiseerd van 9 tot 12 februari 2021 in Hannover. In het licht van de corona-ontwikkelingen wereldwijd heeft organisator DLG besloten het evenement om te bouwen tot een volledig digitale beleving. “De toenemende aantallen coronabesmettingen wereldwijd en de daaraan gekoppelde reisbeperkingen vereisen nu flexibele oplossingen en informatiediensten”, aldus directeur Reinhard Grandke van DLG.

Netwerk

De beslissing is genomen in overleg met vertegenwoordigers uit de industrie, de Raad van Advies en andere betrokken partijen. “Het digitale evenement biedt standhouders een scala aan mogelijkheden zich te presenteren, terwijl het bezoekers de gelegenheid geeft een uitgebreid technisch programma te volgen en gebruik te maken van aantrekkelijke netwerk activiteiten”, aldus DLG. Naast de digitale versie van Eurotier is besloten in 2021 ook aanvullende evenementen te organiseren die zijn gericht op de dierhouderij en decentrale energievoorziening.

Informeren

Eurotier zal een combinatie zijn van een informatieplatform met een permanente informatiestroom in combinatie met live online bijeenkomsten. Deze bieden standhouders en bezoekers de mogelijkheid met elkaar van gedachten te wisselen en elkaar te ontmoeten. Onderwerpen van de live georganiseerde technische bijeenkomsten zijn onder andere melkvee, varkens, pluimvee, energie, emissiebeperking en boerderijverkoop. Daarnaast biedt de DLG studio een podium aan live discussies.

Verbinden

DLG biedt de standhouders in de digitale omgeving verschillende pakketten om zich te profileren. Alle inzet is op maximaal bereik en flexibiliteit in het bereiken van de geïnteresseerde bezoekers. Die krijgen via de eenmalige registratie toegang tot de informatie van de standhouders en de mogelijkheid met hen in contact te komen, kunnen deelnemen aan online evenementen en participeren in de technische workshops.

Aanvullend

DLG biedt daarnaast extra activiteiten aan in 2021. Vooralsnog gaat de organisatie er vanuit dat deze wel doorgaan op de geplande locaties. De volgende fysieke editie van Eurotier staat in de beurskalender voor 15-18 november 2022 in Hannover.

Een nieuw jaar 2021

Zelden zijn de goede wensen voor een nieuw jaar zo bewust uitgesproken als bij deze jaarwisseling. De overgang van een door het Coronavirus bepaald jaar 2020 naar een nieuw jaar biedt hopelijk perspectief naar de toekomst. Licht aan het einde van een tunnel waar we allemaal doorheen moeten. Met name het beschikbaar hebben en kunnen toepassen van vaccins geeft hoop op andere en betere tijden.

Per bedrijfstak en onderneming zijn de effecten van deze pandemie heel verschillend. Van diep in grijpend tot nauwelijks merkbaar. Ook binnen het ledenbestand van DPC is deze variatie merkbaar aanwezig. De contacten van onze relatiebeheerder met leden en de rapportages daarvan geven een gevarieerd beeld. Wel is duidelijk dat aanpassingen in de bedrijfsvoering en voorsorteren op nieuwe mogelijkheden gesprek van de dag is.

Bij het schrijven van dit stukje is al wel zeker dat de in december afgekondigde lock-down verlengd zal worden waarbij met name het risico op mutatie van het virus en de situatie in onze buurlanden meespeelt bij de besluitvorming. Dit alles maakt het positief vooruitkijken niet eenvoudiger.

Toch geldt ook voor DPC dat regeren vooruitzien is. We hebben voor het jaar 2021 een aantal activiteiten voorzien waarmee we invulling kunnen geven aan onze missie: als netwerkorganisatie het Nederlandse pluimveecluster internationaal goed op de kaart zetten.  Op onze website kun je de DPC agenda voor 2021 vinden: https://www.dutchpoultrycentre.nl/agenda


Of alle geplande bijeenkomsten, zoals seminars, marktcafé’s en beurzen door kunnen gaan weten we pas later. Met een positieve blik vooruit treffen we wel voorbereidingen.

Voor nu wens ik u namens bestuur en medewerkers een goed en vooral gezond 2021 toe.
 
Jan Wolleswinkel,
voorzitter DPC

Bluestar Adisseo kondigt afronding overname FRAmelco Group aan

Bluestar Adisseo Company (“Adisseo”) kondigt aan dat het de overname heeft afgerond van FRAmelco Group, een Nederlands additievenbedrijf voor diervoeders (FRAnklin Group B.V. en haar dochterondernemingen – hierna “FRAmelco”).

De overname is onderdeel van Adisseo’s strategie om één van de wereldleiders op het gebied van Specialty Feed Additives te worden. “We zijn tevreden dat we de overname van FRAmelco Group hebben afgerond en we heten FRAmelco’s talenten van harte welkom binnen het Adisseo team. Deze complementaire combinatie ondersteunt onze versnelde groeistrategie op het gebied van Specialty Products. Samen zullen we een efficiënte organisatie neerzetten die de positionering van Adisseo binnen het veelbelovende Health by Nutrition marktsegment zal versterken” zei Jean-Marc Dublanc, CEO van Adisseo. Het combineren van talenten en technologieën geeft Adisseo de mogelijkheid om druk te blijven zetten op de grenzen van innovatie. Onze teams gaan samen waardetoevoegende en vernieuwende oplossingen aanbieden voor de vee- en visindustrie” vulde François Pellet, Adisseo’s Executive Director Specialty Products, aan.

Lars Snijders, CEO van FRAmelco, verklaarde: “Onze klanten, leveranciers, distributiepartners en medewerkers over de hele wereld hebben met enthousiasme gereageerd op de aankondiging overname FRAmelco door Adisseo. Nu dat we deze transactie hebben bevestigd, zullen de teams van Adisseo en FRAmelco met veel energie en passie samenwerken om synergieën te benutten.” FRAmelco Group is een internationaal opererend familiebedrijf met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland en 3 productielocaties in Nederland, Spanje en Thailand. De jaarlijkse omzet bedraagt zo’n 30 miljoen euro. Het merendeel van FRAmelco’s omzet wordt behaald met de verkoop van Glyceriden (kort- en middenketenige vetzuren) welke ingezet worden om diergezondheid te verbeteren en Lysolecithinen, een additief ter bevordering van voedingsvertering.

Voorzitter DPC Jan Wolleswinkel: PLUIMVEE 2030

In deze coronatijd heeft elk bedrijf te maken met de steeds wisselende regelgeving in Nederland en elders die ten doel heeft het virus te bestrijden en terugkeer naar meer vrijheden te versnellen. Het beperken van reizen, het op afstand vergaderen, het thuiswerken en het 1,5 meter afstand houden zijn de meest zichtbare uitingen van de huidige crisissituatie. Ook DPC heeft dit jaar de meeste bijeenkomsten moeten laten vervallen om aan de nu geldende regels te kunnen voldoen. Dit alles in afwachting van andere en betere tijden.

