Skip to main content

Nieuws

Marktcafé Dorset Group 27 oktober 2021 

Op woensdag 27 oktober  zijn we te gast bij de Dorset Group. Wij nodigen u van harte uit om erbij te zijn. 

Dorset is opgericht in 1984 door Henk Haaring. De activiteiten zijn verdeeld over drie divisies: Green Machines, Identification en Farm Systems. De belangrijkste activiteiten van Dorset zijn: Biomassaverwerking, Pluimveemest drogen en korrelen, Luchtreiniging, Electronische Identificatie. Het bedrijf opereert internationaal: er wordt geëxporteerd naar ruim 50 landen.

In Aalten aan de Weverij 26 is het bedrijf gevestigd, wij kunnen daar op 27 okotber een blik achter de schermen werpen. Daarnaast is er een locatie aan de Barloseweg 24b in Aalten. Hier is ruimte voor o.a. opslag. Ook is er een prachtige ruimte om gasten te ontvangen. Na de ontvangst en de rondleiding aan de Weverij, verplaatsen we ons met eigen vervoer naar deze locatie. Hier zullen we welkom worden geheten door de voorzitter van DPC, Jan Wolleswinkel en zal Henno Haaring, directeur van de Dorset Group bv, een toelichting geven op het bedrijf en de activiteiten.

Aansluitend is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten en te netwerken.

Datum & Plaats 
27 oktober 2021
16.30 - 20.00 uur
Weverij 26
7122 MS Aalten 

Programma

  • 16.30 uur                    : Ontvangst aan de Weverij 26 te Aalten
  • 16.55 uur                    : Welkom door Jan Wolleswinkel, voorzitter DPC
  • 17.00 uur                    : Rondleiding
  • 17.45 uur                    : Verplaatsing naar de Barloseweg 24b te Aalten (met eigen vervoer)
  • 18.00 uur                    : Henno Haaring, directeur van de Dorset Group
  • 18.35 uur                    : Informeel samen zijn met een hapje en een drankje
  • 20.00 uur                   : Einde

In verband met catering wordt u verzocht u uiterlijk 22 oktober 2021 aan te melden via de onderstaande link:

https://fd2.formdesk.com/dutchpoultrycentre/aanmeldingmarktcafe27.10.2021

 

 

Eurotier 2021 volledig digitaal

Eurotier

De editie van Eurotier die gepland stond voor februari 2021 is omgezet in een digitaal evenement. Dat heeft DLG, de organisator van deze vakbeurs, bekendgemaakt.

Eurotier en EnergyDecentral zouden worden georganiseerd van 9 tot 12 februari 2021 in Hannover. In het licht van de corona-ontwikkelingen wereldwijd heeft organisator DLG besloten het evenement om te bouwen tot een volledig digitale beleving. “De toenemende aantallen coronabesmettingen wereldwijd en de daaraan gekoppelde reisbeperkingen vereisen nu flexibele oplossingen en informatiediensten”, aldus directeur Reinhard Grandke van DLG.

Netwerk

De beslissing is genomen in overleg met vertegenwoordigers uit de industrie, de Raad van Advies en andere betrokken partijen. “Het digitale evenement biedt standhouders een scala aan mogelijkheden zich te presenteren, terwijl het bezoekers de gelegenheid geeft een uitgebreid technisch programma te volgen en gebruik te maken van aantrekkelijke netwerk activiteiten”, aldus DLG. Naast de digitale versie van Eurotier is besloten in 2021 ook aanvullende evenementen te organiseren die zijn gericht op de dierhouderij en decentrale energievoorziening.

Informeren

Eurotier zal een combinatie zijn van een informatieplatform met een permanente informatiestroom in combinatie met live online bijeenkomsten. Deze bieden standhouders en bezoekers de mogelijkheid met elkaar van gedachten te wisselen en elkaar te ontmoeten. Onderwerpen van de live georganiseerde technische bijeenkomsten zijn onder andere melkvee, varkens, pluimvee, energie, emissiebeperking en boerderijverkoop. Daarnaast biedt de DLG studio een podium aan live discussies.