Die blik vooruit was ook de inhoud van het jubileumnummer van het blad Pluimveehouderij dat in september 50 jaar bestond. Al die jaren is deze gezamenlijke uitgave van Misset Uitgeverij BV in Doetinchem en de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders (NOP) toonaangevend geweest in de informatievoorziening aan en over de Nederlandse pluimveehouderij. De titel van dit speciale nummer is Pluimvee 2030 en een groot aantal toonaangevende personen uit de primaire sector en uit de periferie kijken vooruit naar het jaar 2030 en naar wat de nabije toekomst de pluimveehouderij gaat brengen.

Ook een aantal deelnemers aan DPC komen hier aan het woord. Zo stelt Thijs Hendrix ( president-directeur van Hendrix Genetics) dat samenwerken de sleutel voor de toekomst is. Rekening houden met maatschappelijke wensen ligt ten grondslag aan de fokprogramma’s van zijn internationaal opererende bedrijf. Hilko Ellen (onderzoeker huisvesting WUR) en Lotte van der Ven (CEO Vencomatic Group) spreken over slimme technische toepassingen om pluimveehouders te ontzorgen en bij te dragen aan beter resultaten en verduurzaming. Ook zij benadrukken dat samenwerken de toekomst is. ‘Door samen te werken, open en transparant te zijn en kennis te delen gaan we een goede toekomst tegemoet en kunnen we als Pluimvee Nederland BV zeker voorop blijven lopen’.

De vraag hoe pluimvee in 2030 gevoerd wordt komt in een gesprek met Laura Star (onderzoeker Schothorst Feed Research en lector Pluimveevoeding en Duurzame Pluimveehouderij bij Aeres in Dronten) en de nutritionisten Albert Dijkslag (ForFarmers) en Dennis van Vilsteren (AgruniekRijnvallei) aan de orde. De rol van al dan niet regionaal geteeld voedsel, in het bijzonder van soja, wordt bezien in het licht van toenemende politieke discussie over dit onderwerp. Aandacht wordt besteed aan de mogelijkheid om eiwit uit insecten te winnen, waar Jansen Poultry Equipment in Barneveld nauw bij betrokken is.

Nog andere thema’s waar veel van onze leden bij betrokken zijn passeren de revue. De gezondheidszorg met minder of geheel geen antibiotica, de toenemende mogelijkheden van in-ovo-vaccinatie en de veranderende huisvestingssystemen zullen veel aandacht vragen. Uitvoerig wordt geschreven over de afzet en verwerking van zowel pluimveevlees als eieren. Dit ook in relatie van de kostprijs van het Nederlandse product tot andere (EU)landen. Een aantal grote spelers uit die wereld geven hun visie in uitgebreide interviews.

Het hoofdartikel van Jan Vullings (hoofdredacteur) wijst nog eens naar de vorig jaar door de minister en de belangenbehartigende organisaties vastgestelde Uitvoeringsagenda Pluimveehouderij. Hier staat dat Nederland de proeftuin is voor wereldwijde marktleiders in de primaire en verwerkende sector. De missie van DPC om de goede reputatie en het sterke imago van het Nederlandse pluimveecluster te bewaken en wereldwijd te versterken blijft onveranderd staan en sluit naadloos aan bij de inhoud van dit jubileumnummer.

Jan Wolleswinkel voorzitter DPC

 

ForFarmers: Stevig inzetten op innovatieve voerconcepten en data-analyse op boerenerf

Veevoerconcern ForFarmers heeft de ambitie om de komende vijf jaar haar marktposities in de bestaande thuismarkten uit te bouwen en de activiteiten buiten Nederland uit te breiden. De uitbouwing van de thuismarkten denkt het voerconcern te kunnen realiseren door het leveren van innovatieve voerconcepten en het zwaarder inzetten van digitalisering van bedrijfsprocessen, zowel op het boerenerf als bij de onderneming zelf. Dit maakte de veevoerspecialist dinsdag bekend in aanloop naar zijn beleggersdag, waar het zijn nieuwe strategie voor de komende vijf jaar zal presenteren.

‘Klantgericht tegen de laagste kosten’

ForFarmers wil het verschil maken met de concurrentie door klantgericht te zijn tegen de laagste kosten. Innovatieve voerconcepten staat daarbij centraal. Als voorbeeld noemt het voerbedrijf het gebruiken van meer reststromen uit de voedingsindustrie. Ook zet de onderneming stevig in op het verbeteren van de voederconversie, waarbij meer productie wordt gehaald met minder voer.Ook stelt ForFamers bij de productie van voer en van dierlijke eiwitten het verminderen van de CO2-uitstoot centraal.

Stap buiten Europa

Naast de focus van de al bestaande marktpositie, wil ForFarmers groeien door overnames in bestaande markten en in nieuwe groeimarkten. De doelstelling is om in 2025 in zeven landen actief te zijn. Daarbij sluit het beursgenoteerde bedrijf de stap buiten Europa niet uit. Op dit moment heeft ForFarmers activiteiten in vijf landen; Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Polen. Vooral voor Polen ziet de onderneming kansen om uit te breiden.

forfarmers lochem aanvoer grondstoffen schepen e m 2. detail

DPC organiseert netwerkbijeenkomst voor een handelsmissie uit Marokko

Van 9 t/m 11 oktober 2019 heeft het RVO in samenwerking met Pfaff-consultants een handelsmissie voor grote legbedrijven uit Marokko georganiseerd. Een delegatie met vertegenwoordigers van 10 grote legbedrijven en 5 dierenartsen uit Marokko bezocht Nederland.

Het doel van de missie was: verbetering van de eiproductiesector in Marokko op een duurzame manier. Hierbij werd vooral gekeken naar het tot waarde maken van de afvalproducten zoals mest en de uitgelegde hennen aan het eind van de productiecyclus.

Door de enorme groei van de pluimveehouderij in Marokko begint nu ook het mestoverschot een probleem te worden.

Op 10 oktober heeft Dutch Poultry Centre voor de delegatie een netwerkbijeenkomst georganiseerd in het Pluimveemuseum in Barneveld. Daarvoor hebben wij  onze leden aangeschreven die actief zijn in Marokko en op donderdagmiddag zijn er ongeveer 15 leden naar Barneveld gekomen voor de netwerkbijeenkomst met de Marokkanen  op de prachtige locatie in het pluimveemuseum.

Het was een nuttige bijeenkomst. Na een korte introductie van de beide groepen kregen de Marokkaanse  bezoekers en Dutch Poultry Centre-leden de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen in discussierondes.  Op deze manier kreeg iedereen voldoende gelegenheid om informatie  uit te wisselen en nieuwe contacten te leggen.  Al met al een geslaagde middag  en natuurlijk hopen we dat voor DPC-leden hier ook interessante opdrachten uit voortkomen.

Naast de netwerkbijeenkomst in het pluimveemuseum werden ook de DPC leden Jansen Poultry Equipment en Aeres trainingcentre bezocht.

 

DPC Marocco 3

De Gier Drive Systems Gears Up!

Samen met onze partners werken aan en gebruikmaken van de beste aandrijfoplossingen voor de internationale tuinbouw, de intensieve veehouderij, gewasbewaring en de utiliteit! Daar staat het nieuwe Let’s Gear Up van De Gier Drive Systems voor. De Gier maakte naast een sterk gestegen omzet de afgelopen jaren een enorme transformatie door. Met een onderzoek naar klantwaarde als basis voor verbetering presenteert De Gier met trots het nieuwe De Gier: Let’s Gear Up!

Enorme transformatie

De transformatie bij De Gier startte zo’n drie jaar geleden. Algemeen directeur Rob Sandberg: ”Met het groeien van de wereldbevolking en de toenemende aandacht voor het buitenland in Nederlandse agrarische oplossingen en toepassingen, verwachten we de komende jaren verdere groei. We hebben dan ook besloten om te investeren in een groter vloeroppervlak, betere en moderne productieapparatuur en geheel nieuwe en ultra moderne assemblagelijnen. Daarnaast hebben we sterk ingezet op verbetering van onze logistiek.”

Klantwaarde

Met het verbeteren van de productie en de logistiek waren we er nog niet. Sales en Marketing directeur Wouter Heezen: “Eind vorig jaar hebben we ook besloten om onder de klanten een onderzoek te doen naar klantwaarde. Daaruit bleek dat we goed scoorden op kwaliteit van de producten, leverbetrouwbaarheid, responstijd op vragen, garantietermijn en levensduur, klantfocus en de vertrouwensrelatie. Maar we werden natuurlijk wel flink aangesproken op onze online en offline productinformatie. We wisten eigenlijk ook wel dat daar een verbeterpunt zat….”

Let’s gear Up!

“Om de transformatie dan helemaal compleet te maken hebben we besloten om het merk De Gier beter en anders op de kaart te zetten. We wilden meer visualiseren en aangeven wat de meerwaarde is van onze oplossingen. Omdat onze medewerkers, het meedenken en het persoonlijke contact worden gewaardeerd, wilden we het merk ook een persoonlijk ‘smoel’ geven. Daarnaast moest de uitstraling van het merk overeenkomen met de kwaliteit van onze producten. In combinatie met een uitmuntend productieapparaat, uitstekende logistiek, een vernieuwde website met heldere productinformatie op verschillende niveaus en talen, zijn we helemaal klaar voor de volgende stap. Met het Let’s Gear Up en een knipoog naar onze focus op aandrijftechniek, nodigen we iedereen uit om samen met ons voor de beste aandrijfoplossingen te gaan. Maak dan ook kennis met het nieuwe De Gier!”

Nieuwe topman Moba Barneveld

bron: https://barneveldsekrant.nl/

BARNEVELD Edwin Bolwerk is benoemd tot de nieuwe topman van de Moba Group in Barneveld. De algemeen directeur (ceo) is 1 mei begonnen, meldt het bedrijf, wereldmarktleider in machines voor sorteren, verpakken en verwerken van eieren.

Bolwerk heeft volgens Moba ruim 25 jaar ervaring op het gebied van senior management en was het laatst werkzaam als algemeen directeur (ceo) van Nedcon in Doetinchem, een bedrijf dat oplossingen voor magazijnopslag ontwerpt, produceert en installeert. Daarvoor was hij werkzaam als directeur bij Vanderlande Industries in Veghel, een bedrijf dat is gespecialiseerd in transportsystemen voor interne logistiek.

28146baf 0f46 40f5 ab8c 4c5cc8f0cc88

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEIDERSPOSITIE ,,Na een grondige zoektocht zijn wij blij dat we Edwin bij Moba mogen verwelkomen. Met hem hebben wij de juiste persoon gevonden om het bedrijf naar de toekomst te leiden", meldt financieel directeur Anton Janssen van de Moba Group in een persbericht. ,,De vaardigheden op het gebied van bedrijfsontwikkeling van Edwin en zijn uitgebreide achtergrond in de innovatieve productie-industrie zullen bijdragen aan de groei van Moba en onze leiderspositie in de eierindustrie versterken."

VEELBELOVEND ,,Ik kijk ernaar uit om mij bij het team van Moba aan te sluiten", zegt Bolwerk in het persbericht. ,,De toekomst is veelbelovend voor Moba en ik ben blij met de kans om leiding te geven aan dit nieuwe hoofdstuk. Ik ben gericht op het versnellen van innovatie en de uitvoering die onze klanten nodig hebben. Hun succes blijft voor ons de drijvende factor. Ik zal mijn achtergrond gebruiken om focus aan te brengen, prioriteiten te stellen aan activiteiten en talent te werven. Ik verheug mij erop onze medewerkers, klanten en andere belanghebbenden te ontmoeten en met hen samen te werken om in de komende jaren nog meer succes te boeken."

850 MEDEWERKERS Moba is opgericht in 1947, het hoofdkantoor staat aan de Stationsweg in Barneveld. Het bedrijf heeft een afdeling voor productontwikkeling met ongeveer honderd medewerkers en een fabriek waarin de machines voor sorteren, verpakken en verwerken van eieren worden geproduceerd. Moba heeft in totaal 850 medewerkers in dienst. De onderneming heeft een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk met kantoren in Japan, Italië, China, Maleisië, Dubai, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

De visie van Moba is ,,voedselproducenten wereldwijd in staat te stellen gezonde en betaalbare op ei gebaseerde voeding te leveren aan consumenten over de hele wereld''.

Bolidt: hygiëne en veiligheid - topprioriteit

Het bedrijfsleven staat op dit moment voor tal van uitdagingen. Ook op het gebied van hygiënische vraagstukken. Bolidt focust zich de laatste jaren steeds meer op het thema hygiëne. Het staat centraal in de eigen bedrijfsvoering, maar ook bij het ontwikkelen van kunststoftoepassingen. Het resultaat van jarenlang innoveren zijn vloeren (en wanden) die uitbraken van multiresistente bacteriën tegengaan en extreem hygiënische eigenschappen hebben: naadloos, antimicrobieel, gemakkelijk te reinigen, om maar enkele te noemen. Bolidt deelt haar ervaring graag en denkt met bedrijven mee over allerlei toepassingen waarmee de hygiëne vergroot kan worden.