Verbinden

DLG biedt de standhouders in de digitale omgeving verschillende pakketten om zich te profileren. Alle inzet is op maximaal bereik en flexibiliteit in het bereiken van de geïnteresseerde bezoekers. Die krijgen via de eenmalige registratie toegang tot de informatie van de standhouders en de mogelijkheid met hen in contact te komen, kunnen deelnemen aan online evenementen en participeren in de technische workshops.

Aanvullend

DLG biedt daarnaast extra activiteiten aan in 2021. Vooralsnog gaat de organisatie er vanuit dat deze wel doorgaan op de geplande locaties. De volgende fysieke editie van Eurotier staat in de beurskalender voor 15-18 november 2022 in Hannover.

Een nieuw jaar 2021

Zelden zijn de goede wensen voor een nieuw jaar zo bewust uitgesproken als bij deze jaarwisseling. De overgang van een door het Coronavirus bepaald jaar 2020 naar een nieuw jaar biedt hopelijk perspectief naar de toekomst. Licht aan het einde van een tunnel waar we allemaal doorheen moeten. Met name het beschikbaar hebben en kunnen toepassen van vaccins geeft hoop op andere en betere tijden.

Per bedrijfstak en onderneming zijn de effecten van deze pandemie heel verschillend. Van diep in grijpend tot nauwelijks merkbaar. Ook binnen het ledenbestand van DPC is deze variatie merkbaar aanwezig. De contacten van onze relatiebeheerder met leden en de rapportages daarvan geven een gevarieerd beeld. Wel is duidelijk dat aanpassingen in de bedrijfsvoering en voorsorteren op nieuwe mogelijkheden gesprek van de dag is.

Bij het schrijven van dit stukje is al wel zeker dat de in december afgekondigde lock-down verlengd zal worden waarbij met name het risico op mutatie van het virus en de situatie in onze buurlanden meespeelt bij de besluitvorming. Dit alles maakt het positief vooruitkijken niet eenvoudiger.

Toch geldt ook voor DPC dat regeren vooruitzien is. We hebben voor het jaar 2021 een aantal activiteiten voorzien waarmee we invulling kunnen geven aan onze missie: als netwerkorganisatie het Nederlandse pluimveecluster internationaal goed op de kaart zetten.  Op onze website kun je de DPC agenda voor 2021 vinden: https://www.dutchpoultrycentre.nl/agenda


Of alle geplande bijeenkomsten, zoals seminars, marktcafé’s en beurzen door kunnen gaan weten we pas later. Met een positieve blik vooruit treffen we wel voorbereidingen.

Voor nu wens ik u namens bestuur en medewerkers een goed en vooral gezond 2021 toe.
 
Jan Wolleswinkel,
voorzitter DPC

Bluestar Adisseo kondigt afronding overname FRAmelco Group aan

Bluestar Adisseo Company (“Adisseo”) kondigt aan dat het de overname heeft afgerond van FRAmelco Group, een Nederlands additievenbedrijf voor diervoeders (FRAnklin Group B.V. en haar dochterondernemingen – hierna “FRAmelco”).

De overname is onderdeel van Adisseo’s strategie om één van de wereldleiders op het gebied van Specialty Feed Additives te worden. “We zijn tevreden dat we de overname van FRAmelco Group hebben afgerond en we heten FRAmelco’s talenten van harte welkom binnen het Adisseo team. Deze complementaire combinatie ondersteunt onze versnelde groeistrategie op het gebied van Specialty Products. Samen zullen we een efficiënte organisatie neerzetten die de positionering van Adisseo binnen het veelbelovende Health by Nutrition marktsegment zal versterken” zei Jean-Marc Dublanc, CEO van Adisseo. Het combineren van talenten en technologieën geeft Adisseo de mogelijkheid om druk te blijven zetten op de grenzen van innovatie. Onze teams gaan samen waardetoevoegende en vernieuwende oplossingen aanbieden voor de vee- en visindustrie” vulde François Pellet, Adisseo’s Executive Director Specialty Products, aan.

Lars Snijders, CEO van FRAmelco, verklaarde: “Onze klanten, leveranciers, distributiepartners en medewerkers over de hele wereld hebben met enthousiasme gereageerd op de aankondiging overname FRAmelco door Adisseo. Nu dat we deze transactie hebben bevestigd, zullen de teams van Adisseo en FRAmelco met veel energie en passie samenwerken om synergieën te benutten.” FRAmelco Group is een internationaal opererend familiebedrijf met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland en 3 productielocaties in Nederland, Spanje en Thailand. De jaarlijkse omzet bedraagt zo’n 30 miljoen euro. Het merendeel van FRAmelco’s omzet wordt behaald met de verkoop van Glyceriden (kort- en middenketenige vetzuren) welke ingezet worden om diergezondheid te verbeteren en Lysolecithinen, een additief ter bevordering van voedingsvertering.

Voorzitter DPC Jan Wolleswinkel: PLUIMVEE 2030

In deze coronatijd heeft elk bedrijf te maken met de steeds wisselende regelgeving in Nederland en elders die ten doel heeft het virus te bestrijden en terugkeer naar meer vrijheden te versnellen. Het beperken van reizen, het op afstand vergaderen, het thuiswerken en het 1,5 meter afstand houden zijn de meest zichtbare uitingen van de huidige crisissituatie. Ook DPC heeft dit jaar de meeste bijeenkomsten moeten laten vervallen om aan de nu geldende regels te kunnen voldoen. Dit alles in afwachting van andere en betere tijden.

Die blik vooruit was ook de inhoud van het jubileumnummer van het blad Pluimveehouderij dat in september 50 jaar bestond. Al die jaren is deze gezamenlijke uitgave van Misset Uitgeverij BV in Doetinchem en de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders (NOP) toonaangevend geweest in de informatievoorziening aan en over de Nederlandse pluimveehouderij. De titel van dit speciale nummer is Pluimvee 2030 en een groot aantal toonaangevende personen uit de primaire sector en uit de periferie kijken vooruit naar het jaar 2030 en naar wat de nabije toekomst de pluimveehouderij gaat brengen.

Ook een aantal deelnemers aan DPC komen hier aan het woord. Zo stelt Thijs Hendrix ( president-directeur van Hendrix Genetics) dat samenwerken de sleutel voor de toekomst is. Rekening houden met maatschappelijke wensen ligt ten grondslag aan de fokprogramma’s van zijn internationaal opererende bedrijf. Hilko Ellen (onderzoeker huisvesting WUR) en Lotte van der Ven (CEO Vencomatic Group) spreken over slimme technische toepassingen om pluimveehouders te ontzorgen en bij te dragen aan beter resultaten en verduurzaming. Ook zij benadrukken dat samenwerken de toekomst is. ‘Door samen te werken, open en transparant te zijn en kennis te delen gaan we een goede toekomst tegemoet en kunnen we als Pluimvee Nederland BV zeker voorop blijven lopen’.

De vraag hoe pluimvee in 2030 gevoerd wordt komt in een gesprek met Laura Star (onderzoeker Schothorst Feed Research en lector Pluimveevoeding en Duurzame Pluimveehouderij bij Aeres in Dronten) en de nutritionisten Albert Dijkslag (ForFarmers) en Dennis van Vilsteren (AgruniekRijnvallei) aan de orde. De rol van al dan niet regionaal geteeld voedsel, in het bijzonder van soja, wordt bezien in het licht van toenemende politieke discussie over dit onderwerp. Aandacht wordt besteed aan de mogelijkheid om eiwit uit insecten te winnen, waar Jansen Poultry Equipment in Barneveld nauw bij betrokken is.

Nog andere thema’s waar veel van onze leden bij betrokken zijn passeren de revue. De gezondheidszorg met minder of geheel geen antibiotica, de toenemende mogelijkheden van in-ovo-vaccinatie en de veranderende huisvestingssystemen zullen veel aandacht vragen. Uitvoerig wordt geschreven over de afzet en verwerking van zowel pluimveevlees als eieren. Dit ook in relatie van de kostprijs van het Nederlandse product tot andere (EU)landen. Een aantal grote spelers uit die wereld geven hun visie in uitgebreide interviews.