In de foodindustrie staan hygiëne en veiligheid bovenaan de prioriteitenlijst. Of het nu gaat om pluimveebedrijven, bakkerijen, visverwerkers of zuivelfabrieken: de voedselveiligheid en gezondheid van mens en dier mogen geen enkel moment in gevaar komen. Scherpe voorzorgsmaatregelen zijn nodig, te beginnen bij de basis: de juiste vloer voorkomt uitbraken van bacteriën, is gemakkelijk te reinigen en zorgt ervoor dat medewerkers zelfs bij extreme temperaturen en natte omstandigheden veilig hun werk kunnen doen.

Een virusuitbraak kan enorme consequenties hebben in de pluimvee-industrie.  Pluimveebedrijven wereldwijd – van Bulgarije tot Egypte en van Iran tot Taiwan – werden getroffen door de vogelgriep. Duizenden dieren moesten worden geruimd met grote financiële schade tot gevolg. Behalve de vogelgriep heeft de pluimvee-industrie te maken met veel meer bedreigingen, waaronder Salmonella, Candida, Listeria en Staphylococcus. Allerlei voorzorgsmaatregelen worden genomen om uitbraken van virussen, bacteriën, gisten en schimmels te voorkomen. Van hygiëneprotocollen en douchevoorschriften tot het dagelijks chemisch reinigen van ruimtes en machines. Een strikte hygiëne is niet alleen belangrijk voor het dierenwelzijn en de voedselveiligheid, maar uiteraard ook voor de gezondheid van de medewerkers.

V W 041826 FO01 Belga 36 cmyk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vloeren van levensbelang

Optimale hygiëne en veiligheid begint bij de basis: de vloer. Voor elke sector van de foodindustrie geldt: een hygiënische vloer is een naadloze, poriëndichte vloer. Elk gat en elke scheur kan immers leiden tot vuil- en bacterievorming. Ook de overgang van vloeren naar bijvoorbeeld wanden en afvoerputten moet om dezelfde reden naadloos zijn. Om gaten en scheuren in de vloer te voorkomen, zijn slijtvastheid en duurzaamheid bovendien belangrijke voorwaarden. Machines en druk verkeer van transportmiddelen vormen een zware belasting. Ook zuren – met name caustic soda, salpeterzuur en melkzuur – kunnen een vloer snel aantasten. Kortom, een vloer moet tegen een stootje kunnen en geschikt zijn voor minstens 20 jaar intensief gebruik.

Een ander voordeel van naadloze vloeren is dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Dat wil zeggen: zolang ze bestand zijn tegen het dagelijks gebruik van hogedrukspuit en chemicaliën. Dat brengt ons meteen bij het onderwerp veiligheid. Door water en chemicaliën, maar ook door ingrediënten en dierlijke resten kan een vloer zo glad worden als een ijsbaan. Een stroeve, antislip toplaag sluit de risico’s van uitglijden en vallen volledig uit.                                          

Volledig poriëndicht

Alles bij elkaar een lange lijst van eisen. Om erachter te komen welke vloer het beste werkt in de pluimvee industrie, focust Bolidt zich al decennialang op dit specifieke foodsegment. Intensief samenwerken met foodbedrijven en voortdurend innoveren hebben vloersystemen opgeleverd die voldoen aan de strengste richtlijnen op het gebied van hygiëne en veiligheid. De vloeren van Bolidt dragen bij aan een continue productieproces. Productiestops als gevolg van bijvoorbeeld een uitbraak van bacteriën zijn hiermee uit te sluiten.

Het geheim zit hem allereerst in het materiaal zelf: leg het onder de microscoop en je ontdekt dat het volledig poriëndicht is. Bacteriën krijgen zo geen enkele kans om zich te nestelen in de vloer. De vloeren van Bolidt worden bovendien naadloos aangebracht. Dat geldt ook voor de aansluiting op wanden, plinten, roosters, afvoerputten en goten. Elk vloersysteem kan bovendien geleverd worden met afgeronde plinten en hoeken: ook hier zijn de risico’s op bacterievorming uitgesloten. De vloeren van Bolidt zorgen zo voor een hygiënische omgeving waarin de voedselveiligheid is gegarandeerd.

Behalve het materiaal, is ook de werkwijze uniek. Bolidt heeft de hele bedrijfskolom in één organisatie geïntegreerd en houdt daarmee de volledige waardenstroom in eigen hand. Van het ontwikkelen, produceren, verkopen tot het aanbrengen van de vloeren. Omdat Bolidt de gehele waardestroom in eigen hand heeft, is het niet afhankelijk van derden bij de uitvoering van werkzaamheden. Uiteraard is wel Bolidt afhankelijk van de gestelde restricties voor reizen naar het buitenland en de maatregelen per land tijdens deze periode. De eigen applicatieteams kunnen, met inachtneming van de gestelde gezondheidsrichtlijnen, snel en flexibel projecten uitvoeren. Ook onderdelen zoals werkvoorbereiding, inkoop en logistiek worden door Bolidt zelf uitgevoerd. Elk onderdeel van de waardenstroom kan zo optimaal worden ingericht op de foodindustrie. Hierdoor is Bolidt in staat om de beste kwaliteit te leveren op het gebied van veiligheid en hygiëne.

Bolidt werkt daarnaast volgens de principes van managementfilosofie LEAN. Dat houdt in dat processen optimaal worden beheerst en risico’s geminimaliseerd. Door op deze manier te werken is het lerend vermogen van de medewerkers de afgelopen jaren vergroot. Zij kunnen zich beter verplaatsen in de behoeften van een klant en op deze wijze meer waarde toevoegen.

V W 041677 FO01 Film0203 cmyk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

600 kilo per vierkante centimeter

Door het afgesloten oppervlak en de naadloze afwerking is de vloer bovendien gemakkelijk te reinigen. De Bolidtop® 700 serie, die veel in de foodindustrie wordt toegepast, is door en door getest en bestand tegen schoonmaakproducten als Keno San, Food Clean, Diversey en Bio Clean. Een antislip finish zorgt ervoor dat de vloer stroef en slipvast blijft. Dit betekent dat de vloeren van Bolidt optimaal bijdragen aan een veilige werkomgeving. Medewerkers kunnen dankzij het stroeve oppervlak niet uitglijden of vallen tijdens het werk.

Beton is poreus. Ideaal voor bacteriën om zich te nestelen. Om dit probleem op te lossen, heeft Bolidt de Bolidtop® 700 serie ontwikkeld. Dit systeem kan een belasting aan van maar liefst 600 kilo per vierkante centimeter. De Bolidtop® 700 serie gaat ook nog eens zo’n 20 jaar mee. 