Het hoofdartikel van Jan Vullings (hoofdredacteur) wijst nog eens naar de vorig jaar door de minister en de belangenbehartigende organisaties vastgestelde Uitvoeringsagenda Pluimveehouderij. Hier staat dat Nederland de proeftuin is voor wereldwijde marktleiders in de primaire en verwerkende sector. De missie van DPC om de goede reputatie en het sterke imago van het Nederlandse pluimveecluster te bewaken en wereldwijd te versterken blijft onveranderd staan en sluit naadloos aan bij de inhoud van dit jubileumnummer.

Jan Wolleswinkel voorzitter DPC

 

ForFarmers: Stevig inzetten op innovatieve voerconcepten en data-analyse op boerenerf

Veevoerconcern ForFarmers heeft de ambitie om de komende vijf jaar haar marktposities in de bestaande thuismarkten uit te bouwen en de activiteiten buiten Nederland uit te breiden. De uitbouwing van de thuismarkten denkt het voerconcern te kunnen realiseren door het leveren van innovatieve voerconcepten en het zwaarder inzetten van digitalisering van bedrijfsprocessen, zowel op het boerenerf als bij de onderneming zelf. Dit maakte de veevoerspecialist dinsdag bekend in aanloop naar zijn beleggersdag, waar het zijn nieuwe strategie voor de komende vijf jaar zal presenteren.

‘Klantgericht tegen de laagste kosten’

ForFarmers wil het verschil maken met de concurrentie door klantgericht te zijn tegen de laagste kosten. Innovatieve voerconcepten staat daarbij centraal. Als voorbeeld noemt het voerbedrijf het gebruiken van meer reststromen uit de voedingsindustrie. Ook zet de onderneming stevig in op het verbeteren van de voederconversie, waarbij meer productie wordt gehaald met minder voer.Ook stelt ForFamers bij de productie van voer en van dierlijke eiwitten het verminderen van de CO2-uitstoot centraal.

Stap buiten Europa

Naast de focus van de al bestaande marktpositie, wil ForFarmers groeien door overnames in bestaande markten en in nieuwe groeimarkten. De doelstelling is om in 2025 in zeven landen actief te zijn. Daarbij sluit het beursgenoteerde bedrijf de stap buiten Europa niet uit. Op dit moment heeft ForFarmers activiteiten in vijf landen; Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Polen. Vooral voor Polen ziet de onderneming kansen om uit te breiden.

forfarmers lochem aanvoer grondstoffen schepen e m 2. detail

DPC organiseert netwerkbijeenkomst voor een handelsmissie uit Marokko

Van 9 t/m 11 oktober 2019 heeft het RVO in samenwerking met Pfaff-consultants een handelsmissie voor grote legbedrijven uit Marokko georganiseerd. Een delegatie met vertegenwoordigers van 10 grote legbedrijven en 5 dierenartsen uit Marokko bezocht Nederland.

Het doel van de missie was: verbetering van de eiproductiesector in Marokko op een duurzame manier. Hierbij werd vooral gekeken naar het tot waarde maken van de afvalproducten zoals mest en de uitgelegde hennen aan het eind van de productiecyclus.

Door de enorme groei van de pluimveehouderij in Marokko begint nu ook het mestoverschot een probleem te worden.

Op 10 oktober heeft Dutch Poultry Centre voor de delegatie een netwerkbijeenkomst georganiseerd in het Pluimveemuseum in Barneveld. Daarvoor hebben wij  onze leden aangeschreven die actief zijn in Marokko en op donderdagmiddag zijn er ongeveer 15 leden naar Barneveld gekomen voor de netwerkbijeenkomst met de Marokkanen  op de prachtige locatie in het pluimveemuseum.

Het was een nuttige bijeenkomst. Na een korte introductie van de beide groepen kregen de Marokkaanse  bezoekers en Dutch Poultry Centre-leden de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen in discussierondes.  Op deze manier kreeg iedereen voldoende gelegenheid om informatie  uit te wisselen en nieuwe contacten te leggen.  Al met al een geslaagde middag  en natuurlijk hopen we dat voor DPC-leden hier ook interessante opdrachten uit voortkomen.