 

www.bolidt.com

2020, een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen

Op uitnodiging van het DPC en de VIV kwamen op woensdag 8 januari een groot aantal leden naar Boerderij Mereveld in Utrecht voor de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst.  Onder het genot van een hapje en een drankje werd er terug- en vooruitgekeken.

Het jaar 2020 werd door DPC voorzitter Jan Wolleswinkel ingeluid met een korte terugblik op een bewogen 2019. De stikstofmaatregelen van de overheid heeft tot veel onrust geleid met de nodige demonstraties in Den Haag en provinciehoofdsteden tot gevolg. De landbouwsector voelt zich niet erkent en krijgt vaak de zwartepiet toegeschoven. Er ligt daardoor een flinke uitdaging om meer erkenning en begrip te krijgen voor de positie van de landbouwsector en de veehouderij in het bijzonder. Er moeten oplossingen worden gezocht voor een reductie van stikstofuitstoot en elke sector zal daar een bijdrage voor moeten leveren. Vanuit de pluimveesector zijn Cor van de Ven (Vencomatic) en Thijs Hendrix (Hendrix Genetics) betrokken bij het zoeken naar oplossingen.  Wolleswinkel riep de leden van het DPC op om mee te denken en te werken aan het terugdringen van de stikstofuitstoot. Er is binnen de pluimveesector al veel gebeurd en dat zullen we met zijn allen moeten uitdragen net als de nog te nemen stappen.

Nieuwe leden

Het gaat goed met het DPC en voor het nieuwe jaar staan weer veel activiteiten op stapel. Afgelopen jaar werd, aldus relatiemanager Jan Hulzebosch, het honderdste lid bijgeschreven en ook nu kan hij weer twee nieuwe leden melden. Dat zijn pluimvee opleider / trainer Bertus Bronkhorst  en slachterij specialist (kwaliteit en veiligheid) Jaap Obdam.

Hulzebosch gaf tevens aan dat de pluimveesector goed vertegenwoordigd is in de lijst van de top 100 bedrijven van de Nederlandse maak industrie. Hij noemde daarbij zes DPC leden  Moba, Bolidt, Ottevanger, Jansen Poultry, De Ridder en Vostermans, en ook de Koninklijke Pas Reform staat onder de naam Hydratec op deze lijst.

Renate Wiendels en Zhenja Antochin, event managers van VNU Exhibitions wensten namens het VIV team de DPC een goed 2020 toe. Zij hebben gedeeltelijk de taken van Ruwan Brculo overgenomen, nadat hij had besloten een stapje terug te doen. Renate en Zhenja vertelden over hun nieuwe rol en de activiteiten die voor 2020 op het programma staan, zoals VIV MEA en VIV Health and Nutrition Asia. Beide evenementen vinden in maart plaats waarbij de laatste in samenwerking met Victam Asia. De twee even managers kijken uit naar een mooi nieuw jaar en een voortzetting van de prettige samenwerking met het DPC en haar leden.

DSCF7905

Eindejaarsbijeenkomst: kringlooplandbouw vereist een andere manier van doen en denken

De omschakeling van het huidige landbouwsysteem naar kringlooplandbouw vraagt grote offers en gaat veel tijd en geld kosten. De weg er naar toe kent veel onzekerheden maar de keuze voor circulariteit is een kwestie van slikken of stikken, zo zei Prod. Dr. Ir. Gert van Dijk op de Eindejaarsbijeenkomst van het DPC.

Door W. van der Sluis

De Westerbouwing in Oosterbeek was op woensdag 20 november wederom de plek van samenkomst voor de Eindejaarsbijeenkomst van het DPC. Onder de vele deelnemers was ook Adriaan Smulders van KSE, zijnde het 100ste lid. Hij kreeg van DPC-voorzitter Jan Wolleswinkel daarom een extra woord van welkom. De voorzitter feliciteerde ook Pas Reform die bij het 100 jarige bestaan het predicaat “Koninklijk” kreeg toegewezen.

In zijn openingswoord stelde Wolleswinkel dat er in ons land veel te doen is over stikstofuitstoot en daarbij wordt nadrukkelijk naar de landbouw gekeken. Maar duidelijkheid over hoe het vraagstuk moet worden behandelt en welke maatregelen er uit voort kunnen komen is onzeker. Hij herinnerde de aanwezigen er aan dat we het vorig jaar tijdens de Eindejaarsbijeenkomst al uitgebreid gehad hebben over de ministeriele plannen voor kringlooplandbouw zonder te weten hoe dat uitgewerkt zou moeten worden. De minister vroeg toen om input vanuit de sector. Het is daarom toeval dat juist vandaag Prof. Aalt Dijkhuizen, namens 13 landbouworganisaties, verenigd in het Landbouwcollectief, een plan van aanpak aan het kabinet heeft aangeboden.

Anders denken en doen

In het verlengde van het onderwerp van vorig jaar is deze keer Prof. Dr. Ir. Gert van Dijk van Nyenrode Business Universiteit uitgenodigd om zijn visie op het onderwerp ‘Kringlooplandbouw en de pluimveeketens’ te geven. Hij begint zijn verhaal met te stellen dat de het kringlooplandbouw idee is ontstaan door een wereldwijde afname van biodiversiteit. Om ons landbouw systeem om te vormen naar kringlooplandbouw vraagt het om een grootschalige verandering in denken een doen. Veranderingen die boeren niet alleen kunnen, daarvoor is intensieve samenwerking met en binnen de sector nodig, zo stelde Van Dijk.

De Nederlandse landbouw kenmerkt zich door de hoogste toegevoegde waarde per arbeidskracht in de wereld. Dit is mede mogelijk door zo dicht mogelijk tegen het biologische maximum aan te werken tegen de laagst mogelijke kosten en minste externe effecten per kg. product. Dit Wageningse model, zoals Van Dijk het noemt, wijkt fundamenteel af van wat met kringlooplandbouw wordt voorgestaan. Om een omslag te bewerkstelligen gaat het volgens zijn zeggen veel tijd en miljarden euro’s kosten.