Naast de netwerkbijeenkomst in het pluimveemuseum werden ook de DPC leden Jansen Poultry Equipment en Aeres trainingcentre bezocht.

 

DPC Marocco 3

De Gier Drive Systems Gears Up!

Samen met onze partners werken aan en gebruikmaken van de beste aandrijfoplossingen voor de internationale tuinbouw, de intensieve veehouderij, gewasbewaring en de utiliteit! Daar staat het nieuwe Let’s Gear Up van De Gier Drive Systems voor. De Gier maakte naast een sterk gestegen omzet de afgelopen jaren een enorme transformatie door. Met een onderzoek naar klantwaarde als basis voor verbetering presenteert De Gier met trots het nieuwe De Gier: Let’s Gear Up!

Enorme transformatie

De transformatie bij De Gier startte zo’n drie jaar geleden. Algemeen directeur Rob Sandberg: ”Met het groeien van de wereldbevolking en de toenemende aandacht voor het buitenland in Nederlandse agrarische oplossingen en toepassingen, verwachten we de komende jaren verdere groei. We hebben dan ook besloten om te investeren in een groter vloeroppervlak, betere en moderne productieapparatuur en geheel nieuwe en ultra moderne assemblagelijnen. Daarnaast hebben we sterk ingezet op verbetering van onze logistiek.”

Klantwaarde

Met het verbeteren van de productie en de logistiek waren we er nog niet. Sales en Marketing directeur Wouter Heezen: “Eind vorig jaar hebben we ook besloten om onder de klanten een onderzoek te doen naar klantwaarde. Daaruit bleek dat we goed scoorden op kwaliteit van de producten, leverbetrouwbaarheid, responstijd op vragen, garantietermijn en levensduur, klantfocus en de vertrouwensrelatie. Maar we werden natuurlijk wel flink aangesproken op onze online en offline productinformatie. We wisten eigenlijk ook wel dat daar een verbeterpunt zat….”

Let’s gear Up!

“Om de transformatie dan helemaal compleet te maken hebben we besloten om het merk De Gier beter en anders op de kaart te zetten. We wilden meer visualiseren en aangeven wat de meerwaarde is van onze oplossingen. Omdat onze medewerkers, het meedenken en het persoonlijke contact worden gewaardeerd, wilden we het merk ook een persoonlijk ‘smoel’ geven. Daarnaast moest de uitstraling van het merk overeenkomen met de kwaliteit van onze producten. In combinatie met een uitmuntend productieapparaat, uitstekende logistiek, een vernieuwde website met heldere productinformatie op verschillende niveaus en talen, zijn we helemaal klaar voor de volgende stap. Met het Let’s Gear Up en een knipoog naar onze focus op aandrijftechniek, nodigen we iedereen uit om samen met ons voor de beste aandrijfoplossingen te gaan. Maak dan ook kennis met het nieuwe De Gier!”

Nieuwe topman Moba Barneveld

bron: https://barneveldsekrant.nl/

BARNEVELD Edwin Bolwerk is benoemd tot de nieuwe topman van de Moba Group in Barneveld. De algemeen directeur (ceo) is 1 mei begonnen, meldt het bedrijf, wereldmarktleider in machines voor sorteren, verpakken en verwerken van eieren.

Bolwerk heeft volgens Moba ruim 25 jaar ervaring op het gebied van senior management en was het laatst werkzaam als algemeen directeur (ceo) van Nedcon in Doetinchem, een bedrijf dat oplossingen voor magazijnopslag ontwerpt, produceert en installeert. Daarvoor was hij werkzaam als directeur bij Vanderlande Industries in Veghel, een bedrijf dat is gespecialiseerd in transportsystemen voor interne logistiek.

28146baf 0f46 40f5 ab8c 4c5cc8f0cc88

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEIDERSPOSITIE ,,Na een grondige zoektocht zijn wij blij dat we Edwin bij Moba mogen verwelkomen. Met hem hebben wij de juiste persoon gevonden om het bedrijf naar de toekomst te leiden", meldt financieel directeur Anton Janssen van de Moba Group in een persbericht. ,,De vaardigheden op het gebied van bedrijfsontwikkeling van Edwin en zijn uitgebreide achtergrond in de innovatieve productie-industrie zullen bijdragen aan de groei van Moba en onze leiderspositie in de eierindustrie versterken."

VEELBELOVEND ,,Ik kijk ernaar uit om mij bij het team van Moba aan te sluiten", zegt Bolwerk in het persbericht. ,,De toekomst is veelbelovend voor Moba en ik ben blij met de kans om leiding te geven aan dit nieuwe hoofdstuk. Ik ben gericht op het versnellen van innovatie en de uitvoering die onze klanten nodig hebben. Hun succes blijft voor ons de drijvende factor. Ik zal mijn achtergrond gebruiken om focus aan te brengen, prioriteiten te stellen aan activiteiten en talent te werven. Ik verheug mij erop onze medewerkers, klanten en andere belanghebbenden te ontmoeten en met hen samen te werken om in de komende jaren nog meer succes te boeken."

850 MEDEWERKERS Moba is opgericht in 1947, het hoofdkantoor staat aan de Stationsweg in Barneveld. Het bedrijf heeft een afdeling voor productontwikkeling met ongeveer honderd medewerkers en een fabriek waarin de machines voor sorteren, verpakken en verwerken van eieren worden geproduceerd. Moba heeft in totaal 850 medewerkers in dienst. De onderneming heeft een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk met kantoren in Japan, Italië, China, Maleisië, Dubai, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

De visie van Moba is ,,voedselproducenten wereldwijd in staat te stellen gezonde en betaalbare op ei gebaseerde voeding te leveren aan consumenten over de hele wereld''.

Bolidt: hygiëne en veiligheid - topprioriteit

Het bedrijfsleven staat op dit moment voor tal van uitdagingen. Ook op het gebied van hygiënische vraagstukken. Bolidt focust zich de laatste jaren steeds meer op het thema hygiëne. Het staat centraal in de eigen bedrijfsvoering, maar ook bij het ontwikkelen van kunststoftoepassingen. Het resultaat van jarenlang innoveren zijn vloeren (en wanden) die uitbraken van multiresistente bacteriën tegengaan en extreem hygiënische eigenschappen hebben: naadloos, antimicrobieel, gemakkelijk te reinigen, om maar enkele te noemen. Bolidt deelt haar ervaring graag en denkt met bedrijven mee over allerlei toepassingen waarmee de hygiëne vergroot kan worden.

In de foodindustrie staan hygiëne en veiligheid bovenaan de prioriteitenlijst. Of het nu gaat om pluimveebedrijven, bakkerijen, visverwerkers of zuivelfabrieken: de voedselveiligheid en gezondheid van mens en dier mogen geen enkel moment in gevaar komen. Scherpe voorzorgsmaatregelen zijn nodig, te beginnen bij de basis: de juiste vloer voorkomt uitbraken van bacteriën, is gemakkelijk te reinigen en zorgt ervoor dat medewerkers zelfs bij extreme temperaturen en natte omstandigheden veilig hun werk kunnen doen.

Een virusuitbraak kan enorme consequenties hebben in de pluimvee-industrie.  Pluimveebedrijven wereldwijd – van Bulgarije tot Egypte en van Iran tot Taiwan – werden getroffen door de vogelgriep. Duizenden dieren moesten worden geruimd met grote financiële schade tot gevolg. Behalve de vogelgriep heeft de pluimvee-industrie te maken met veel meer bedreigingen, waaronder Salmonella, Candida, Listeria en Staphylococcus. Allerlei voorzorgsmaatregelen worden genomen om uitbraken van virussen, bacteriën, gisten en schimmels te voorkomen. Van hygiëneprotocollen en douchevoorschriften tot het dagelijks chemisch reinigen van ruimtes en machines. Een strikte hygiëne is niet alleen belangrijk voor het dierenwelzijn en de voedselveiligheid, maar uiteraard ook voor de gezondheid van de medewerkers.