De kern van beleid naar kringlooplandbouw is volgens Van Dijk: Rentmeesterschap ter zake  van de ‘commons’. Dat betekent dat we de ketens  tot op de laagst mogelijke niveau moeten sluiten gericht op het minimaliseren van grondstofgebruik door hergebruik van producten, onderdelen en hoogwaardige grondstoffen, maar ook op het behoud van het natuurlijke kapitaal zoals klimaat, biodiversiteit en de kwaliteit van lucht, water en bodem. Dit vraagt om intensieve samenwerking binnen de ketens waarbij de waarde in de keten wordt herverdeeld opdat iedere schakel een eerlijk deel krijgt toebedeeld. Dit vraagt ook om een ordening van de CO2 en stikstof belasting, waarbij Van Dijk benadrukt dat je dan wel zelf de belasting moet gaan meten. Als je dat niet zelf doet krijg je ze van anderen opgedrongen en dat moet je niet willen. Het is nu al zo dat de metingen van het RIVM geen vertrouwen bij de boeren oproept. Maar zolang er geen andere meetgegevens zijn moeten de beleidsbepalers het daar mee doen.

3896C954 3F06 479A AF5B A338F425D063

Kringlooplandbouw de beste optie

We moeten allen goed beseffen dat de Nederlandse landbouw geworden is zoals de samenleving dat mogelijk heeft gemaakt en dat geldt ook voor de toekomst. Daarom moet volgens Van Dijk een weg gevonden worden om het huidige spanningsveld tussen samenleving en boeren op te lossen. De weg naar kringlooplandbouw wordt daarbij als de beste optie gezien, ook al gaat die transitie nog zeker tien jaar duren. “Besef daarbij dat natuur, milieu en dierwelzijn in dat geheel belangrijk zijn en dat de uitkomsten van wetenschap onder invloed van social media niet meer bepalend zijn. Maar ook dat landbouw de enige economische sector is die actief gebruik maakt van zonne-energie en CO2 op een natuurlijke manier opslaat.  Ga daarom onder andere  als veehouder samen werken met akkerbouwers en wissel producten (zoals mest en veevoer grondstoffen) uit waarvan je precies weet wat de samenstelling is ten behoeve van een optimaal gebruik.

Tot nu toe is keten regie vaak mislukt door machtsmisbruik”, zegt Van Dijk, “dus moet je op een andere wijze de samenwerking aangaan waarbij wederzijds vertrouwen en het ketenbelang voorop staan. Je moet van je keten- en handelspartners  als ook van je klanten gaan houden zodat ze met je en niet zonder je een gezonde toekomst kunnen opbouwen. Realiseer je evenwel dat circulaire landbouw een illusie is als de rest van de economie niet circulair wordt. Bovendien moet je bij nieuwe vormen van samenwerking voorbereid zijn op effecten die niemand kan voorzien. Vooral omdat je niet weet hoe individuele ondernemers onder diverse omstandigheden reageren. Wat beïnvloed hun gedrag? Dat is een onbekende factor, maar de keuze voor kringloop landbouw is een kwestie van slikken of stikken ” zo besluit Van Dijk zijn voordracht.

Nieuw productiecentrum voor Marel in Dongen

Op 20 november 2019 werd Marels volledig nieuwe productiecentrum in Dongen officieel geopend. Alle activiteiten van productie en kantoor worden nu uitgevoerd in het state-of-the-art pand op bedrijventerrein Tichelrijt II.

Al 60 jaar lang vervaardigt de productielocatie in Dongen machineonderdelen voor Marel Poultry, de pluimveetak binnen het wereldwijd toonaangevende bedrijf Marel. De eindproducten, hoogwaardige voedselverwerkende systemen, worden in samenwerking met de Marel vestiging in Boxmeer samengesteld.

Volledig up-to-date

Aangezien de voormalige locatie in Dongen niet meer voldeed aan de hedendaagse normen, was een nieuw productiecentrum een logische stap. De nieuwbouw huisvest in principe dezelfde activiteiten als voorheen en is goed voor 40 productieplekken evenals een achttal kantoorplekken, maar nu in een setting die volledig up-to-date is.
De officiële opening werd op woensdag 20 november verricht door Marina Starmans-Gelijns, burgemeester van Dongen, in aanwezigheid van een grote Marel delegatie, onder wie CEO Árni Oddur Thórdarson.

Hoogste kaliber

De Marel medewerkers kunnen nu op hun veilige en verantwoorde werkplekken gebruikmaken van de modernste en hoogwaardigste productiefaciliteiten die momenteel beschikbaar zijn. Facilitair, logistiek en ergonomisch gezien is de uitrusting van het nieuwe productiecentrum van het hoogste kaliber. Marel is ervan overtuigd dat deze nieuwe, inspirerende omgeving zal leiden tot veel innovatieve en succesvolle business.

Werkplezier

Folkert Bölger, EVP van Marel, zegt het als volgt: “Als Marel willen wij onze medewerkers de beste omstandigheden bieden om in te werken. Voor onze productielocatie in Dongen betekent dit dat er nu een optimaal ingericht bedrijfspand staat dat aan de allerlaatste eisen voldoet. Wij vertrouwen erop dat onze mensen nu met nóg meer motivatie en plezier aan de slag gaan. En meer werkplezier leidt bijna vanzelfsprekend tot een betere productie.”
 

Meer informatie: marel.com/poultry

Pluimvee kennisoverdracht in trek in Sub Sahara

De tweede editie van Poultry Africa, gehouden op 2 en 3 oktober in de Rwandese hoofdstad Kigali, is een groot succes geworden. Deze tentoonstelling en conferentie voor de pluimveeindustrie in de Sub Sahara regio van Afrika telde 128 exposanten (w.v. 28 uit Nederland) uit 29 landen en trok ongeveer tweeduizend bezoekers uit alle delen van Afrika.

Tijdens de conferenties en seminars werd duidelijk dat de pluimveesector flink in de lift zit en dat de honger naar kennis groot is. Die kennisvraag komt van kleinschalige projecten, waar nog heel basale zaken ontwikkeld moeten worden, tot meer gesofisticeerde grootschalige ondernemingen. Pluimveevlees en eieren wordt door de overheden gezien als de belangrijkste leverancier van dierlijk eiwit voor de humane consumptie. Dat werd extra benadrukt door Ms. Geraldine Mukeshimana, de Minister van Landbouw van Rwanda, tijdens haar openingswoord van het evenement. Voor haar is de keuze tussen het importeren van voedsel voor mensen of voer voor dieren gemakkelijk. Haar streven naar een hoge zelfvoorzieningsgraad bevordert de landbouwproductie en daarmee ook de pluimveehouderij. Met hulp van buitenlandse partners kan de lokale productie van voedergewassen worden verbeterd , evenals de samenstelling en fabricage van voer. Een groot probleem is nog het handhaven van een goede diergezondheid en bio-security, maar ook daar wordt veel aandacht aan besteed.

Inspiration seminar

De Nederlandse inbreng tijdens Poultry Africa was groot. Zo organiseerde het Netherlands African Business Council (NABC) samen met Het Dutch Africa Poultry Platform (DAPP) een seminar  over het opzetten van een moderne pluimveebusiness in Africa waarbij veel aandacht aan productie efficiency en vermarkting van het eindproduct werd besteed. Kip van Oranje hield een grote groep belangstellenden van het Holland Inspiration Seminar voor hoe je klein kunt beginnen om groter te worden. Daarbij werden prachtige productie en financierings voorbeelden uit Afrikaanse landen getoond. Ook tijdens dit seminar, wat onder leiding stond van de Nederlandse Landbouwattaché Carian Meiijes, was een ruime vertegenwoordiging van de Rwandese overheid aanwezig. De directeur generaal van het Ministerie van Landbouw, Dr. Theogene Rutagwenda , en de vice DG Dr. Solnge Uwituze, kregen na afloop uit handen van Piet Simons het speciaal voor deze gelegenheid uitgebrachte boek ‘Poultry Signals African edition’, overhandigd. Dit boek, van uitgegeverij Roodbont uit Zutphen, is een bewerking van Poultry Signals waarbij extra aandacht is besteed aan de Afrikaanse omstandigheden zoals klimaat, houderijsystemen en ziekten. Ook zijn de foto’s van personen vervangen door Afrikanen. Deze speciale uitgave van Poultry Signals is vooral met financiële steun van Dutch Poultry Centre en VIV tot stand gekomen.

Ei promotie

De eiconsumptie in Rwanda is nog maar 13 eieren per persoon per jaar, Laag ten opzichte van een kleine 50 eieren gemiddeld in Afrika en 165 eieren per persoon per jaar wereldwijd. Eieren zijn van immens belang voor de voeding van de mens.Zo vertelde Mevr. Comfort Kyerwa Acheampong uit Ghana in haar inleiding tijdens de Leadership Conference. Daarin vertelde ze hoe hun ei-promotie programma in een relatief korte tijd de consumptie van eieren in Ghana fors heeft doen laten stijgen.  Om ook in andere landen de promotie van eieren van de grond te krijgen werd op de laatste dag van de beurs in de buitenlucht onderleiding van de Nederlandse ambassadeur in Rwanda, Mathijs Wolters, een ei-promotie event gehouden. Een viertal Afrikaanse dames en Piet Simons ondersteunden hem met korte ei-consumptie bevorderende verhalen. Tijdens deze verhalen werden uiteenlopende ei-gerechten geserveerd aan de bezoekers, waaronder een klas lagere school kinderen. Zij hebben zichtbaar van de eieren kunnen smullen en maakten er een fantastische bijeenkomst van.

 

Kleurrijk en inspirerend bezoek aan Bolidt

Het laatste marktcafé van 2019 vond plaats in Hendrik-Ido-Ambacht bij vloeren specialist Bolidt. Een bijzonder en verrassend bezoek in een kleurrijke en inspirerende omgeving.

Op 9 oktober gingen een dertigtal DPC-ers naar Henrik-Ido-Ambacht  om het DPC-Marktcafé te bezoeken. De bijeenkomst was belegd bij Bolidt, een bedrijf dat vloeren maakt. Velen reisden af, niet wetende wat ze konden verwachten. Eenmaal aangekomen bij de nieuwe Bolidt Campus, gelegen aan de oevers van de Noord, had menigeen het gevoel van ,’ ben ik hier wel op het goede adres’. Bij een vloerenmaker denk je niet direct aan een ultra modern gebouw wat je bij binnenkomst het gevoel geeft dat je de toekomst bent binnengestapt. Een nieuwe wereld die op geen enkele wijze een link met de pluimveesector lijkt te hebben. Maar na de ontvangst werd het de bezoekers al snel duidelijk waarom zij bij Bolidt op bezoek zijn. Ze leveren kunststof gietvloeren voor broederijen, slachterijen, ziekenhuizen, industriële complexen, schepen, wegen, utiliteitsbouw en sportvoorzieningen.

Denken aan de toekomst

Bolidt is 55 jaar geleden door twee dertigers, de heren Bol en Schmidt, opgericht. Beiden werkten toen bij Sikkens, de één had een weg-en waterbouw achtergrond en de ander was scheikundige. Gedreven door het motto: “If you don’t think about the future, you cannot have one”, verlieten ze het verfbedrijf om andere toepassingen voor kunstharsen te ontwikkelen. Ze richtten Bolidt Maatschappij tot Exploitatie van Kunststoffen en Bouwwerken op en focusten zich op het maken van vloeren. “Nu, 55 jaar later leeft de gedachte nog altijd voort en denken wij bij Bolidt elke dag aan het invullen van de toekomst met kunststof als hoofdingrediënt. Onze missie is om traditionele materialen te vervangen om een bijdrage te leveren aan een betere leefomgeving en milieu op gebied van veiligheid, duurzaamheid, energie & data, design en hygiëne. Daarbij maken we zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke grondstoffen die bij vervanging geen belasting voor de natuur zijn”, zo zei gastheer Michel van der Spek, marketing directeur van Bolidt, in zijn welkomstwoord.

Een eyeopener

Tijdens de rondleiding door het bedrijf kom je snel onder de indruk van alles wat je ziet en welke mogelijkheden er bij het aanbrengen van vloeren zijn. Naast kleuren en soorten vloeren spreken ook de naadloos ingelegde vormen tot de verbeelding. Vloeren met antibacteriële werking zijn voor Bolidt geen Utopia meer. Dat maakt hen zo speciaal voor het aanbrengen van vloeren in ziekenhuizen, slachterijen en broederijen. Voor elke bedrijfsruimte heeft het de vloer met de juiste eigenschappen; slijtvast, stroef en bestand tegen mechanische belastingen.

Naast industriële vloeren biedt Bolidt via hun dochterondernemingen, zoals Esthec en Ode aan de Vloer, vloeren voor de particuliere markt aan.

Het bezoek aan Bolidt was voor menig DPC lid een eyeopener en voldeed daarmee ten volle aan het doel van het marktcafé. De dank aan de gastheer en gastvrouwen was daarom groot en werd ondersteund met het overhandigen van aardigheidje door DPC voorzitter Jan Wolleswinkel. Deze vermelde bij de aanvang van de bijeenkomst dat het ledental van het DPC weer is uitbereid door de toetreding van Dr. Pieter Poultry Consultancy (Pieter Kühne) uit St. Oedenrode en adviesbureau Honderd Pro Cent (Cent van Vliet) uit Leiden. En verwees bij de afsluiting nog even naar deDPC- eindejaarsbijeenkomst op 20 november.  