V W 041826 FO01 Belga 36 cmyk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vloeren van levensbelang

Optimale hygiëne en veiligheid begint bij de basis: de vloer. Voor elke sector van de foodindustrie geldt: een hygiënische vloer is een naadloze, poriëndichte vloer. Elk gat en elke scheur kan immers leiden tot vuil- en bacterievorming. Ook de overgang van vloeren naar bijvoorbeeld wanden en afvoerputten moet om dezelfde reden naadloos zijn. Om gaten en scheuren in de vloer te voorkomen, zijn slijtvastheid en duurzaamheid bovendien belangrijke voorwaarden. Machines en druk verkeer van transportmiddelen vormen een zware belasting. Ook zuren – met name caustic soda, salpeterzuur en melkzuur – kunnen een vloer snel aantasten. Kortom, een vloer moet tegen een stootje kunnen en geschikt zijn voor minstens 20 jaar intensief gebruik.

Een ander voordeel van naadloze vloeren is dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Dat wil zeggen: zolang ze bestand zijn tegen het dagelijks gebruik van hogedrukspuit en chemicaliën. Dat brengt ons meteen bij het onderwerp veiligheid. Door water en chemicaliën, maar ook door ingrediënten en dierlijke resten kan een vloer zo glad worden als een ijsbaan. Een stroeve, antislip toplaag sluit de risico’s van uitglijden en vallen volledig uit.                                          

Volledig poriëndicht

Alles bij elkaar een lange lijst van eisen. Om erachter te komen welke vloer het beste werkt in de pluimvee industrie, focust Bolidt zich al decennialang op dit specifieke foodsegment. Intensief samenwerken met foodbedrijven en voortdurend innoveren hebben vloersystemen opgeleverd die voldoen aan de strengste richtlijnen op het gebied van hygiëne en veiligheid. De vloeren van Bolidt dragen bij aan een continue productieproces. Productiestops als gevolg van bijvoorbeeld een uitbraak van bacteriën zijn hiermee uit te sluiten.

Het geheim zit hem allereerst in het materiaal zelf: leg het onder de microscoop en je ontdekt dat het volledig poriëndicht is. Bacteriën krijgen zo geen enkele kans om zich te nestelen in de vloer. De vloeren van Bolidt worden bovendien naadloos aangebracht. Dat geldt ook voor de aansluiting op wanden, plinten, roosters, afvoerputten en goten. Elk vloersysteem kan bovendien geleverd worden met afgeronde plinten en hoeken: ook hier zijn de risico’s op bacterievorming uitgesloten. De vloeren van Bolidt zorgen zo voor een hygiënische omgeving waarin de voedselveiligheid is gegarandeerd.

Behalve het materiaal, is ook de werkwijze uniek. Bolidt heeft de hele bedrijfskolom in één organisatie geïntegreerd en houdt daarmee de volledige waardenstroom in eigen hand. Van het ontwikkelen, produceren, verkopen tot het aanbrengen van de vloeren. Omdat Bolidt de gehele waardestroom in eigen hand heeft, is het niet afhankelijk van derden bij de uitvoering van werkzaamheden. Uiteraard is wel Bolidt afhankelijk van de gestelde restricties voor reizen naar het buitenland en de maatregelen per land tijdens deze periode. De eigen applicatieteams kunnen, met inachtneming van de gestelde gezondheidsrichtlijnen, snel en flexibel projecten uitvoeren. Ook onderdelen zoals werkvoorbereiding, inkoop en logistiek worden door Bolidt zelf uitgevoerd. Elk onderdeel van de waardenstroom kan zo optimaal worden ingericht op de foodindustrie. Hierdoor is Bolidt in staat om de beste kwaliteit te leveren op het gebied van veiligheid en hygiëne.

Bolidt werkt daarnaast volgens de principes van managementfilosofie LEAN. Dat houdt in dat processen optimaal worden beheerst en risico’s geminimaliseerd. Door op deze manier te werken is het lerend vermogen van de medewerkers de afgelopen jaren vergroot. Zij kunnen zich beter verplaatsen in de behoeften van een klant en op deze wijze meer waarde toevoegen.

V W 041677 FO01 Film0203 cmyk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

600 kilo per vierkante centimeter

Door het afgesloten oppervlak en de naadloze afwerking is de vloer bovendien gemakkelijk te reinigen. De Bolidtop® 700 serie, die veel in de foodindustrie wordt toegepast, is door en door getest en bestand tegen schoonmaakproducten als Keno San, Food Clean, Diversey en Bio Clean. Een antislip finish zorgt ervoor dat de vloer stroef en slipvast blijft. Dit betekent dat de vloeren van Bolidt optimaal bijdragen aan een veilige werkomgeving. Medewerkers kunnen dankzij het stroeve oppervlak niet uitglijden of vallen tijdens het werk.

Beton is poreus. Ideaal voor bacteriën om zich te nestelen. Om dit probleem op te lossen, heeft Bolidt de Bolidtop® 700 serie ontwikkeld. Dit systeem kan een belasting aan van maar liefst 600 kilo per vierkante centimeter. De Bolidtop® 700 serie gaat ook nog eens zo’n 20 jaar mee. 

 

www.bolidt.com

2020, een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen

Op uitnodiging van het DPC en de VIV kwamen op woensdag 8 januari een groot aantal leden naar Boerderij Mereveld in Utrecht voor de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst.  Onder het genot van een hapje en een drankje werd er terug- en vooruitgekeken.

Het jaar 2020 werd door DPC voorzitter Jan Wolleswinkel ingeluid met een korte terugblik op een bewogen 2019. De stikstofmaatregelen van de overheid heeft tot veel onrust geleid met de nodige demonstraties in Den Haag en provinciehoofdsteden tot gevolg. De landbouwsector voelt zich niet erkent en krijgt vaak de zwartepiet toegeschoven. Er ligt daardoor een flinke uitdaging om meer erkenning en begrip te krijgen voor de positie van de landbouwsector en de veehouderij in het bijzonder. Er moeten oplossingen worden gezocht voor een reductie van stikstofuitstoot en elke sector zal daar een bijdrage voor moeten leveren. Vanuit de pluimveesector zijn Cor van de Ven (Vencomatic) en Thijs Hendrix (Hendrix Genetics) betrokken bij het zoeken naar oplossingen.  Wolleswinkel riep de leden van het DPC op om mee te denken en te werken aan het terugdringen van de stikstofuitstoot. Er is binnen de pluimveesector al veel gebeurd en dat zullen we met zijn allen moeten uitdragen net als de nog te nemen stappen.

Nieuwe leden

Het gaat goed met het DPC en voor het nieuwe jaar staan weer veel activiteiten op stapel. Afgelopen jaar werd, aldus relatiemanager Jan Hulzebosch, het honderdste lid bijgeschreven en ook nu kan hij weer twee nieuwe leden melden. Dat zijn pluimvee opleider / trainer Bertus Bronkhorst  en slachterij specialist (kwaliteit en veiligheid) Jaap Obdam.

Hulzebosch gaf tevens aan dat de pluimveesector goed vertegenwoordigd is in de lijst van de top 100 bedrijven van de Nederlandse maak industrie. Hij noemde daarbij zes DPC leden  Moba, Bolidt, Ottevanger, Jansen Poultry, De Ridder en Vostermans, en ook de Koninklijke Pas Reform staat onder de naam Hydratec op deze lijst.

Renate Wiendels en Zhenja Antochin, event managers van VNU Exhibitions wensten namens het VIV team de DPC een goed 2020 toe. Zij hebben gedeeltelijk de taken van Ruwan Brculo overgenomen, nadat hij had besloten een stapje terug te doen. Renate en Zhenja vertelden over hun nieuwe rol en de activiteiten die voor 2020 op het programma staan, zoals VIV MEA en VIV Health and Nutrition Asia. Beide evenementen vinden in maart plaats waarbij de laatste in samenwerking met Victam Asia. De twee even managers kijken uit naar een mooi nieuw jaar en een voortzetting van de prettige samenwerking met het DPC en haar leden.

DSCF7905

Volg ons op

Contact

Dutch Poultry Centre
Landjuweel 15
3905 PG  Veenendaal
The Netherlands


Kamer van Koophandel 08132038


© 2023 Dutch Poultry Centre