Bolidt in cijfers:

  • Opgericht in 1965 door 2 personen
  • Nu zijn er 462 werknemers, 20 nationaliteiten
  • Jaaromzet €100 miljoen en 1000 projecten per jaar
  • Aan elk project werken gem. 10 mensen
  • Applicatie-uren 750.000
  • Kunststof productie/verbruik per jaar 12 miljoen kilo

DSCF7739

DSCF7741

HatchTech en Pas Reform ondertekenen patent licentieovereenkomst

HatchTech, wereldwijde leverancier van incubatietechnologieën, en Pas Reform, wereldwijde leverancier van geïntegreerde broederijoplossingen, hebben vandaag aangekondigd een wereldwijde strategische patentovereenkomst aan te gaan betreffende vroege voeding (direct na uitkomst) voor eendagskuikens.

Wereldwijd is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de vertering en voeropname van kuikens en naar de impact van voeren direct na uitkomst. Op basis van de resultaten van deze studies heeft het R&D-team van HatchTech onderzoeken en testen uitgevoerd op het gebied van vroege voeding, en heeft naar aanleiding daarvan een patent verworven betreffende oplossingen op het gebied van vroege voeding voor eendagskuikens. Op basis van deze knowhow en het streven om innovaties te ontwikkelen die verder gaan dan wat reeds beproefd en bewezen is, lanceerde HatchTech in 2014 HatchCare. Met dit concept worden eendagskuikens direct na uitkomst voorzien van de eerste levensbehoeften: voer, vers water, licht en verse lucht.

In 2018 lanceerde Pas Reform SmartStart™, een voeroplossing waarmee kuikens direct na uitkomst, middels een enkele formulering worden voorzien van voer en water. Met SmartStart™ kan vroege voeding direct na de uitkomst op eenvoudige en flexibele wijze worden geïmplementeerd. Het concept bestaat uit twee elementen, die afzonderlijk of in combinatie met elkaar kunnen worden toegepast: precisievoeding en intelligente verlichting.

“Na jaren innoveren en een succesvolle marktacceptatie van HatchCare, is het geweldig om te zien dat ook andere leveranciers van incubatietechnologie de voordelen van vroege voeding inzien”, zegt Tjitze Meter, oprichter en CEO van HatchTech. “We zijn er sterk van overtuigd dat vroege voeding een belangrijke factor voor een diervriendelijke en antibioticavrije pluimveeproductie is en deze patentlicentieovereenkomst draagt bij aan een betere toekomst voor de pluimvee industrie.”

“Dit is duidelijk een win-winovereenkomst, die onze klanten veel voordeel op zal leveren”, zegt Harm Langen, CEO van Pas Reform. “Dit onderstreept het belang van vroege voeding voor de productie van robuuste eendagskuikens en stimuleert het wereldwijde groeipotentieel van dit innovatieve concept. De overeenkomst geeft beide bedrijven de vrijheid om hun oplossingen op het gebied van vroege voeding verder te ontwikkelen en te vermarkten.”

De overeenkomst treedt met onmiddellijke ingang in werking.

Over HatchTech:

HatchTech is een toonaangevende speler op het gebied van voedingsmiddelentechnologie, en ondersteunt pluimveebedrijven wereldwijd met het maximaliseren van het genetische potentieel van hun dieren. Met onze ongeëvenaarde ervaring op het gebied van de eerste levensfase van kuikens, ontwikkelen we op onderzoek gebaseerde producten voor de incubatie, het transport van de kuikens en het broedproces, die, samen met onze diensten, worden ingezet in projecten van onze klanten overal ter wereld. Met het hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in China en Oekraïne, bedient HatchTech klanten in ruim veertig landen. www.hatchtech.com   

Over Pas Reform:

Pas Reform is sinds 1919 gespecialiseerd in de ontwikkeling van geïntegreerde broederijoplossingen voor de pluimveesector. Onze missie is het ondersteunen van klanten met slimme, duurzame broederijoplossingen, die consistent de beste en meeste eendagskuikens leveren. Pas Reform heeft zijn positie als toonaangevende fabrikant van broederij-apparatuur verdiend door langdurig onderzoek naar de biologische en fysiologische aspecten van embryo-ontwikkeling, en een diepgaand inzicht in alle aspecten van de pluimveeproductieketen.

www.pasreform.com

Neem voor meer informatie contact op met:

Henry Arts, Marketing Director van Pas Reform
E-mail: arts@pasreform.com
 
Edward Rozendaal, Marketing Manager van HatchTech

E-mail: erozendaal@hatchtech.nl

Nieuwe algemene directeur voor Marel Poultry in Boxmeer

Roger Claessens uit Malden wordt de nieuwe algemene directeur van Marel Poultry in Boxmeer. Na een transitie-periode zal hij per 1 september 2019 Anton de Weerd opvolgen als Executive Vice President van Marel Poultry. Anton de Weerd zal verbonden blijven aan Marel in een nieuwe rol.

Tijdens zijn 18-jarige carrière bij Marel heeft Roger Claessens uitgebreide managementervaring opgedaan en uitstekende leiderschapskwaliteiten getoond. In zijn functie als innovatie-directeur bij Marel Poultry heeft Roger in de afgelopen vijf jaar met succes leiding gegeven aan Marels innovaties voor de pluimvee-industrie. Ook heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de lancering van nieuwe, geavanceerde apparatuur en oplossingen. Roger Claessens is 43 jaar oud en woonachtig in Malden. Hij heeft een MSc-graad in Landbouwtechniek van de WUR in Wageningen.

Voor Marel Poultry, met hoofdvestiging in Boxmeer, is Anton de Weerd (61) al 37 jaar lang een monument. Árni Oddur Thórdarson, CEO van Marel zegt, “Ik wil Ton oprecht bedanken voor zijn buitengewone bijdrage aan het succes van Marel door de jaren heen. Het was echt prettig te werken met Ton aan alle revoluties die we in de pluimvee-industrie hebben gerealiseerd. Tijdens zijn 37-jarige carrière bij Marel was Ton een enorm waardevol lid van het team en speelde hij een sleutelrol bij het behalen van uitstekende bedrijfsresultaten. Hij heeft Marel Poultry toekomstbestendig neergezet voor de verwachte groei. Daarom ben ik blij dat Marel zal blijven profiteren van zijn immense ervaring en zakelijke inzichten.”

Over Roger Claessens vertelt Árni Thórdarson: “We zijn blij dat Roger deze nieuwe rol heeft aanvaard. Tijdens zijn 18-jarige loopbaan bij Marel heeft Roger zowel leiderschapstalent als technische capaciteiten getoond. Onder zijn leiding heeft het innovatie-team van Marel voortdurend nieuwe producten, systemen en oplossingen geïntroduceerd die voor kenteringen hebben gezorgd in de pluimvee-industrie. Ik verwelkom Roger van harte als Executive Vice President van Marel Poultry en als lid van het Executive Team."

CEO Marel

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre